Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2020 16:48

Eğitimcilerden 'Öğretmen' dizisine tepki

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, bir televizyon kanalında ilk bölümü yayınlanan ‘Öğretmen’ dizisine tepki göstererek bir öğretmenin 'iyi insan' olmanın yollarını güya alışılagelmişin dışında bir yöntemle anlatmaya çalışmasını reyting uğruna bir aymazlığın ifşası olarak nitelendirdi.

Eğitimcilerden 'Öğretmen' dizisine tepki
Öğretmen dizisi,,Eğitim-Bir-Sen,,öğretmen

Sezer, yaptığı açıklamada, bir öğretmenin okulda bomba patlattığı ve öğrencilere şiddet uyguladığı sahnelerin yer aldığı diziye tepki gösterirken, dizinin öğretmenin itibarına saldırı niteliğinde olduğunu vurguladı.

Sezer, “Toplum değerlerimizden uzak bu dizi öğretmeni bir psikopat gibi gösteriyor. Hiçbir öğretmen ne kadar kızarsa kızsın, ne kadar öfkelenirse öfkelensin öğrencilerine bu şekilde yaklaşmaz” dedi.

MEB ve RTÜK’ü göreve davet etti

Dizinin bir an önce yayından kaldırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Sezer, konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve RTÜK’ü göreve davet etti.

Sezer, “Öğretmenin, öğrencisine şiddet uyguladığı, öğrenciler üzerinde baskı kurduğu ve onları korkutarak sindirmeye çalıştığı sahneleri kabul etmemiz mümkün değil bu sahneler öğretmenlik mesleğine zarar verir. Öğretmeni bu şekilde göstermek kimseye fayda sağlamaz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...