Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2017 12:44

Ahmet Kekeç: ''Ahmet Hakan'ın sözleri Doğan'ı mahkum etmeye yeter''

Medya Kritik'e konuk olan Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'in yorumları ve şahit olduğu olaylar gündeme bomba gibi düştü.

Ahmet Kekeç: ''Ahmet Hakan'ın sözleri Doğan'ı mahkum etmeye yeter''
ahmet kekeç,aydın doğan,ahmet hakan

Yakın tarihin kara lekesi olarak değerlendirilen, 28 Şubat postmodern darbesi hakkında konuşan Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, ''Aydın Doğan 28 Şubat'ın patronlarından biriydi. İkinci isim ise Dinç Bilgin'dir. İki büyük grup vardı. Bu iki grup tarafından dağıtım karteli oluşturuldu. Kendileri gibi düşünmeyen hedeflerindeki gazeteleri yüksek komisyonlarla devre dışı bıraktılar'' diye konuştu.

Kartel oluşturmanın yasalar tarafından da suç olduğunu belirten Kekeç, ''Kartelin iki ayağı var. Birisi Dinç Bilgin'dir. Şuan da Bilgin'den bahsediliyor mu? Bilgin'i Aydın Doğan bitirdi. Bilgin'e uygulanan tarife neden Doğan'a uygulanmıyor. Dışbank olayı var. Bu çok ciddi bir olaydır. Bu banka acil bir şekilde elden çıkarıldı. POAŞ meselesi ve devletten alınan ballı krediler var. İlk 4 yılı geri ödemesiz kredi olur mu? O gazetenin yazarları fakir fukaranın hakkından bahsediyorlar. Düşük faizli devlet kredisi fakir fukaranın vergisine tasallutta bulunmuş olmuyor mu? Enerji dağıtım ihalelerini ne karşılığında aldı? Bunlara arıştırmak gerekiyor'' şeklinde konuştu.

28 Şubat'ın tekrar soruşturulması gerektiğini belirten Kekeç, ''Savcıların o dönemde Kanal 7 kanalında anchormanlık yapan Ahmet Hakan Çoşkun'un konuşmaları delil teşkil ediyor. Hakan'ın, Doğan'a yönelik sözleri Doğan'ı mahkum ettirmeye yeter de artar bile'' diye belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...