Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2021 09:10

Aslı Hünel ve Cem Küçük: Haklının ve doğrunun savunucusuyuz

TGRT Haber’in sabah yayınlanan haber programı ‘Günaydın Türkiye’yi ünlü yorumcu Cem Küçük, tek başına sunuyordu. Yanına partner olarak sanatçı Aslı Hünel’i alınca olanlar oldu. Kimileri işi, ‘Ne alakası var’a kadar getirdi. Evet, program başta sert eleştiriler aldı. Aradan üç, dört gün geçti ve program Aslı Hünel’in enerjisi ve güler yüzü ile; Cem Küçük’ün etkili yorumlarıyla dolunca işler tersine döndü.

Aslı Hünel ve Cem Küçük: Haklının ve doğrunun savunucusuyuz
cem küçük,,aslı hünel,

Magazin dünyasından olmasına rağmen yıllardır duruşunu bozmayan Aslı Hünel, haber spikeri ve yorumcu olabileceğini kısa sürede ispatladı. Esnafından iş adamına, kadınlardan politikacılara kadar birçok kişi, sabahları ‘Günaydın Türkiye’nin izleyicisi oldu. Biz de Cem Küçük ve Aslı Hünel’e bu işin sırrını sorduk. Sohbetimizden keyif alacağınızı umuyoruz...

CEM KÜÇÜK: YORUMLARIM MERAKLA BEKLENİYOR

- TGRT’de 6 yılı geride bıraktınız? Haber sunumunuz ise 1,5 yıl oldu. Yorumculuk ile haberciliğin farkını anlatır mısınız?

İkisi arasında şöyle bir fark var. Beni sevmeyen muhalifler de iyi yorumcu olduğumu, etkili olduğumu kabul ediyor. Yorumculuk benim için daha kolay. Çünkü hep o konuda ihtisas yaptım ve kendimi geliştirdim. Haber sunarken kamuoyunda, “Cem Küçük ne diyecek” diye merakla bekleniyordu. Haberle birlikte yorum öyle başladı. Aslı Hünel’e “yapamazsın, edemezsin” demişlerdi. Bana da, “Sen yorumcusun, ne işin var habercilikte, seni bitirir, küçültür” demişlerdi. Ama hiç öyle olmadı. Aksine katkısı oldu. Yorumculuk daha kolay gibi görünse de altyapınızın dolu olması lazım.

Aslı Hünel ve Cem Küçük: Haklının ve doğrunun savunucusuyuz

- Sabah haber, akşam yorumculuk, gazete için köşe yazısı? Nasıl bir tempo içindesiniz? Yorulmuyor musunuz?

Çok uyku iyi bir şey değil. Zamanı ve saati iyi ayarlamayla alakalı. Aslında her şeyi çok iyi takip etmek gerekir. Bir şeyde süper olmak için sürekli pratik yapacaksın. Habercilik de öyle. Sürekli okuyacaksın, bakacaksın.

- Aslı Hünel’e çok katkı verdiniz. Onun size katkısı oldu mu?

Beni tanımayan insanlara Aslı sayesinde ulaştım. İş adamı, esnaf, devlet görevlileri,  polis beni takip ediyordu. Bir de başka bir kesim vardı. İşte onlara Aslı ile ulaştım.

- Size olumlu yorum geldiği gibi sert eleştiriler de oluyor. Nasıl baş ediyorsunuz?

Hükûmeti övüyorsun, ‘yandaş’ diyorlar. Hükûmeti eleştiriyorsun, ‘gidici bunlar’ diyorlar. On yıldır bunu söylüyorlar. Ben, “Eğriye eğri, doğruya doğru” derim. Bakkaldın, süpermarket oldun, hiç sıkıntın olmasın, yok öyle şey. İvme kazandıkça eleştiri sayısı artar. Buna dayanma gücüm var. Bir de benim ‘yok sayma’ duygum kuvvetli. Küfretmiş, geç. Ama makul konuşanlar, esas onların ne dediği önemli.

- Aslı Hanım’la uyumunuz nasıl?

