Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 10:02

Harry Potter ekibi 20. yılında Hogwarts'a geri dönüyor! Fragmanı yayımlandı

Harry Potter filminin sevilen oyuncuları, ilk film olan Felsefe Taşı'nın vizyona giriş tarihinin 20. yıl dönümünde bir araya geliyor. Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson'ın yönetmen Chris Clomb ile bir araya gelerek yaptıkları programın fragmanı yayımlandı.

Harry Potter ekibi 20. yılında Hogwarts'a geri dönüyor! Fragmanı yayımlandı
harry potter,hogwarts,20. yıl,büyücülük okulu

Harry Potter film serisinin başrol oyuncuları, serinin ilk filminin vizyona girmesinden 20 yıl sonra bir araya geliyor. Yapımcı şirketi HBO Max, 20. yıldönümünde ekibi tekrar topladığı ve 'Hogwarts'a Dönüş' programı yapıldığını duyurdu.

3 EFSANE OYUNCU, YÖNETMENLE BİR ARAYA GELİYOR

Serinin başyapıtı olan Felsefe Taşı'nın vizyona girmesinin 20. yıl dönümü dolayısıyla, Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson, yönetmen Chris Columbus ile bir araya gelecek. Programda, filmler ve karakterler derinlemesine ele alınacak.

Harry Potter ekibi 20. yılında Hogwarts'a geri dönüyor! Fragmanı yayımlandı
Harry Potter, 10 yıl boyunca hiçbir zaman sevemediği Petunia teyzesi, Vernon eniştesi ve nefret ettiği ahmak kuzeni Dudley ile yaşamak zorunda kalmıştır.

YAYIN TARİHİ 1 OCAK 2022

HBO Max, 'Hogwarts'a Dönüş' (Return to Hogwarts) isimli yapımın 1 Ocak 2022'de streaming servisinde yayımlanacağını duyurdu. Yayımlanan 52 saniyelik fragmanda ise film serisinden bazı sahneler görülüyor ve 'efsane kadronun 'sihrin başladığı yere' döneceği' belirtiliyor.

Serinin ilk filmi olan Felsefe Taşı, 16 Kasım 2001'de vizyona girmişti.

Harry Potter ekibi 20. yılında Hogwarts'a geri dönüyor! Fragmanı yayımlandı
Anne ve babasının bir trafik kazasında öldüğünü sanan Harry, Hogwarts'ta anahtarların ve okul arazisinin bekçisi Rubeus Hagrid'in verdiği mektupla başlayan olaylarla durumun böyle olmadığını anlayacaktır.

HARRY POTTER HAKKINDA

İngiliz yazar J. K. Rowling tarafından yazılan yedi fantastik romandan oluşan seri olan Harry Potter, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda eğitim gören genç büyücü Harry Potter ile arkadaşları Hermione Granger ve Ron Weasley'nin yaşamlarını konu alır.

TARİHİN EN ÇOK SATAN KİTAP SERİSİ

Serinin ilk romanı Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın 26 Haziran 1997'de yayımlanmasından bu yana kitaplar dünya çapında büyük bir popülerlik ve ticari başarı elde etti. Eleştirmenlerden olumlu eleştiriler alan kitaplar, çocukların yanı sıra geniş bir yetişkin kitlenin de ilgisini çekti ve genç yetişkin edebiyatının temel taşlarından biri olarak kabul gördü. Şubat 2018 itibarıyla 80 dile çevrilerek dünya genelinde 500 milyondan fazla satan seri, tarihin en çok satan kitap serisi hâline geldi. Serinin son dört kitabı arka arkaya tarihin en hızlı satan kitabı rekorunu kırdı. Son kitap, piyasaya çıktığı ilk 24 saat içinde ABD'de yaklaşık 11 milyon kopya sattı.

Harry Potter ekibi 20. yılında Hogwarts'a geri dönüyor! Fragmanı yayımlandı
Harry'nin Muggle (büyücü kanı taşımayan) doğumlu cadı annesi Lily Potter ve büyücü babası James Potter, Harry daha bir yaşındayken Voldemort tarafından öldürülmüşlerdir.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK HASILAT YAPAN ÜÇÜNCÜ FİLM SERİSİ

Serinin yedi kitabı, Warner Bros. Pictures tarafından sekiz filmden oluşan bir seriye dönüştürüldü. Şubat 2020 itibarıyla Harry Potter film serisi tüm zamanların en yüksek hasılat yapan üçüncü film serisidir. 2016 itibarıyla Harry Potter franchise'ının toplam değerinin 25 milyar dolar olduğu tahmin edilmekte, bu da onu tüm zamanların en çok hasılat elde eden medya frenchise'larından biri yapmaktadır.

ÖLÜM, ÖN YARGI, YOZLAŞMA, ÇILGINLIK...

Harry Potter dünyası; fantezi, drama, büyüme, okul hikâyesi (gizem, gerilim, macera, korku ve romantizm unsurlarını içeren) dâhil olmak üzere birçok edebî türü kapsar. Rowling'e göre serinin ana teması ölümdür. Serideki diğer başlıca temalar ise ön yargı, yozlaşma ve çılgınlıktır.

Kitapların ve filmlerin başarısı, Harry Potter serisinin çeşitli çalışmalarla genişlemesine olanak sağladı. 2009'da Chicago'da gezici bir sergi, 2012'de Londra'da film stüdyosu turu başladı. 2016'da Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? adlı ilk yan film gösterime girdi. Dünyanın çeşitli yerlerindeki Universal Parks & Resorts tema parklarında Harry Potter temalı bölümler kuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...