Tgrt Haber
10 Ağustos 2018 20:43

Hadi Sorusu Kral Arthur'un Taşa Saplı Excalibur Kılıcı Cevabı Nedir? Kral Arthur'un Kılıcı Özellikleri

Hadi sorusundaki Kral Arthur'un Excalibur'undan ilham alan, bir taşa sabitlenen kılıç merak ediliyor. Hadi Kral Arthur kılıcı cevabı ne? Kral Arthur'un saplı kılıcı özellikleri burada. Efsanevi Kral Arthur, filmi ve romanı milyonlarca kişi tarafından heyecanla okunmuş ve izlenmiştir. Kral Arthur'un taşa saplı efsanevi kılıcını hakkında detaylar burada.

Hadi Sorusu Kral Arthur'un Taşa Saplı Excalibur Kılıcı Cevabı Nedir? Kral Arthur'un Kılıcı Özellikleri
Excalibur Kılıcı,,Kral Arthur,

Hadi sorusundaki Kral Arthur'un Excalibur'undan ilham alan, bir taşa sabitlenen kılıç merak ediliyor. Hadi Kral Arthur kılıcı cevabı ne? Kral Arthur'un saplı kılıcı özellikleri burada. Efsanevi Kral Arthur, filmi ve romanı milyonlarca kişi tarafından heyecanla okunmuş ve izlenmiştir. Kral Arthur'un taşa saplı efsanevi kılıcını hakkında detaylar burada.  Efsanevi Kral Arthur, Gölün Hanımı tarafından kendisine verilen kılıcının ismi Excaliburdur. Hani filmlerde ve romanlarda sıkça dile getirilen taşa saplı Kılıç. Excalibur hakkında 2 adet efsane bulun “Bu kılıcı taştan çıkaran kişi, tüm Britanya’nın hakimi olacaktır.”

'Excalibur kılıcı' yok oldu!

Kılıç, Galler'de Brecon Beacons'daki Llangorse Gölü yanındaki taşa yerleştirilmişti. Ancak siyah metal kılıç, Güney Galler'de taştan çekilmiş ve kaybolmuştu. Brecon Beacons Ulusal Park yetkilileri, hırsızlıktan dolayı şaşkına döndü.

Demir kılıç, göle yapılan ziyaretlerdeki turistik çekimler için taşa sıkıca yerleştirilmiş, efsanevi Kral Arthur masalı ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri'ndeki Camelot'a gönderme yapan bir bölgede duruyordu.

Göl kenarı karavan alanının sahibi olan ve Llangorse Gölü'nde tekne kiralayan Garnett Davies, iki yıldan daha uzun süre önce kılıcı taşa yerleştirdi. Bir zamanlar Brycheiniog'un eski krallarına ev sahipliği yapan gölün yanındaki bir kayaya yerleştirilen kılıç, pazar günü gözetleme merkezini açmaya gittiğinde artık yoktu.

Davies, "Biz onu geri istiyoruz. Özel olarak bir demirci tarafından hazırlandı ve yüzlerce pounda mal oldu. Çocukların bütün amacı oraya gitmekti, her defasında düz bir şekilde bükmek zorunda kaldım, belki de zamanla kırılmıştı. Çocuklar herkesten daha çok özlüyor, eğer geri gelmeyecekse başka bir tane yapmalıyım ama çocukların biraz eğlenebilmesi için geri isteyeceğim." dedi.

İlçe meclisi üyesi Emily Durrant, insanların kılıcı 'gerçekten özlediğini', Cumartesi akşamı göl kenarını ziyaret eden bir grup hakkında çok ikna edildiğini ve şüpheleri olduğunu söyledi.

Brecon Beacons ulusal park broşürü için fotoğraf çeken Adam Tatton-Reid orijinali bulunamazsa, yerine bir kılıç almak için bağış kampanyası başlattı.

Hadi Sorusu Kral Arthur'un Taşa Saplı Excalibur Kılıcı Cevabı Nedir? Kral Arthur'un Kılıcı Özellikleri

KRAL ARTHUR KILICI TÜM DETAYLAR

 9. yüzyıl civarına tarihlenen ve birkaç farklı derlemesi olan Galli rahip Nennius'un Historia Brittonum (Britonlar Tarihi)'nde kral olarak değil, tek eli ile 960 kişiyi öldüren bir komutan olarak geçer. Arthur efsanesi ile ilgili en önemli kaynak Monmouthlu Geoffrey'in 1136 yılında yazdığı Historia Regum Britanniae. Kral Arthur'un gerçekten Britanya Kralı olup olmadıysa bilinmemektedir. Kimi tarihçiler buna candan inanırken kimileri ise onu bir asilzade ve dönemin güçlü bir komutanı olarak sayar.

