Tgrt Haber
12 Şubat 2018 11:40

Afrin son dakika haberleri | TSK'dan Afrin ile ilgili son dakika açıklamalar

Afrin son dakika haberleri burada. Zeytin Dalı Harekatı'nda son dakika ve tüm gelişmeleri haberimizde derledik. TSK tarafından yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve TSK Suriye'de zorlu bir mücadele içinde.

Afrin son dakika haberleri | TSK'dan Afrin ile ilgili son dakika açıklamalar
tsk,,afrin,

Afrin son dakika haberleri burada. Zeytin Dalı Harekatı'nda son dakika ve tüm gelişmeleri haberimizde derledik. TSK tarafından yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve TSK Suriye'de zorlu bir mücadele içinde. TSK tarafından, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 369 olduğu bildirildi. Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı günden bu yana teröristlerin en ağır darbeyi bugün aldığı öğrenildi. TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 103 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 369 olduğunu açıkladı.

"HAREKAT PLANLANDIĞI ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR"

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 15 hedef imha edildiği belirtilerek, "Harekata katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. 3. Bölgeden elde edilen bilgilere göre; 12 Şubat 2018 tarihinde, 103 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 369 olmuştur. Hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir" denildi.

TERÖR MEVZİLERİ TOPÇU BİRLİKLERİNCE ATEŞ ALTINA ALINDI

Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa'nın karşısındaki Afrin batı kırsalında yer alan teröristlere ait birçok mevzi, TSK'ye ait obüs ve havan toplarıyla vuruluyor.

Sınır hattında askeri araç sevkiyatı da sürerken birçok noktadan dumanların yükseldiği görüldü.

Kilis-Hatay hattının Suriye kesimindeki Darmık Dağı çevresinde tespit edilen terör örgütü PYD/PKK'ya ait hedefler, havadan uçaklar karadan ise fırtına obüsleri ve tanklarla ateş altına alındı.

YPG hedeflerinin imha edilme anı kamerada

HACI İSKENDER KÖYÜ PYD/PKK'DAN TEMİZLENDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Hacı İskender köyünü terörden arındırdı.
Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Cinderes beldesine bağlı Hacı İskender köyünü PYD/PKK'dan kurtardı.

49 NOKTA TERÖR ÖRGÜTÜNDEN KURTARILDI

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 32'si köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 13'ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 49 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

Teröristlerden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar ve Şeyh Huruz köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde , Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan köyleri ile Mersides ve Nisriyye Tepesi'ni; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Serincek, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi."

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR: ŞEHİTLERİMİZİN VE GAZİLERİMİZİN KANI YERDE BIRAKILMAYACAK

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hatay'da Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bu kapsamda Orgeneral Akar, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ve bölgedeki diğer birlik komutanlarından harekat hakkında bilgi alarak direktiflerini verdi.

Orgeneral Akar, denetlemeler sırasında yaptığı konuşmada, harekatın esas maksadının, sınır bölgesinde ve Afrin'de barış, güvenlik ve istikrarın temini, bölge halkının teröristlerin zulmünden kurtarılması ve Türkiye'de bulunan Suriyelilerin güvenle evlerine dönmelerinin sağlanması olduğunu hatırlattı.

YPG hedeflerinin imha edilme anı kamerada

YPG HEDEFLERİNİN İMHA EDİLME ANI

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Azez - Afrin sınırı bölgesinde bulunan Minnag Havalimanı, Ayn Dakni ve Maranez'deki YPG hedefleri önceki geceden bu yana havadan ve karadan vuruldu. Maranez'deki YPG hedeflerinin imha edilme anı görüntülendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...