Zıtlar zıtlara iyi gelir. Bu format Batı’da var. ABD’deki tanıdıklarım, ‘Siz tam Amerika yayını yapıyorsunuz’ diyor. Oradaki te-levizyon programlarında adam bir konuda çok iyidir de, kadın başka bir alanda uzmandır. Siyaset, dış politika benim. Aslı ise sosyal sorumluluk alanında iyidir. Mesela Aslı, geçen gün Putin için ‘botoks yaptırmış’ dedi. Ben bin yıl baksam anlamam. Dost çevremde bazı kişiler Aslı’nın adını ilk duyduğunda, ‘Ya sen ne yaptın, ne ettin’ dedi. İlk hafta izlemediler. Şimdi soruyorum, ‘beğenerek izliyoruz’ diyorlar. Kadın izleyenlerimiz de çoğaldı. Beni izleyen muhafazakâr esnaf da, Aslı’yı kabul etti. İlk başladığında Aslıhan Hanım’a ‘Olmuyorsa, hiç zorlamayalım’ dedim. Ama, oldu.

-  Buhara Medya Grubu sizi ‘En İyi Sabah Haber Programı’ seçti. Bu ödülü size neden verdiler?

Bizim editörlerimiz, rejimiz, kameramanımız iyi... Makyözümüzden, kapıdaki güvenlikçi ve çaycısına kadar herkesin emeği var. Ben bazen başka yerlere darlanarak gidiyorum, bitirip hemen kaçıyorum. Buraya ise mutlu geliyorum ve kalıyorum. Burada bir huzur var. Ben ne adamlar gördüm ‘ölümüne’ dediler, hepsi yarı yolda bıraktı. Burası ise en kötü günde bile hep yanımda oldu. Arkanızda durulması, size inanılması önemli. Burası ‘delikanlıyım’ diyenlere bin tur basar.

- Çocuklar ve eşiniz temponuza alışabildi mi?

İki oğlum var, hafta içi eve geldiğimde ‘uyumam lazım’ diyorum onlara. Hafta sonu bazen maç yapıyor ve Fenerbahçe maçlarını izliyoruz. Eşim Demet, çocuklarımızla, okulla çok ilgileniyor ve bana da iş bırakmıyor. Sağ olsun, hakkı ödenmez.

ASLI HÜNEL: PROGRAM İÇİN HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

- Sanatçısınız, aslında ekranlara ve medyaya yabancı değilsiniz. Ancak habercilik tecrübeniz yok. Ekranların haber masasında olmak nasıl bir duygu?

Öncelikle, haberciliğe biraz uzak gibi görünsem de TGRT ailesine çok yakınım. İlk televizyon serüvenim, yolculuğum TGRT’de başlamıştı. O yüzden bu benim için yuvaya dönüş oldu. Ve ekrana çıkmak, uzun yıllar kadın programı tecrübem olduğu için çok da zor olmadı. Özellikle canlı yayını da sevdiğim için bana kolay geldi. Partnerimin; değerli, birikimli ayrıca hiç egolu olmaması, kolay atlatmamı sağladı. Bu manada kendisine teşekkür ediyorum. Bu bizim birinci ayımız. Beni bu manada cesaretlendiren Aslıhan Ören Hanımefendi, “Senin bence içinde bir haberci var. Bunu lütfen değerlendirelim” dedi. Ona da teşekkür ediyorum.

Cem Küçük: Evet biz önce Aslıhan Hanımla, birkaç kişi üzerinde konuştuk. Birkaç kişiyle anlaşıldı, konuşuldu fakat olmadı. Sonra “Aslı Hünel var. Nasıl olur” dedi. Ben de “Olur” dedim. Hemen aradı.

Aslı Hünel: Evet, beni aradıklarında, “Neden ben” diye sordum. Bana, “Birçok sebebi var: İsmini yıpratmadın, aileden birisin, hayatın ve donanımın buna uygun. Bence adayların en güçlüsü sensin, dene” dedi. Bir de “Bize pozitif bir enerji yayan biri gerekli” dediler. Ben de onların bana olan inancını gerçeğe dönüştürmek için bütün yüreğimi koyarak bu işe girdim. Lakin, bu programı yapmadan önce kuşak programları yapıyordum. Orada da haberciliğe yakın işler yaptım. O yüzden keyifle başladım. Ekonomi ve siyaset benim için uzak görünse de aslında içinde olduğum bir durumdu. Meğerse benim yapmak istediğim iş buymuş. Sanat camiasında belli bir duruşum vardı. Hiçbir zaman magazinel olmayı tercih etmedim. Ağır bir yapım oldu her zaman. İşin içine Cem Bey faktörü de eklendi. Taşların bu kadar yerli yerine oturmasını, nasip, şans olarak görüyorum.

Aslı Hünel ve Cem Küçük: Haklının ve doğrunun savunucusuyuz

- İlk teklif geldiğinde ‘yapamam’ diye şüpheye kapıldınız mı?