Taştan sökerek aldığı kılıcı Ekskalibur, Merlin ve meşhur Yuvarlak Masa Şövalyeleri, aslında daha çok Arthur'u konu alan edebiyatçıların ürünleridir. Kral Arthur'un mezarının Avalon'da olduğu iddia edilmektedir.

KRAL ARTHUR EFSANESİ

"Bu kılıcı taştan çıkaran kişi, tüm Britanya'nın hakimi olacaktır."

Aslında bütün hikâye bu sözle ve efsanevi kılıcı daha 15 yaşındayken taştan çıkarmasıyla başlar. Çocuk Arthur'un ailesinden olan (aslında evlatlık) Ector babası, Kay kardeşi idi ancak kılıcı çıkarsa bile İngiltere kralı olamayacağı çünkü ailesinin soylu bir aileden gelmediği öne sürülmüştü. Bunun üzerine Ector onu evlatlık edindiğini söylemek zorunda kalmıştır. O sıraların en büyük kahini (Druid'i) olan Merlin bu evlatlık olayını onayladı ve Merlin'in de yardımıyla Arthur tahta çıktı. Gerçekte ise babası Britanya Kralı Uther Pendragon, annesi ise Cornwal Düşesi Igraine idi. Tamamen kralın soyundan geliyordu.

Arthur kral olduktan sonraki dönemler ise çok daha karanlıktır. Genel inanışa göre topraklarını genişletmiş ve halka kendini zamanla sevdirmiştir. Margawse evlendi, İrlanda seferinden sonra ancak evlilikleri tanrıları çok kızdırdı ve ikisini lanetlediler. Arthur'un bilmediği şey Margawse'nin aslında öz kardeşi olduğudur ve Merlin'in bununla ilgili de bir sözü vardır:  Arthur doğacak bütün soylu çocukları bir gemide topladı ve denizaşırı ülkelere yollanmasını emretti, bunun üzerine yalnızca bir oğlu kurtuldu. Kıyılarda bir adam buldu onu ve adını Mondred yaptı. Daha sonraları yeni bir yasal varis arayışına giren Kral Arthur Sör Leodegrance'nin kızı Guinevere ile evlendi, bu da onu hem yuvarlak masa şövalyelerinin en büyük söz sahibi hem de imparatorluğa yeni bir veliaht verme imkanı doğurdu. Kral Arthur bu sıralarda büyük Roma İmparatorluğu'na bile kafa tutacak bir hale gelmişti, nitekim de zaferle sonuçlamıştı.

Yanında ise sadık dostu Lancelot vardı ancak zamanla bu yakın dost ona ihanet edecek ve Guinevere ile Lancelot arasındaki yakınlaşma aşka dönüşecekti. Arthur'un ve şövalyelerin güvenini kaybeden Lancelot'un en büyük destekçisi Gawain de artık onun düşmanıydı. Çünkü Lancelot'un gözünü bürüyen bu lanetli aşk, kraliçesini kaçırmaya çalışırken Gawain'in kardeşlerini de öldürmesine yol açmıştı. Mondred, kraliçeye ve tüm imparatorluğa sahip olacağını ve Arthur'un artık yaşamadığını söyledi herkese. Bunun üzerine tekrar İngiltere'nin korunması için bir sefer birlik verildi ve eski dostlar tekrardan birleşti. Ancak Arthur ve Mondred çoktan savaşa başlamışlardı bile. Arthur'un, oğluna son kılıç darbesini vuracakken Mondred'den ölümcül bir darbe aldığı söylenir. Arthur sonunda son nefeslerini veriyordu. Son isteği olarak ölürken, yanındaki Bedivere'den Excalibur'u alıp göle atmasını istedi. Ancak bunu başaramadı. Kılıç göz kamaştırıcıydı ve bunu yapamadı, elleri titredi ancak 3. bir sefer denemesinde attı. Arthur artık ölmüştü, yuvarlak masa şövalyeleri dağılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...