Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2018 14:58

2 Eylül HADİ İpucu Sorusu! ( Hadi sorusu Safran ile Yapılan Tatlı Nedir?)

2 Eylül HADİ Sorusu ve 2 Eylül Hadi Sorusu İpucu sitemizde mevcut. Safran ile yapılan tatlı nedir? 2 Eylül hadi sorusu ipucusu şimdiden aranmaya başladı bile.Müge Boz ve Merve Toy'un sunduğu hem eğlendirici hem bilgilendirici olan yarışma, her gün binlerce lira dağıtıyor. Hadi sosyal medya hesaplarından günün ipucu yayınlandı. Safran ile yapılan tatlı nedir?

2 Eylül HADİ İpucu Sorusu! ( Hadi sorusu Safran ile Yapılan Tatlı Nedir?)
2 Eylül Hadi ipucu sorusu,Safran ile yapılan tatlı nedir?

Hadi 2 Eylül HADİ sorusu ve 2 Eylül Hadi Sorusu İpucu sitemizde mevcut. Safran ile Yapılan Tatlı Nedir? 2 Eylül hadi sorusu ipucusu şimdiden aranmaya başladı bile.Müge Boz ve Merve Toy'un sunduğu hem eğlendirici hem bilgilendirici olan yarışma, her gün binlerce lira dağıtıyor. Hadi sosyal medya hesaplarından günün ipucu yayınlandı. Safran ile yapılan tatlı nedir?

2 Eylül HADİ ipucu sorusu! Safran ile yapılan tatlı nedir? Hadi ipucu 2 Eylül soru ve cevabı yayınlandı. Online bilgi yarışması Hadi, hız kesmeden devam ediyor. Hadi ipucu nedir diye merak eden yarışmacılar için beklenen paylaşım yapıldı. Akşam yarışması için paylaşılan ipucu bir Osmanlı tatlısı oldu. Hadioynalive hesabından verilen ipucunda '10.000 TL ödüllü Hadi bu akşam 20.30'da. Eskiden bu tatlısız düğünlere, özellikle sünnet düğünlerine düğün denmezmiş. Bir Osmanlı tatlısı. Biraz daha kolaylaştırırsak bu rengi almasındaki en önemli malzeme de safran. Acaba ne olabilir?' dendi. İşte Hadi ipucu ile ilgili bilgiler...

2 Eylül HADİ ipucu sorusu ve cevabı için hemen tıklayın

ZERDE NEDİR?

Zerde, Konya bölgesinde sıklıkla karşılaşılan bir tatlı türü olarak bilinmektedir. 15. yüzyıldan itibaren Osmanlılar döneminde kendini gösteren tatlının sütlaç ile çift yumurta ikizleri olduğunu söylesek yalan olmaz. Malzemelerinin ve hazırlanış biçiminin hemen hemen aynı olması bu tezin doğruluğunu kanıtlar niteliktedir. Zerdeyi farklı kılan renginin sarımtırak olmasıdır. Bunda safranın etkili bir rolü bulunmaktadır. Fakat pahalı bir ürün olduğundan yerine çoğunlukla zerdeçal baharatı tercih edilmektedir.

2 Eylül HADİ İpucu Sorusu! ( Hadi sorusu Safran ile Yapılan Tatlı Nedir?)

 

Safran, altın gibi değerli şeylerin rengi de sarıdır. Yaz mevsimini de hatırlatan bu rengin, tatlının daha çok sıcak mevsimlerde tüketildiği hakkında ipucu verdiğini düşünebiliriz.

SAFRAN NEDİR?

Safran, küçük bir miktarı bile çok etkili olan, piyasada yüksek fiyatlarla bulabileceğimiz bir tür baharattır. Aynı isimdeki çiçeğin tomurcuk, yani tepecik kısımları asıl faydalanılan yeridir. Sadece yarım kilogram safran elde etmek için 75 bin çiçeğin, 225 bin tepeciği toplanmalıdır. İşte bu sebeplerle de oldukça az bulunan ve ekonomik değeri yüksek olan bir bitkidir.

Safran yemeklerde sıklıkla kullanılan bir çeşit baharat olarak tanımlanabilir. Ancak bunun yanında bitki çayı olarak da tüketilmektedir. Özellikle kokusu ve yemeklere verdiği tatla ün yapan safran, son zamanlarda bitki çayı olarak da tüketilmeye başlanmıştır. Bitki çayı olarak tüketildiğinde ya da baharat olarak kullanıldığında birçok faydasını görebilirsiniz. Ülkemizde de doğal olarak yetişen safranı, daha çok İran, İspanya ve Fransa’da bulabilirsiniz.

Süzengiller familyasından bir bitki türüdür. Bitkinin yaprakları, koyu yeşil renkte ve oldukça uzundur. Çiçekleri ise mor bir renge sahiptir. Tepecik kısımlarından elde edilen toz, renk verici, aromatik bir tada ve kokuya sahiptir. Bu toz safran olarak satılır ve yemeklerde kullanılır.

Safran bitkisi içinde şeker, organik asit, uçucu yağlar ve krosin barındırmaktadır. Safranın en önemli özelliklerinden biri de, baharatlar arasında en pahalı olanlardan biri olmasıdır. Bunun nedeni ise yazımızın giriş kısmında da bahsettiğimiz gibi toplanma ve meydana getirme aşamalarıdır. Çünkü sadece yarım kilogram safran elde etmek için yaklaşık 75 bin çiçeğin tepecik kısımlarının toplanması gerekmektedir. Bu nedenle kilo ile değil de gram ile satılmaktadır.

Ayrıca piyasada gerçek safran olduğunu iddia eden birçok marka veya hiçbir yere bağlı olmadan satış yapan insanlar bulunmaktadır. Bu konuda okurlarımızı özellikle uyarmak isteriz. Güvenilirliğine emin olmadığınız safranları asla almamanıızı tavsiye ederiz. Özellikle de rastgele bir şahıstan alma hatasına sakın düşmeyin. Çünkü fiyatı oldukça yüksek olduğu için aynı renkte başka malzemeleri de safran diye satabiliyorlar.

Oldukça keskin bir kokuya sahip olan safranın tadı da çok etkilidir. Hafif acımsı olan bitki bu nedenle miktar olarak küçük ölçülerde tüketilmelidir. Renk verme özelliği ile de kullanılan safran kendi ağırlığının 100 bin katı büyüklükte suya altın sarısı renk verebilir. Kelimenin kökeni olan Arapça “asfar” (sarı) ise bu özelliğinden gelmektedir.

2 Eylül HADİ İpucu Sorusu! ( Hadi sorusu Safran ile Yapılan Tatlı Nedir?)

Hadi Nedir?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; “cepteki televizyon” teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...