Tgrt Haber
08 Mart 2018 14:19

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı, ne zaman yapılacak? Çiftlik Bank kapandı mı neden açılmıyor?

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı, ne zaman yapılacak? binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Konu hakkında en yetkili isim Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Çiftlik Bank açıklaması yaptı. Çiftlik Bank kapandı mı neden açılmıyor? detayları haberimizde...

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı, ne zaman yapılacak? Çiftlik Bank kapandı mı neden açılmıyor?
Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı,Çiftlik Bank ödemeleri ne zaman,çiftlik bank kapandı mı,çiftlik bank neden açılmıyor

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı, ne zaman yapılacak? sistemi kullanan binlerce insan tarafından merak ediliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Çiftlikbank hakkında dün TGRT haber'e özel açıklamalarda bulundu.

-Bülent Tüfenkci'nin açıklamalarından satırbaşları: 

- Çiftlik Bank insanları kandırıyor. Sistem yöneticileri ödelemerini yapabilir. Ödeme konusunda durdurduğumuz bir faaliyetleri yoktur. Bu konuda ödeme konusunda özgürler istedikleri gibi yapabilirler. Şu konunun altını çiziyoruz bu sistem doğru bir sistem değil. Tespitlerimizi savcılığa ilettik. Kamuoyunda Çiftlik Bank olarak bilinen sistemin, bakanlığımız gelen şikayetler üzerine inceleme yaptı. Ve baktığımızda sistemde 132 bin aktif üye olduğunu gördük, 380 bine yakın da pasif üye var. 500 bine yakın üyelik sistemi var. Neredeyse çok afaki kâr vaatleri var ve toplanan ciddi paralar var. Konu TCK tarafından değerlendirilmek üzere ilgili cumhuriyet başsavcılığına iletilmiştir. Bir örneği de MASAK'a gönderilmiştir

-Bu incelemeyi, niyet kötü olunca 'Bakanlık ödemelerimizi durdurdu, bilmem ne yaptı. Bankalara blokaj koydurdu.' Hiçbir blokaj da yok bir şey yok. Zaten sistem sakat olduğu için bu belli bir yerde patlıyor. Parayı toplayamadığı için yoksa eğer üyelerine ödemeler yapacaksa hiçbir engel yok. Hiçbir hukuki engel yok. Ödemelerini yapabilir, taahhütlerini yerine getirebilir.

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı

Sadece biz tespit ettiğimiz hususlarla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Piramit satış dediğimiz saadet zinciri kapsamında işlem yapması noktasında suç duyurusunda bulunduk. Bu sadece davanın açılması da yetmez, savcılık da inceleme yapacak. Dava açılmasına karar verilirse dava açılacak.

Vatandaşlarımız çok dikkatli olması lazım. Bu tür hayali kâr, yüzde 33'lere varan kâr vaat ediyor. Sisteme giriş yavaşladığı için bu sefer faaliyet alanlarıyla ilgili 'ben şu işleri yapıyorum, şarküteri aldım, bilmem ne yaptım' Dolayısıyla oradan elde ettikleri kârlarla o sistemi döndürmeleri mümkün olmadığını gördükleri için bu bahanelerle insanları kandırıyorlar. Ben bir kez daha söylüyorum. Bakanlık incelemesi bitmiştir, raporları ilgili yerlere vermiştir.

Eğer sistem yöneticileri ödeme yapmak istiyorlarsa, daha önce yapabilirlerdi yine yapabilirler. Şu an durdurduğumuz bir faaliyet yoktur. Ama şunun altını çiziyoruz, bu sistem doğru bir sistem değil.

İdari olarak reklamlarını durdurduk. Daha fazla tüketicinin aldanmasının önüne geçmek adına. Bakanlığımızın idari yaptırımlarının tamamını uyguladık. Cezai noktada da cumhuriyet savcılıkları yetkilidir. Bu konularda mevzuat eksikliklerini gidermek adına çalışma yapıyoruz.

ÇİFTLİNK BANK PARA YATIRANLAR NE YAPSINLAR?

Onlar da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunabilir. İlgili davalarını açabilirler.

ÇİFTLİNK BANK AÇILMIYOR! NEDEN AÇILMIYOR?

Bülent Tüfenkci'nin açıklama yaptığı sıralarda Çiftlink Bank'a kullanıcılar erişemediler. Çiftlink Bank neden açılmıyor? sorusu gündeme geldi. Çiftlink Bank'ta yaşanan bu problem düzelecek mi merak konusu oldu. Uygulamaya girmeye çalışan kullanıcılar aşağıdaki hata ekranıyla karşılaştılar.

Çiftlik Bank ödemeleri yapılacak mı, ne zaman yapılacak? Çiftlik Bank kapandı mı neden açılmıyor?
Çiftlikbank hakkında soruşturma tamamlandı

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 80. maddesi ile ilgili mevzuat kapsamında aralarında Çiftlikbank isimli sistemi işlettiği anlaşılan Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin de bulunduğu bazı şirket ve organizasyonlar denetim kapsamına alındığı belirtilen raporda, bu şirketin yanı sıra benzer yapıların tespiti ve denetimine ilişkin de çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın soruşturması sürerken SPK raporunu tamamlayıp Bakanlığa gönderdi. SPK raporunda, Çiftlik Bank ödeme sistemi kanalıyla 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon lira toplandığı belirtildi. Raporda, Ponzi sistemiyle toplanan paralarla oyuna üye olanlara yüzde 160 ila 307 oranları arasında kazanç vaat edildiği kaydedildi.

Bakanlık, şirketin gerçekleştirdiği tüm tanıtımlarda kullandığı "Çiftlikbank" ifadesinin, Bankacılık Kanunu'nun 150. maddesine aykırılık teşkil ettiğini tespit etti. Reklam Kurulu, üç ay süreyle tedbiren durdurma cezası verdi. Bakanlık, soruşturma kapsamında şirketten görüş ve savunma istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...