Tgrt Haber
07 Ekim 2018 16:13

ASKERLİK SÜRESİ DÜŞTÜ MÜ? ASKERLİK KISALIYOR MU? TEK TİP ASKERLİK UYGULAMASI NASIL SON HABER, SON DURUM tıklaa

ASKERLİK DÜŞTÜ MÜ, ASKERLİK DÜŞECEK mi? Askerlik Süresi Düşecek Mi? 2018 Askerlik Kısalıyor MU? Askerlik 9 aya düşecek mi? ASKERLİK Son dakika haberleri burada. Tek Tip Askerlik uygulaması çıkacak mı? Askerlik süresi son dakika haberleri... Askerlik süresi son dakika haberleri internette sıkça araştırılıyor. Askerlik süresi düşecek mi, askerlik 9 aya düşecek mi, Tek Tip Askerlik uygulaması çıkacak mı? 2018 askerlik süresi kısalıyor mu gibi konuları merak edenler internetten sürekli olarak 'askerlik süresi son dakika' haberlerini araştırıyor. Tek tip askerlik ve askerlik süresi ile ilgili merak edilenlere ilgili Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. Askerlik süresi düşecek mi? İşte o açıklama... Son dakika! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, zorunlu askerlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Tek tip askerlik ile ilgili 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor, henüz sonuçlanmadı. 2-3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor." dedi.

ASKERLİK SÜRESİ DÜŞTÜ MÜ? ASKERLİK KISALIYOR MU? TEK TİP ASKERLİK UYGULAMASI NASIL SON HABER, SON DURUM tıklaa
askerlik,askerlik süresi,askerlik süresi değişiyor mu? askerlik kısalıyor mu

ASKERLİK SÜRESİ DÜŞTÜ MÜ? ASKERLİK KISALIYOR MU? Askerlik DÜŞÜYOR MU? Askerlik düşecek mi? Tek Tip Askerlik uygulaması çıkacak mı?Askerlik süresi ile ilgili son dakika haberleri gündemde yerini koruyor. Son dönemlerde sıkça konuşulan 'Askerlik 9 aya düşecek mi' konusu ile ilgili resmi ağızdan açıklama geldi! Askerlik süresi düşecek mi? 2018 Askerlik süresi kısalıyor mu? Askerlik 9 aya düşecek mi? Tek Tip Askerlik uygulaması çıkacak mı? Bedelli askerlik sonrası gündeme gelen askerlik süresinin düşürülüp düşürülmeyeceği ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. Bu yıl askerlik süresi düşecek mi? Askerlik süresi 9 aya mı inecek? İşte detaylar...
Son dakika! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, zorunlu askerlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Tek tip askerlik ile ilgili 2-3 aydan beri çalışma yürütülüyor, henüz sonuçlanmadı. 2-3 ay içinde bedellidir, dövizlidir bunu gündemden çıkartıp, bir zemine kavuşturma gayretimiz sürüyor." dedi.

ASKERLİK DÜŞECEK Mİ? KISALIYOR MU? TEK TİP ASKERLİK NASIL OLACAK TÜM DATEYLAR BU LİNKTE

ASKERLİK SÜRESİ KISALIYOR MU? ASKERLİK SÜRESİ DÜŞECEK Mİ, DÜŞÜYOR MU?

Basın mensupları tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a; "Tek tip askerlik tartışmalarıyla ilgili bir çalışma var mı?" şeklinde yönelttiği sorular karşısında cevap verdi. Yeni askerlik sistemi hususunda açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın; "Zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemine de getirilen bir konu bu. Aslında nihai olarak varılmak istenen nokta profesyonel bir ordu. Böylece de zorunlu askerliğin yeniden formüle edilmesi, tek tip askerlik denilen şeyde sürelerin bir tek hale gelmesi konusu... Şimdi bu tabii uzun vadeli bir proje. Bugün itibarıyla, yürüyen bir çalışma var diyemem ama Türk Silahlı Kuvvetleri aslında ordu mensupları itibarıyla yüzde 50 civarında profesyonelleşmiş durumda zaten. Oran olarak o noktaya geldik. Bunun diğer boyutları tabii ki tartışılacak, müzakere edilecek. Kabine, Meclis ayağında bunlar konuşulacak" ifadelerini kullandı.

ASKERLİK SÜRESİ DÜŞTÜ MÜ? ASKERLİK KISALIYOR MU? TEK TİP ASKERLİK UYGULAMASI NASIL SON HABER, SON DURUM tıklaa

TEK TİP ASKERLİK NEDİR?

