Tgrt Haber
17 Mart 2022 11:07 - Güncelleme : 17 Mart 2022 11:37

3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu konusu ne? Brezilya banka soygunu ne zaman yapıldı?

3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu Netflix’te yayınlandı. Netflix tüm dünyada büyük yankı uyandıran 2005’te Brezilya Ceara eyaletinin başkenti Fortaleza'daki Merkez Bankası soygunu hakkında yapılmış suç konulu bir belgesel dizisidir. La Casa de Papel dizisini beğenenlerin ilgiyle takip ettiği belgesel hakkında ''3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu konusu ne, oyuncuları kim?'' soruları gündeme geldi.

Tarihin en büyük banka soygununu konu alan 3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu Netflix'te yayınlandı.
Tarihin en büyük banka soygununu konu alan 3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu Netflix'te yayınlandı.

La Casa de Papel dizisi hayranlarının severek izleyici Brezilya tarihinin en büyük soygununu konu alan suç konulu belgesel dizisi Netflix’te yayınlandı. 2005 yılının Ağustos ayından Brezilya'da, Ceara eyaletinin başkenti Fortaleza'daki Merkez Bankası'na 200 metrelik bir tünel kazarak girmeyi başaran hırsızlar, 150 milyon real (52 milyon avro) alarak kayıplara karıştı. Soygunu 3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu adıyla belgesel dizisi haline Netflix ilk sezonu yayınladı. İşte olağanüstü soygun dizisi 3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu hakkında bilmeniz gerekenler..

3 TON PARA BREZİLYA MERKEZ BANKASI SOYGUNU KONUSU NE?

3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu 2005’te Brezilya Ceara eyaletinin başkenti Fortaleza'daki Merkez Bankası soygununu konu alan belgesel dizisidir. Brezilya'da, Ceara eyaletinin başkenti Fortaleza'daki Merkez Bankası'na 200 metrelik bir tünel kazarak girmeyi başaran hırsızlar, 150 milyon real (52 milyon avro) alarak kayıplara karıştı. Soygunun, Brezilya tarihinin en büyük banka soygunu olduğunu ifade edildi. Hırsızlar kazı işlerinin çok ses yapacağı için günün işlek saatleri ile bertaraf eden, yer altından çıkacak kum ve toprakları ''bahçe işleri, düzenlemesi'' olarak betimleyen üyeler, soygun için hemen her şeyi hazır ettiğinde, Guinness Dünya Rekorları’na giren meblağ ile oradan uzaklaşıyor. 

3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu konusu ne? Brezilya banka soygunu ne zaman yapıldı?

3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu olağanüstü soygunu belgesel dizisi olarak izleyiciye sunuyor. Belgesel 1 sezon ve 3 bölümden oluşuyor.

BREZİLYA MERKEZ BANKASI SOYGUNU NEDİR?

Ceara eyaletinin başkenti Fortaleza'daki Brezilya Merkez Bankası 2005 yılının Ağustos ayında soyguna uğradı. 200 metrelik bir tünel kazarak girmeyi başaran hırsızlar, 160 milyon real çaldı. Kasaya giren kriminal ekip, toplamda yaklaşık 3,5 ton ağırlığında, 50 gerçek banknotla dolu beş kasa çaldı. Banka, sigorta primlerinin haklı gösterilmesini zorlaştıran böylesine güvenli bir binada hırsızlık için küçük bir risk olduğunu öne sürerek parayı sigorta ettirmemişti. Çete, bugün yaklaşık 27 milyon sterlin değerinde parayla kaçtı. Hafta sonu gerçekleşen tarihin en büyük banka soygunu iki gün sonra Pazartesi günü banka faaliyete geçene kadar keşfedilmedi. Polis ekipleri hırsızlarla akıllara durgunluk veren bir kovalamaca oyununa başladı.

Soygundan dört gün sonra iki kişi tutuklandı ve 2,1 milyon reali ele geçirildi. Eylül 2005'te beş adam daha tutuklandı ve 5,2 milyon real daha ele geçirildi. Ertesi ay, soyguna karışan eski bir güvenlik görevlisiyle bağlantıları olan bir adam tutuklandı ve 100.000 realden daha azına el konuldu. Soyguna karışanların 18 kadarının hala bulunamadığına inanılırken, bazı suçluların sonu kanlı oldu. Ekim 2005'te, soygunun arkasındaki beyin olduğu iddia edilen Luis Fernando'nun cesedi, Rio de Janerio'nun yaklaşık 200 mil batısındaki Camanducaia köyünde sakin bir yolda terk edilmiş olarak bulundu. 26 yaşındaki çocuk kaçırılmıştı ve ailesinin yüklü miktarda fidye ödemesine rağmen, kendisini kaçıranlar tarafından vurularak öldürüldü.

Soygunun bir başka şüphelisi olan Evandro José das Neves'in cesedi, Ekim 2006'da bir São Paulo çevresinde bulundu. Genel olarak, bugüne kadar 20 milyon realinin geri kazanıldığı ve 140 milyon realinin ise kayıp olduğu biliniyor.

Olay Netflix'te 3 Ton Para Brezilya Merkez Bankası Soygunu adıyla belgesel dizi oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...