Tgrt Haber
02 Ekim 2018 18:01

Hadi Temas edilmeden manyetik dalgaların elle yönlendirilmesi ile çalınan müzik aleti nedir? 2 EKİM HADİ İPUCU SORUSU

Temas edilmeden manyetik dalgaların elle yönlendirilmesi ile çalınan müzik aleti nedir? Hadi 2 Ekim ipucu sorusu ve cevabı belli oldu. Hadi 2 Ekim ipucu sorusunun cevabı bugün en çok aratılanlar listesine girdi. Bugünkü yarışmada para ödülü ne kadar? Peki el değmeden manyetik dalgaların yönlendirilmesi ile çalınan bu müzik aletinin adı ne? Cevabı haberimizde...

Hadi Temas edilmeden manyetik dalgaların elle yönlendirilmesi ile çalınan müzik aleti nedir? 2 EKİM HADİ İPUCU SORUSU
hadi,hadi sorusu,temas edilmeden çalınan müzik aleti

Temas edilmeden manyetik dalgaların elle yönlendirilmesi ile çalınan müzik aleti nedir? Hadi ipucu sorusu ve cevabı belli oldu. Hadi 2 Ekim ipucu sorusunun cevabı bugün en çok aratılanlar listesine girdi. Peki el değmeden manyetik dalgaların yönlendirilmesi ile çalınan bu müzik aletinin adı ne? Hadi sorusunn cevabı haberimizde... Hadi ipucu sorusunu ınstagram hesabından, “Temas edilmeden çalınan bir müzik aleti duymuş muydunuz? Manyetik dalgaların elle yönlendirilmesiyle çalınıyor. Acaba bu ilginç müzik aletinin adı ne?Bilen var mı?” şeklinde paylaştı.

HADİ İPUCU SORUSU

Temas edilmeden manyetik dalgaların elle yönlendirilmesi ile çalınan müzik aleti nedir?

Yanıt: Teremin

hadi ipucu sorusu

TEMAS ETMEDEN ÇALINAN MÜZİK ALETİ HADİ SORUSU

İpucunda sorulan mzik aletinin adı “theremin”dir. İsmini bulucusu olan Rus Profesör Leon Theremin'den alır, 1928'de bulucusu tarafından patenti de alınmıştır. Gerçek adı Termenvox veya Aetherphone'dur. Daha sonra İngilizceleşerek zamanla "Theremin" adını almıştır. Kontrolü iki metal anten arasında sağlanır, bu antenler aleti çalan kişinin ellerinin pozisyonunu algılarlar. Bir el ile titreşim dalgaları gönderilir, diğer el ile de sesin şiddeti ayarlanır. Theremin ürkütücü sesler ile birleşik bir alettir. Elektrik sinyalleri Theremin üzerinde büyütülür ve bağlı olan hoparlörlere gönderilir.

HADİ YARIŞMADA PARA ÖDÜLÜ NE KADAR?

Bu akşam 20.30’da yapılacak Hadi yarışmasında para ödülü 6 bin TL olarak açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...