Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2014 12:54

Candy Crush Saga'ya yasak geldi

İsim hakkının alınmasıyla birlikte Apple uygulama geliştiricilere mail atarak Candy kelimesinin geçtiği uygulamalarını yayından kaldırmalarını istedi.

Candy Crush Saga'ya yasak geldi
Candy Crush Saga Yayından Kaldırılıyor, Candy Crush Saga'ya yasak geldi, Candy Crush yasak,

Akıllı telefonların popüler uygulaması Candy Crush Saga'nın geliştirici firması 'candy' yani 'şeker' kelimesinin isim hakkını aldı. Dünya genelinde 2013 yılına damgasını vuran ve milyonlarca telefona inen Candy Crush Saga aldığı isim hakkıyla bir kez daha adını gündeme taşımayı başardı. ABD Patent ve Marka Ofisi'ne başvuran King, Candy kelimesinin başkası tarafından kullanılmaması için isim hakkını aldı. Marka tescili talebi onaylanan şirket bundan böyle telefon ve tabletlerde şeker ismini sadece kendisi kullanabilecek.   King'in aldığı isim hakkı oyun, yazılım, giyim ve eğitim servislerini de kapsıyor.   İsim hakkının alınmasıyla birlikte Apple uygulama geliştiricilere mail atarak Candy kelimesinin geçtiği uygulamalarını yayından kaldırmalarını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...