Tgrt Haber
03 Nisan 2018 14:27

Kimlik Randevu Alma | Kimlik Randevusu Nasıl Alınır? | Çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler neler?

Kimlik Randevu Alma İşlemlerine Buradan ulaşabilirsiniz. Çipli kimlik almak isteyen vatandaşların başvuruları için gerekli belgeleri haberimizden faydanabilirler. Nüfus Müdürlükleri sayesinde randevu alma işlemlerini ve linklerini sizlerle paylaşıyoruz. Peki en çok sorulan sorulardan biri ise 'Kimlik randevu alma, yeni kimlik ücretleri ne kadar? Kimlik randevusu nasıl alınır? Yeni çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler' gibi soruların cevabı haberimizde. İşte 2018 çipli kimlik randevu ekranı ve detaylı bilgiler.

Kimlik Randevu Alma | Kimlik Randevusu Nasıl Alınır? | Çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler neler?
Kimlik randevu alma,yeni Kimlik randevu alma,kimlik randevu,kimlik,randevu

Kimlik Randevu Alma İşlemlerine buradan ulaşabilirsiniz. Çipli kimlik almak isteyen vatandaşların başvuruları için gerekli belgeleri haberimizden faydanabilirler. Nüfus Müdürlükleri sayesinde randevu alma işlemlerini ve linklerini sizlerle paylaşıyoruz. Peki en çok sorulan sorulardan biri ise 'Kimlik randevu alma, yeni kimlik ücretleri ne kadar? Kimlik randevusu nasıl alınır? Yeni çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler' gibi soruların cevabı haberimizde. İşte 2018 çipli kimlik randevu ekranı ve detaylı bilgiler. Kimlik randevusu nasıl alınır? Yeni çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Çipli kimlik için randevu almak isteyen vatandaşlar işlemlerini internet üzerinden online işmlerden kolayca halledebilecek. Vatandaşlar Nüfus Müdürlüğü'nün randevu sistemi üzerinden çipli kimlik randevusunu kolayca alabilirler. Çipli yeni kimlikler için başvuruda bulunacak vatandaşlar 2018 ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Yeni kimlik randevusu almak ve ücretleri görmek için sayfamızdan yararlanabilirler.  

 

YENİ ÇİPLİ KİMLİK 2018 RANDEVUSU NASIL ALINIR?

 

Yeni kimlik randevusu almak için öncelikle, Nüfus Müdürlüğü'nün randevu.nvi.gov.tr adresine giriş yapmak gerekiyor. Açılan sayfadan kimlik randevusuna tıklayarak adım adım randevu işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kimlik Randevu Alma | Kimlik Randevusu Nasıl Alınır? | Çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler neler?

KİMLİK KARTI RANDEVU BAŞVURUSU ÖNCESİNDE NELER BULUNDURULMALIDIR?

İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf ile yapılır. 2018 yılı kimlik kartı bedeli; kanunî bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,5 TL, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 18,5 TL ve kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 37 TL’dir.

Kimlik Randevu Alma | Kimlik Randevusu Nasıl Alınır? | Çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler neler?

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN PASAPORT UYARISI

İstanbul Valisi Vasip Şahin pasaport ve sürücü belgesi gibi işlemlerin, nüfus müdürlüklerinden gerçekleştirilmeye başalamsıyla ilgili, Başakşehir Nüfus Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. "Yeni sistemle vatandaşlar işlem sayısı azaltılmış bir şekilde prosedürle taleplerine ulaşmış olacaklar. Nüfus müdürlüklerinde kadro takviyesi yapıldı. İstanbul'a 350 ek personel takviyesi bakanlık tarafından yapıldı " diyen Şahin, pasaportarla ilgili uyarıda da bulundu. Şahin şunları söyledi: "Resmi ve hizmet pasaportu ve hususi pasaportlar il nüfus müdürlüklerinden, diğer umumi pasaportlar ilçe müdürlüklerinden temin edilebilecek. Vatandaşlar bu ayrıma dikkat ederlerse farklı farklı yerlere giderek zaman kaybetmemiş olurlar."

PASAPORT VE YENİ KİMLİKTE YENİ DÖNEM

Pasaport ve sürücü belgeleri 2 Nisan'dan itibaren nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı. Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek.

Kimlik Randevu Alma | Kimlik Randevusu Nasıl Alınır? | Çipli kimlik başvurusu için gerekli belgeler neler?

FİYATLARI BELLİ OLDU

Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi.

KİMLİK RANDEVU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ÇİPLİ YENİ KİMLİK RANDEVU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ KİMLİK KARTI RANDEVUSU NASIL ALINIR

Yeni çipli kimlik kartı başvurusu, Nüfus Müdürlüğü'ne gitmeden de oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Devlet'in sağladığı online randevu sistemiyle birlikte vatandaşlar kimlik kartı randevularını çok hızlı bir şekilde alabiliyorlar.

Kimlik kartı randevusu nasıl alınır? Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.

Çağrı merkezinden, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ya da https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr web portalı üzerindeki T.C.Kimlik Kartı Randevu Sisteminden rendevu alınarak yapılmaktadır.

BAŞVURU NOKTALARI ÇOĞALDI

Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılmaya başlandı. Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında tamamen yerli ve milli yazılımlar kullanıldığı 503 olan pasaport başvuru noktası da 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarıldı. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne geldi. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gelerek sıraya girdi.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMIŞTI!

Geçtiğimiz hafta pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemlerin devir töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 Nisan'dan itibaren tüm işlemler için ilçe nüfus müdürlüklerine başvurulabileceğini dile getirmişti. Soylu, "Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemleri aynı yerde yapılacağından vatandaşımızın birden fazla belge için başvuru yapması gerektiğinde ayrı ayrı belge sunmak zorunda kalmayacaktır. Ayrıca ehliyetin, nüfusun, pasaportun verilerini bilgi için kullanabilme imkanına da sahip olabilecektir" demişti.

E-Nüfus Sendikası Genel Başkan Ali Kart ise 2 Nisan 2018 tarihi itibarıyla çipli kimlik kartlarının yanı sıra ehliyet ve pasaportların da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredileceğini hatırlatarak, işlemlerde yetersiz altyapı ve iş yükü nedeniyle büyük sorun yaşanacağını savunmuştu.

BAKANLIK PASAPORT VE SÜRÜCÜ BELGELERİ İÇİN KAMU SPOTU HAZIRLADI

İçişleri Bakanlığı, pasaport ve sürücü belgelerinin de nüfus müdürlüklerinden verilecek olması dolayısıyla   "Üçü bir yerde"  başlıklı  kamu spotu  hazırladı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...