Tgrt Haber
18 Haziran 2014 09:48

Ekrem Çalkılıç: “Başarının sırrı azim ve sadakattir'

İhlas Vakfı tarafından düzenlenen 9. Kariyer Zirvesi öncesinde gerçekleştirilen İş Hayatına Hazırlık Semineri İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü’nde yapıldı.

Ekrem Çalkılıç: “Başarının sırrı azim ve sadakattir'
ihlas vakfı,kariyer zirvesi,iş hayatı hazırlık semineri,

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 1250 gencin katıldığı seminere birbirinden değerli konuşmacılar katıldı.
Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan’ın moderatörlüğünde “Değişen Türkiye” konulu bir konuşma gerçekleştiren Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, geçmişten günümüze bulunduğumuz coğrafyanın önemine vurgu yaptı. 

Ekrem Çalkılıç: “Başarının sırrı azim ve sadakattir'

 

Türkiye’nin geçmişinden gelen kültürüne sahip çıkması gerektiğini ifade eden Ogan, “Kapitalizmin istediği şekilde etnik ulusalcı bir zihniyete terk edildik. Halbuki sahip olduğumuz köklerimiz ve Müslüman ruhumuz ile kimseye teslim olmayız.” dedi.
Batılılaşma sevdası yüzünden sahip olduğumuz değerlerin unutturulmaya çalışıldığını belirten Ogan, “Yapılan darbeler, değişik komplolarla halkımızın bunları unutması beklendi. Ancak görüldü ki halkımız köklerini unutmuyor, buna karşı çıkıyor.” ifadelerini kullandı. 

Ekrem Çalkılıç: “Başarının sırrı azim ve sadakattir'

 

Gençlere mutlaka çok okumaları gerektiğini öğütleyen Ogan, “Ben şimdi sizin yerinizde olsam çok çalışırdım. Ayda en az 5 kitap okurdum.” dedi. Yabancı dile de vurgu yapan Ogan, “Sadece batı dillerini değil, içinde bulunduğumuz coğrafyanın da dillerini öğrenin.” şeklinde konuştu.
Enver Abi Anıları Gönüllere Dokundu
“Bir Lider Tanıdım Hayatım Değişti” başlıklı oturuma İhlas Holding ve İhlas Vakfı’nın kurucusu Merhum Enver Ören ile ilgili anılar damga vurdu.

Ekrem Çalkılıç: “Başarının sırrı azim ve sadakattir'

Oturumda konuşan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekilli Ekrem Çalkılıç ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Hüseyin Sarıkoç, Enver Ören’le tanışmaları ve beraber çalıştıkları dönemde yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştılar.“Enver Abi’nin liderliğinden çok etkilendim.” diyen Ekrem Çalkılıç, ama ondan öğrendiklerini tamamıyla uygulayamadığını söyledi. Enver Ören’in verdiği tepkilerin bile bir asaleti olduğunu belirten Çalkılıç dinleyicilere yönelik olarak “Sizler bu açıdan çok şanlısınız. Böyle bir zatın kurduğu çatı altında mirasıyla birliktesiniz.” dedi. Başarının sırrını yine Enver Ören’in bir sözünden alan Çalkılıç, “Enver Abi beni ilk işe aldığında benden azim ve sadakat beklediğini söylemişti. Tüm anlatılanlar bir yana başarının sırrı azim ve sadakattir.” dedi.
Çalkılıç’ın ardından konuşan Hüseyin Sarıkoç da gazete dağıtıcılığından Türkiye Gazetesi Yazı İşleri'ne yükselişini anlattı. Bu yükselişte Enver Ören’in katkılarına vurgu yapan Sarıkoç, ondan çok şeyler öğrendiklerini belirtti. “Bir işte yükselmek için sabredeceksiniz ve keşfedileceksiniz.”diyen Sarıkoç, kariyer yapmak isteyen gençlere çok okumalarını ve meslekleriyle ilgili bilinmesi gerekenleri takip etmelerini tavsiye etti.
Salih Uyan İngilizce’yi Anlattı
Yabancı dil üzerine yaptığı çalışmalar ve kişisel gelişim kitaplarıyla tanınan ve İhlas Koleji’nde Yabancı Diller Koordinatörü görevini  sürdüren Salih Uyan, kariyerin temel noktalarından olan İngilizce ile ilgili merak edilenleri anlattı. 

Ekrem Çalkılıç: “Başarının sırrı azim ve sadakattir'

 Türkiye’nin İngilizce ile problemi olduğunu belirten Uyan, “Biz ne kadar İngilizce bildiğimizi bilmiyoruz.” dedi. Bunu çarpıcı bir örnekle açıklayan Uyan, “Ne kadar İngilizce biliyorsun diye sorduğumuzda, derdimi anlatacak kadar cevabı geliyor. Böyle bir cevap dünyada yok.” dedi. İngilizce öğrenmek için mutlaka yurtdışına gitmenin şart olmadığını belirten Salih Uyan, ülkemizde de disiplinli çalışarak ve dershaneye giderek İngilizce öğrenilebileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...