Tgrt Haber
31 Aralık 2014 13:00

İşte Yeşilçam sinemasının güldüren sahneleri

Yeşilçam filmlerinde bazı sahneler bugün izlendiğinde insanları gülme krizine sokuyor.

İşte Yeşilçam sinemasının güldüren sahneleri
yeşilçam,gülme kriz,türk sineması,

Türk sinemasının 100. yılını geride bıraktığı bu günlerde imkanların gelişmesiyle son derece başarılı ve kaliteli filmler izleyiciyle buluşuyor. Ancak bundan 25-30 sene önce çekilen Yeşilçam filmlerinde bazı sahneler var ki akıllara durgunluk verecek nitelikte.
Döneminin heyecanla izlenen filmleri bugün izlendiğinde biraz ‘absürt’ kaçmakta. Cüneyt Arkın’ın bir okla 2 kişiyi öldürmesi, surların üzerinden ata atlaması, dev kayaları kaldırıp atması günümüz izleyicisinde anlamsız bir hal alırken, dönemin izleyicileri tarafından büyük beğeni kazanmıştı.
Araba çapınca kör olan, ‘ağlatan’ filmler bugün ki gençlere anlamsız geliyor.
Turist Ömer’in Uzay Yolu macerasındaki ‘computer’ şu anda içi boş koca bir alet olarak değerlendirilirken o dönemde hayretler içinde izlenmişti.Yeşilçam’ın günümüz mantığı ile bakıldığında akıllara durgunluk veren sahnelerinden biri de son günlerde sosyal medya üzerinde sıklıkça rastladığımız Zeki Müren’in uçaktan atlama sahnesi.Sevdiği kızı bindiği uçaktan indirmek isteten esas oğlan ‘Zeki Müren’in kaptana ‘Durdurun uçağı iniyoruz’ repliği ister istemez yüzlerde bir gülümseme meydana getiriyor. Dönem şartlarında harika bir fikir olarak görülen paraşütle atlama ve atlarken Zeki Müren’in mutlu tavırları 100. yılını devirdiğimiz günlerde sinema severler tarafından ‘absürt’ olarak nitelendirilmekte.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...