Tgrt Haber
05 Ekim 2019 10:20

Kim Milyoner Olmak İster? 1 MİLYONLUK SORU | Arda Ayten 1 Milyon Liralık Soru ve Cevabı Nedir?

Kim Milyoner Olmak İster'de 1 Miyonluk Soru ve heyecanı yaşanıyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunacağı 1 milyonlu soru ile başlayacak olan yarışmanın günü belli oldu.Kim Milyoner Olmak İster? yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? 1 Milyonluk Sorunun sorulacağı Kim Milyoner Olmak İster? yarışması ne zaman saat kaçta? Kim Milyoner Olmak İster canlı izleme Linki. Arda Ayten yarıştığı 1 Milyon Liralık Soru ve Cevabı Nedir? İşte milyonluk soru: On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamnında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer? İşte milyonluk sorunun cevabı: C: Toprak

Kim Milyoner Olmak İster? 1 MİLYONLUK SORU | Arda Ayten 1 Milyon Liralık Soru ve Cevabı Nedir?
Kim Milyoner Olmak İster,1 milyonluk soru,arda ayten,Kim Milyoner Olmak İster canlı izle,1 Milyon Liralık Soru ve Cevabı,1 milyonluk soru ne,arda ayten kimdir

Nefesler tutuldu artık. İzleyenler merakla bekliyor.Kim Milyoner Olmak İster’de 1 milyon liralık soru ve cevabı haberimizde bulabilirsiniz.Kim Milyoner Olmak İster, yarışmasında 1 milyonluk soru cevabı ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar

Reyting rekorları kıran yarışma programı KİM MİLYONER OLMAK İSTERDE'de 1 Miyonluk soru ve heyecanı yaşanıyor.Kenan İmirzalıoğlu'nun sunacağı 1 milyonlu soru ile başlayacak olan yarışmanın günü belli oldu.Kim Milyoner Olmak İster? yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? 1 Milyonluk sorunun sorulacağı Kim Milyoner Olmak İster? yarışması ne zaman saat kaçta? Kim Milyoner olmak ister canlı izleme linki. Arda Ayten yarıştığı 1 Milyon Liralık Soru ve Cevabı Nedir?

Yeni sezonda Kenan İmirzalıoğlu'nun sunucu koltuğunda oturduğu Kim Milyoner Olmak İster'de heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yeni sezonun ilk bölümünde 1 milyonluk sorunun sorulacağı Kim Milyoner Olmaz İster yeni bölümü 5 Ekim Cumartesi akşamı yayınlanacak.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER 1 MİLYONLUK SORU CANLI İZLE

Arda Ayten'in yarışmacı koltuğunda oturduğu Kim Milyoner Olmak İster'de sıra 1 milyonluk soruda. 1 Milyonluk soru ne olacak? Arda soruyu cevaplayacak mı? Tüm soruların yanıtı cumartesi akşamı yeni bölümde belli olacak.

ARDA AYTEN KİMDİR?

Kitaplara karşı büyük bir ilgisi olduğunu dile getiren Arda Ayten, henüz 19 yaşında olan ve lisans eğitimine ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde devam ediyor. Genç yarışmacı, yarışmadan kazandığı parayla çok daha fazla kitap alıp okuyacağını paylaşmasıyla hemen herkesin takdirini ve beğenisini kazandı.

Kitaba karşı derin bir ilgisi olan ve bu nedenle harcamalarını ağırlıklı olarak kitap üzerine yaptığını ifade eden Arda Ayten, bu yıl içerisinde toplamda 100'ü aşkın kitap okuduğunu dile getirdi.

Şimdiye kadar dört adet kitap yazdığını izleyicilerle paylaşan Arda Ayten'in ''Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum'' şeklinde açıklamalarda bulunması seyircilerin gönlünü fethetti.

Kim Milyoner Olmak İster? 1 MİLYONLUK SORU | Arda Ayten 1 Milyon Liralık Soru ve Cevabı Nedir?

Yarışma boyunca bilgisini ve kültürünü konuşturarak başarılı bir performansa imza atan Tıp Fakültesi öğrencisi Arda Ayten, anne ve babasının 4 yaşında iken boşandıklarını belirterek babasının şimdiye kadar kendisini asla arayıp sormadığını dile getirmesi yürekleri dağladı.
Arda Ayten, kendisine Murat Yıldırım'ın yönelttiği bütün soruyu doğru biçimde yanıt verip uzun bir zamanın ardından bir ilki yaşatarak 1 milyon değerindeki soruya kadar ulaştı.

Ancak Kim Milyoner Olmak İster yarışma programının süresinin bitmesinden dolayı Arda Ayten 1 milyonluk son soruyu haftaya yayınlanacak yeni bölümde görecek.

Kim Milyoner Olmak İster? 1 MİLYONLUK SORU | Arda Ayten 1 Milyon Liralık Soru ve Cevabı Nedir?

ATV'nin fenomen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in sezon finalinde yarışan Arda Ayten 1 Milyon TL'lik büyük ödüllü soruya kadar ulaşmıştı. Programın süresi yetmediği için final sorusunu görememiş ve yeni sezona kalmıştı. Şimdi nefesler tutuldu ve Kim Milyoner Olmak İster'in yeni sezon ilk bölümünün yayınlanacağı tarih belli oldu. Yeni sunucusu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla Kim Milyoner Olmak İster yeni sezon ilk bölümü 5 Ekim Cumartesi saat 20'de ATV ekranında olacak.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER 1 MİLYONLUK SORU
Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Arda Ayten'in yarışmacı olduğu Kim Milyoner Olmak İster? başladı. Yarışmada son soruya kadar gelen Arda Ayten 1 milyonluk soruyu açtıracak. İşte Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasının 1 milyonluk sorusu:

On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamnında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?

A: Vatan

B: Kan

C: Toprak

E Yurt

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının 1 Milyonluk sorusunda "On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamnında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?" en az geçen kelime soruldu.  İstiklal Marşı'nın on kıtasında Vatan kelimesi 3, Kan kelimesi 3, Yurt kelimesi 3, Toprak eklimesi ise 2 defa geçiyor. Dolayısıyla sorunun cevabı: C: Toprak'tır.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER MİLYONLUK SORUNUN CEVABI

CEVA: C-TOPRAK

İSTİKLÂL MARŞI
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl!
Kahraman ırkıma bir gül… ne bu şiddet bu celâl?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl,
Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garb’ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar;
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar,
"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.
Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın…
Kim bilir, belki yarın… belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı;
Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?
Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma’bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dînin temeli
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli

O zaman vecd ile bin secde eder –varsa- taşım;
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır rûh-i mücerred gibi yerden na’şım;
O zaman yükselerek Arş’a değer, belki başım.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl;
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...