Kapıldım. “Olmuyorsa yoluma giderim” dedim. Cem de dedi ki, “Sen bunu başaracaksın Aslı. Ben sana inanıyorum” dedi ve beni yüreklendirdi.

- Sabah kaçta geliyorsunuz, nasıl hazırlanıyorsunuz?

Program öncesi çok sosyal hayatım vardı. Akşam, cemiyet davetlerine çok sık iştirak ederdim. Bu program için davetlere ara verdim, artık sadece hafta sonu kabul ediyorum. Yine program için, konserlerimi de hafta sonu yapıyorum. Bir yerden fedakârlık etmeniz gerekiyor. Seçimimi program yönünde kullandım. Zaten ben erken yatıp kalkarım. Gördüğünüz gibi hâlâ enerji tavan...

- İzleyicinin, ailenizin tepkisi nasıl?
İlk üç, dört gün tepki aldım. ‘Habercilik mi? Ya ne alakası var’ dediler. ‘Sen git şarkını söyle’ diyenler oldu. İnsanın seveni de, sevmeyeni de var. Herkes dostumuz değil, düşmanımız da değil. Ama zaten benim bir televizyon geçmişim olduğu için daha çabuk kabul gördüm. Çok iyi eleştiriler de ardından gelmeye başladı.

- Cem Küçük nasıl bir partner?
Onunla program sunarken çok keyif alıyorum. Cem Bey, o kadar realist ki, sadece ve sadece doğrunun ve doğru olması gerekenin yanında. Benim de mottom o. Cem Küçük için ‘taraf’ dediler, asla katılmıyorum. Cem Bey, haklının, doğrunun savunucusu. İkili partner durumlarında egoların savaşı vardır, bizde ise bu yok. Türkiye’de biz ilkiz. Cem Bey ile çalışmak benim için okul gibi. Ülkesini, bayrağını seven bütün siyasetçilere kapımız açık. Biz şu parti bu parti demiyoruz.

- Haberciliği sevdiniz mi?
Kolay bir iş değil. Haberciliği sevmek, bulunduğunuz yeri, insanları sevmekle olur. Bir iş yerinde mutluysanız zaten devam eder ve başarılı olursunuz. Cem Bey’in partnerim olması yönünden de şanslıyım. Yönetmen, kameraman, ışıkçımıza kadar herkesle uyum içinde olduğum için ben buraya âdeta koşarak geliyorum. Bu işi çok sevmeme sebep oldular.

- Haber sunarken eksik kaldığınız bir yön var mı?
Öncelikle her şeye olumlu ve ılımlı bakarım. İnsanları kırmam, incitmem; sevmeyebilirim ama saygı duyarım. İnsanlar da beni sevmeyebilir ama saygı duymak zorunda. Bu anlamda çok dikkatli ve temkinliyim. Eksik kaldığım tarafları da Cem Bey tamamlıyor. O yüzden bunu kolaylıkla atlatıyorum.

BEN MUTLUYSAM EŞİM DE MUTLU

- Programdan sonra evdeki durumlar nasıl?
Eşim bu konuda beni çok destekliyor. Ben mutlu isem o da mutlu oluyor. En büyük izleyici kitlemiz ve destekçilerimiz; ailelerimiz ve çevremiz. Eve gittiğimde, akşam yemeğinden hemen sonra
yatıyorum.

CEM’İN ENLERİ

Renk: Lacivert
Hayvan: Köpek
Takım: Fenerbahçe
Oyuncu: Al Pacino
Şarkıcı: Kulağa hoş
geleni dinliyor
Yemek: Kavurma
Şehir: Konya

CEM’E BİR SORU BİR CEVAP

TGRT: Mecburen var olması gerekir
Karantina: Kötü de değil, iyi de değil
Teknofest: Süper güç olma yolunda iyi bir adım
Mükemmel gün: Cuma
Başarı: Halkın onayı
Aile: Esas mutluluk
Haberci: Bilgilendirici
Düşman: Lazım

ASLI'YA BİR SORU BİR CEVAP

TGRT: Doğru ekran
Sahne: Eğlence
Gazete: Kültür
Evlilik: Eşim
Bebek: Olsaydı iyiydi
Makyaj: Severim
Sosyal Medya: Hep elimde
Pandemi: Bitsin artık
Doğa: Nefes

ASLI’NIN ENLERİ

Renk: Siyah, beyaz, yeşil
Hayvan: Köpek
Takım: Beşiktaş
Oyuncu: Saruhan Hünel,
Andy Garcia
Şehir: İstanbul (O, gerçek bir Türkiye âşığı…)
Şarkıcı: Celine Dion
Yemek: Kısır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...