Yeni sisteme ilişkin kulislerde farklı seçenekler dillendiriliyor. Bu seçenekler arasında, uzun ve kısa dönem askerliğin yerine 9 ay süreli tek tip askerlik sistemi öne çıkıyor. Bu sistemde 3 aylık temel askerlik eğitiminin ardından 6 aylık süreye ilişkin ise isteyenlerin bedelini ödeyerek terhis olabileceği, isteyenlerin ise belirlenecek aylık ücret karşılığında askerlik hizmetine devam edebileceğinden söz ediliyor. Bunun asgari ücret üzerinden belirleneceği bildirilirken, temel askerlik eğitimi sonrasına ilişkin ihtiyaç duyulan alanlarda kamu hizmeti seçeneğinin gündeme getirilebileceği de konuşuluyor. Kulislerde buna ilişkin, “Kamu hizmeti seçeneği, öğretmenlik ve doktorluk gibi ihtiyaç duyulan alanlar için düşünülebilir” değerlendirmesi yapılıyor.

ASKERLİK SÜRESİ DÜŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” dedi. Bunun üzerine dikkatler yeni sistemin ayrıntılarına çevrildi.

Kulislerdeki yeni sistemle ilgili öne çıkan 9 ay tek tip askerlik fikri gerçek olursa hali hazırda devam eden 12 ay zorunlu askerlik süresi 9 aya düşmüş olacak. Ancak lisans mezunu erlerin 6 ay olan zorunlu askerliği ise 9 aya çıkmış olacak. Kulislerde konuşulan yeni sitem yasalaşırsa; bedelin ödenmesi halinde ise 9 aylık askerlik 3 ay temel eğitimden ibaret olacak.
 

Bedelli Askerlik Yapacak Avukatlar İçin Kanun Teklifi

TEKLİF YASALAŞIRSA AVUKATLAR ASKERLİĞİ ADLİ TATİLDE YAPACAK

CHP'li Antmen, bedelli askerlik için başvuran avukatların 21 günlük temel askerlik eğitimlerini adli tatilde tamamlayabilmeleri için harekete geçti. Antmen'in Meclis Başkanlığı'na verdiği kanun teklifi yasalaşırsa bedelli askerlik yapacak avukatlar, bağlı bulundukları askerlik şubesine başvurarak, 21 günlük süreyi adli tatilde yapabilecek.

"VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLACAKTIR"

Antmen, kanun teklifinde avukatların, yargılamanın temel aktörleri ve savunmanın temsilcilerini olduğunu belirterek, "Hem kutsal savunma hakkı hem de yasal süreçlerin tamamında adeta bel kemiği olan avukatların iş yükü düşünüldüğünde zamanın ve zaman kaybının sadece avukatlar için değil; en başta vatandaşlarımız açısından ne türlü mağduriyetlere yol açacağı fark edilecektir" dedi.

"KAMUDA EŞİTLİK SAĞLANMIŞ OLACAKTIR"

21 günlük mecburi hizmet süresi için bedelli askerlik hakkından faydalanmak isteyen öğretmenlerle ilgili doğru karar alınarak, tatil döneminde de yapmalarının sağlandığını belirten Antmen, şunları kaydetti: "Öğretmenler gibi avukatlar da 1136 sayılı 'Avukatlık Kanunu'nda belirtildiği üzere kamu hizmeti yapıyor. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyen avukatların 21 günlük zorunlu hizmet süresini adli tatil döneminde yapmalarının önünü açmak hem yargı kurumlarında aksamaların önüne geçecek hem vatandaşların olası mağduriyetlerinin engellenmesine neden olacak hem de öğretmenlere tanınan hakkın avukatlara da getirilmesiyle kamuda eşitlik sağlanmış olacaktır."
ASKERLİK SÜRESİ DÜŞTÜ MÜ? ASKERLİK KISALIYOR MU? TEK TİP ASKERLİK UYGULAMASI NASIL SON HABER, SON DURUM tıklaa
Askerlik Kısalıyor mu? Askerlik düşüyor mu? Askerlik düşecek mi? Askerlik süresi ile ilgili son dakika haberleri gündemde yerini koruyor. Son dönemlerde sıkça konuşulan 'Askerlik 9 aya düşecek mi' konusu ile ilgili resmi ağızdan açıklama geldi! Askerlik süresi düşecek mi? 2018 Askerlik süresi kısalıyor mu? Askerlik 9 aya düşecek mi? Bedelli askerlik sonrası gündeme gelen askerlik süresinin düşürülüp düşürülmeyeceği ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. Bu yıl askerlik süresi düşecek mi? Askerlik süresi 9 aya mı inecek? İşte detaylar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...