Tgrt Haber
09 Eylül 2018 15:42

En uzun gece hangi tarihte yaşanır? 9 Eylül HADİ İpucu SORUSU ve CEVABI!

En Uzun Gece Hangi tarihte yaşanır? Bugünkü HADİ yarışmasının ipucu sorusu. Her Akşam olduğu gibi bu akşam da kazandırmaya devam edecek olan Hadi yarıması 9 Eylül ipucu sorusu ve cevabı burada. En uzun gece hangi tarihte yaşanır? 9 Eylül HADİ İpucu sorusu ve cevabını sizler için derledik. İşte En uzun geceye dair merak edilenler

En uzun gece hangi tarihte yaşanır? 9 Eylül HADİ İpucu SORUSU ve CEVABI!
En uzun gece hangi tarihte yaşanır,9 Eylül Hadi İpucu sorusu,9 Eylül Hadi cevabı,hadi yarışması

HADİ yarışması tüm hızıyla bu akşam da devam ediyor! Ödül tam olarak 20 bin lira. En uzun gece hangi tarihte yaşanır? bugünkü HADİ yarışmasının ipucu sorusu. Her akşam olduğu gibi bu akşam da kazandırmaya devam edecek olan Hadi yarıması 9 Eylül ipucu sorusu ve cevabı burada. En uzun gece hangi tarihte yaşanır? 9 Eylül Hadi İpucu sorusu ve cevabını sizler için derledik. İşte En uzun geceye dair merak edilenler

Dünya kendi ekseni etrafında dönerken bir yandan da Güneş’in çevresinde dolanır. Bunun sonucunda karşımıza çıkan tarihleri ve sonuçlarını nedense hep karıştırırız. Peki, en uzun gece hangi tarihte yaşanır?

Güneş ışınları Oğlak dönencesine dik açı ile gelir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey yarım kürede 21 Aralık'ta en uzun gece yaşandıktan sonra 23 Aralık'tan itibaren geceler kısalıp gündüzler uzamaya başlar. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarım kürede en uzun gün, Kuzey yarım kürede en uzun gece yaşanır. Kuzey yarım kürede gölgelerin en uzun olduğu gündür. 21 Aralık’ta ülkemizde en uzun gece ise 15 saat 6 dakika ile Kuzey'deki Sinop'ta yaşanıyor. En kısa gece ise 14 saat ile Güney'deki Hatay'da olacak. En uzun gecenin yaşandığı gün, gündönümü olarak adlandırılır. Gündönümü, güneşin dünyaya (ekvator çizgisine) en uzak mesafede olduğu ana verilen addır. Gündüzlerin ve gecelerin kısalmaya veya uzamaya başladığı andır.

9 Eylül hadi ipucu sorusu ve cabı için tıklayın

En uzun gece hangi tarihte yaşanır? 9 Eylül HADİ İpucu SORUSU ve CEVABI!

9 Eylül hadi ipucu sorusu
En uzun gece hangi tarihte yaşanır?Hadi Nedir?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; “cepteki televizyon” teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İşte 'Hadi'nin kullanıcıları için yaptığı açıklama:

Her gün aynı saatte Hadi bilgi yarışmasına katılabilir, arkadaşlarını davet ederek Joker hakkı kazanabilir ve yarışmalarda daha avantajlı olabilirsin;)

O zaman Hadi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...