Tgrt Haber
07 Nisan 2022 15:20 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 15:27

Disney Plus Türkiye ne zaman açılacak? Hangi diziler var? Disney Plus ne kadar?

RTÜK dijital platform Disney Plus platformuna 10 yıl süreyle yayın yapma hakkı tanıyan lisans verdi. Aras Bulut İynemli, Tuba Büyüküstün, Beren Saat, Kerem Bürsin gibi ünlü isimlerin plyer aldığı platforma hakkında ''Disney Plus ne zaman açılacak? Disney Plus’ta hangi diziler var? Disney Plus üyelik ne kadar olacak?'' soruları gündeme geldi.

Disney Plus Türkiye yayın hayatına başlamak için geri sayım yapıyor.
Disney Plus Türkiye yayın hayatına başlamak için geri sayım yapıyor.

Disney Plus 2022 yılı itibariyle Türkiye‘de hizmete açılacak. Çok sayıda yerli ve yabancı içeriğin yer alacağı konuşulan Disney Plus hakkında araştırmalar da yoğunlaştı. Platform Netflix ve Amzon Prime ardından Türkiye pazarına etkili bir giriş yapmayı hedefliyor. Peki Disney Plus açıldı mı?  

DISNEY PLUS NE ZAMAN TÜRKİYE’YE GELECEK? 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), dijital platform Disney Plus‘a 10 yıl süreyle yayın yapma hakkı tanıyan lisans verdi. Netflix ve Amazon Prime gibi film, dizi ve eğlence platformu Disney Plus Türkiye pazarından önemli bir pay kazanmak istiyor. Platformun 2022 yılı itibariyle Türkiye‘de hizmet vereceği konuşulurken resmi açıklama geldi. Türkiye'de 10 yıl yayın yapma lisansı alan Disney Plus 14 Haziran’da Türkiye pazarında yayına başlayacak. 

DISNEY PLUS TÜRKİYE AÇILDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN! 

Lansman hazırlıkların başlayan Disney Plus, yaklaşık 10 kişiden oluşan influencer ekibiyle özel bir anlaşma yaptığı iddia edildi.

DISNEY PLUS NE KADAR? 

Çok sayıda tanıdık ismin yer aldığı yerli ve yabancı dizi Disney Plus Türkiye’de yayınlanacak. Marvel, Star Wars, Pixar, Disney gibi pek çok yapımı bünyesinde bulunduran Disney Plus 2022 yılında hizmete açılacak. Peki Disney Plus üyeliği ne kadar? 

Disney Plus Türkiye aylık 34,99 TL, yıllık 349,90 TL olarak belirlendi. Disney Plus, kullanıcıları tek fiyata aynı anda dört adede kadar izleme, on cihaza kadar sınırsız indirebilecek. Platformdaki seçkin içerikler, daha yüksek kaliteli bir görüntü sunan IMAX teknolojisiyle de izleneme imkanı sunacak. Türkiye’de çok sayıda izleyici bulunan Netflix aylık plan ücretleri 37,99 TL ile 77,99 TL, Amazon Prime ise 7,99 TL üyelik ücreti bulunuyor. 

DISNEY PLUS DİZİLERİ NELER? 

Disney Plus haberleri gündeme gelirken diğer yandan ''Disney Plus dizileri neler?'' sorusu gündeme geldi. X Men: First Class, Loki, Buz Devri, Toy Story, The Book of Boba Fett, Eternals gibi yabancı yapımların yanı sıra yerli pel çok dizi ve film platformda yerini alacak. 

Geçtiğimiz günlerde Aras Bulut İynemli Atatürk karakterini canlandıracağı projesinin Disney Plus üzerinden yayınlanacağını iddia edildi. Cumhuriyet'in 100. yılı için Mehmet Ada Öztekin'in yönetmen koltuğunda oturduğu Atatürk projesi 2022 yılında yayın hayatına başlayacak Disney Plus platformunda yayınlanacak. 

Atatürk dizisinde Aras Bulut İynemli'nin partnerinin Emma Watson olacağı ve 6 bölümlük dizisinin müziklerini Hans Zimmer'in üstleneceği iddia edildi. 

Disney Plus Türkiye ne zaman açılacak? Hangi diziler var? Disney Plus ne kadar?

DEMET ÖZDEMİR DISNEY PROJESİ 

Ünlü oyuncu Demet Özdemir Disney Plus Türkiye yapımlarına dahil oldu.  

Başarılı oyuncu "Dünya İle Benim Aramda" adlı senaryosunu Pınar Bulut kaleme aldığı dizide yer alacak. Yönetmen koltuğunda Hülya Gezer'in oturduğu dizi için Hafzanur Sancaktutan ve Kerem Bürsin ile de görüşülüyor. 

SİYAHA BULAŞAN KADINLAR DISNEY PLUS TÜRKİYE'DE! 

Büşra Cebe'nin kaleme aldığı Siyaha Bulaşan Kadınlar kitabı Disney Plus'ta yayın hayatına başlayacak. Med Yapım'ın Disney Plus için hazırlayacağı 'Siyaha Bulaşan Kadınlar' uyarlama dizisi için Beren Saat, Tuba Büyüküstün ve Cansu Dere isimleri konuşuluyor. 

DISNEY CHANNEL NEDEN KAPANIYOR?

Disney Plus Türkiye hakkında araştırmalar sürerken Disney Channel kanalının Türkiye'de yayın hayatına son vereceği öğrenildi. Kanal sosyal medya hesabından "Size biraz hüzünlü biraz mutlu bir haberimiz var; sihirli kanalımız Disney Channel ile artık vedalaşıyoruz. Ancak sakın üzülmeyin arkadaşlarımız çünkü bu asla bir son değil, hepimiz için yepyeni bir başlangıç. Çok yakında en sevdiğimiz ve sık sık izlemek istediğimiz içerikler tüm bölümleriyle dilediğimiz her an Disney+’ta olacak!" duyurusunu yaptı.

Buna göre çizgi film ve gençlik dizilerinin ağırlıklı olduğu programlar Disney Plus Türkiye'de olacak. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya23 Nisan 2022 14:32

Nezaman açılcakkk

Sonraki Haber Yükleniyor...