Tgrt Haber
03 Nisan 2016 22:30

Azerbaycanlı kuruluştan BBC'ye kınama

İngiltere'de faaliyet gösteren Avrupa'daki Azerbaycan Toplumu isimli kuruluş, İngiliz yayın kurumu BBC'yi, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmayla ilgili yaptığı 'yanlı' haberlerden dolayı kınadı.

Azerbaycanlı kuruluştan BBC'ye kınama
BBC,azerbaycan,kınama,

Azerbaycan ile Avrupa ülkeleri arasında daha yakın ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkiler kurmak için çalışmalar yürüten kuruluştan yapılan açıklamada, BBC'nin çatışmaya ilişkin haberinde birkaç hata bulunduğu kaydedildi.
Açıklamada, "BBC, doğru ve tarafsız yayıncılığı temsil ettiğini sıklıkla vurgulamaktadır. Ancak, Azerbaycan ile ilgili son haberlerinde bunun olmadığı görülmüş, birçok hata yapılmıştır." denildi. BBC'nin Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmayla ilgili haberinde, çatışmalarda hayatını kaybeden ve yaralanan Azerbaycanlı sivillere ve Ermenistan'ın işgali altındaki topraklarda yaklaşık 1 milyon mültecinin yaşadığına değinilmediği belirtildi.
Kuruluş ayrıca, BBC'nin çatışmaları "Hristiyan Ermenistan" ile "Müslüman Azerbaycan" arasında dini bir savaşmış gibi göstermeye çalıştığını, ancak yaşananın toprak hakimiyetiyle ilgili bir sorun olduğunu kaydetti.

Avrupa'daki Azerbaycan Toplumu, BBC'yi yanlı yayınından dolayı kınayarak, sosyal medya ve e-posta yoluyla İngiliz yayın kurumunu şikayet etmeye çağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...