Tgrt Haber
25 May 2019 10:29

Endonezya'daki Agung Yanardağ'ı patladı

Endonezya'nın Bali Adası'ndaki Agung Yanardağı'nda patlama meydana geldi.

Endonezya'daki Agung Yanardağ'ı patladı
endonezya,,bali,,Agung Yanardağı,

Endonezya’nın Bali Adası’nın doğu kesiminde bulunan Agung Yanardağı patladı. Patlama esnasında kraterden üç kilometre uzağa lavlar fışkırdı.

Endonezya'daki Agung Yanardağ'ı patladı

Ayrıca patlama 4 dakika 30 saniyeden fazla sürdü. Patlama, yakındaki 8 köyü etkilerken yetkili makamlar, yerel halktan dışarı çıkarken maske takmalarını istedi. Yetkililer, daha büyük bir patlama olması durumunda, tahliye konusunda hazırlıklı olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yerel basında çıkan haberlere göre, patlama sonrasında bölgedeki bazı uçuşların iptal edildiği bildirildi. Agung Yanardağı’nın Ngurah Rai Havalimanı’na, Kuta ve Seminyak gibi popüler turistik yerlere sadece 58 kilometre uzakta olduğu bildirildi. Mevcut alarm seviyesi 3’üncü seviyede. Endonezya geçtiğimiz yıl birkaç büyük depremden kurtulmuştu. En güçlü depremlerden biri Eylül ayında Sulawesi Adası'nda meydana gelmiş binlerce kişi hayatını kaybetmişti. O dönemde tsunamiyi tetikleyen deprem, Agung Yanardağı'nı tetiklememişti. 

Öte yandan volkanın 2017 yılında aktif hale geldiği öğrenildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...