Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2014 11:20

Engelli memur sayısı 35 bine ulaştı

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kamuda istihdam edilen engelli memur sayısının 35 bine ulaştığını açıkladı.

Engelli memur sayısı 35 bine ulaştı
engelli memur sayısı, engelli personel, engelli memur çalıştırma, engelli personel,

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının dolu memur kadrolarının yüzde 3'ü oranında engelli memur çalıştırma yükümlülüğü bulunduğunu ve bir sonraki yıl almayı planladıkları engelli personel kadrolarına ilişkin taleplerini, ekim sonuna kadar online olarak Devlet Personel Başkanlığına bildirmelerinin öngörüldüğünü ifade etti. Lise ve üstü eğitim görmüş olanların Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) sonucuna göre, ilköğretim mezunlarının ise kura yöntemiyle yerleştirileceğine dikkati çeken Kumbuzoğlu, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde eğitim kurumlarından mezun engelliler için merkezi sınav sonucuna göre yerleştirme sisteminin uygulandığını belirtti.
Engellilerin memurluğa alınmasında merkezi sınavın, ilk kez Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) adıyla 29 Nisan 2012'de yapıldığını hatırlatan Kumbuzoğlu, bunun dünyadaki ilk merkezi engelli memur alım sınavı olduğunun altını çizdi. "Sınava lise, önlisans, lisans seviyesinde 60 bin 375 aday katıldı. Kura ile atanmak için ise ilköğretim düzeyinde mezun 65 bin 800 aday başvuruda bulundu.  2012'de yapılan ilk yerleştirmede toplam 7 bin 746 kadro, 2013'teki ikinci yerleştirmelerde ise 6 bin 121 kadro ilan edildi. 2014 Şubatı'nda ilan edilen kadro sayısı ise bin 620. Bu yıl 27 Nisan'da yeni yönetmeliğe uygun olarak EKPSS adıyla gerçekleştirilecek engelli memur sınavı ile yerleştirme yapılacak kadrolara ilişkin çalışmalara da devam edilmektedir. Böylece kota kapsamında kurumların engelli kontenjan açıklarının mümkün olduğu kadar doldurulması hedeflenmektedir." Kumbuzoğlu, 2002-2013 yılları arasında gerçekleştirilen çalışmalar ile strateji değişimi sonucunda istihdam edilen engelli memur sayılarında önemli bir artışın yaşandığına dikkati çekti. Devlet Personel Başkanlığının verilerine göre, 2002'de toplam 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 2014 Ocak ayı itibarıyla 32 bin 890'a yükseldi. Yapılan son yerleştirmeyle bu sayının 35 bine yaklaşacağı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...