Tgrt Haber
18 May 2021 07:43

Eurovision yarışmasına pandemi önlemi

Eurovision şarkı yarışması geçen yıl koronavirüs nedeniyle gerçekleştirilmedi. Yarışmanın bu yıl yapılıp yapılmayacağı merak edilirken Eurovision’dan sürpriz bir karar geldi. Eurovision şarkı yarışması sert önlemler altında seyircili gerçekleşecek.

Eurovision yarışmasına pandemi önlemi
eurovision,

Geçen yıl koronavirüs engeline takılan Eurovision şarkı yarışması bu yıl gerçekleşecek.

SON KAZANAN HOLLANDA'YDI

Koronavirüs salgını nedeniyle 65. Eurovision Şarkı Yarışması geçen yıl iptal edilmişti. 2019’daki yarışmada birinciliği Duncan Laurence’ın seslendirdiği şarkıyla Hollanda elde etmişti.

Eurovision Pazar akşamı Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

 Yarı finaller ve finale 3 bin 500'er seyircinin alınması beklenen Eurovision yarışmasında ilk yarı final bugün, ikinci yarı final Perşembe, final ise Cumartesi günü yapılacak.

EUROVISION’DA KORONA ÖNLEMLERİ

Yarışacak ülkelerin temsilcileri arasında koronavirüs vakasına rastlandığında o ülke temsilcilerinin salona girmesine izin verilmeyecek ve yarışmaya banttan katılması sağlanacak. Yarışmaya seyircilerin 1,5 metre aralıklarla sosyal mesafeyi koruyarak oturmaları ve maske zorunluğu şartları getirildi.  Seyircilerin gösteri sırasında ayağa kalkmaları da yasaklandı.

TÜRKİYE’NİN TEK BİRİNCİLİĞİ SERTAP ERENER’DEN

2013'ten beri Eurovision'a katılmayan Türkiye'nin tek birinciliği bulunuyor.  Türkiye, Sertab Erener'in "Everyway That I Can" isimli şarkıyla 2003’teki Eurovision Şarkı Yarışması'nda ilk ve tek birinciliğini kazanmıştı..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...