Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2020 22:58

Koronavirüs nedir? Koronavirüs belirtileri neler? Koronavirüs bulaşıcı mı? Coronavirüs nedir?

Koronavirüs nedir? Çin'de ortaya çıkan Koronavirüs nedir? Dünya'da büyük bir paniğe neden oldu. İnsanlar Koronavirüs hastalığını araştırmaya başladı. Coronavirüs (Koronavirüs ) nedir? Koronavirüs belirtileri neler? Koronavirüs bulaşıcı mı? Detaylar haberimizde..

Koronavirüs nedir? Koronavirüs belirtileri neler? Koronavirüs bulaşıcı mı? Coronavirüs nedir?
Koronavirüs nedir,Koronavirüs belirtileri neler,Coronavirus nedir,Coronavirus belirtileri,Coronavirus belirtileri neler,Coronavirus bulaşıcı mı,Coronavirus korunma yolları,Koronavirüs bulaşıcı mı

Çin'in Wuhan kentinde tanımlanamayan virüs dünya çapında paniğe yol açmasının ardından Türkiye’de de gerekli önlemler alınmaya başlandı.

Koronavirüs nedir?

Corona virüsler, insanların genellikle bir anda karşı karşıya kaldığı virüs çeşididir. İnsan corona virüsleri genellikle hafif ve orta şiddette üst solunum yolu hastalıklarına neden olur. Corona virüslerin alfa, beta ve gama olarak bilinen üç alt grubu vardır; ayrıca delta corona virüsleri denilen dördüncü yeni bir grup da bulunuyor, bu da SARS-CoV. İnsan corona virüsleri ilk olarak 1960’ların ortasında tespit edildi ve şu ana kadar Suudi Arabistan, Güney Kore, Çin, Katar ve Ürdün’de görüldü.

Coronavirüsler alt familyası ait virüsün türlerdir Coronavirinae aile içinde Coronaviridae sırayla, Nidovirales . Koronavirüsler edilir zarflı virüsler bir ile pozitif sens , tek iplikçikli bir RNA genomu ve ile nükleokapsid sarmal simetri. Genomik boy koronavirüslerin yaklaşık 26 ila 32 arasında değişmektedir kilobaz , bir için en büyük RNA virüsü .
“Koronavirüs” adı , taç veya halo anlamına gelen Latin koronadan türetilir ve elektron mikroskobu (EM) altında virionların (virüsün enfektif formu) karakteristik görünümüne işaret eder. kraliyet tacı veya güneş korona anımsatan bir görüntü . Bu morfoloji , virüsün yüzeyini dolduran ve konak tropizmi belirleyen proteinler olan viral sivri (S) peplomerler tarafından oluşturulur .

Tüm koronavirüslerin genel yapısına katkıda bulunan proteinler sivri uç (S), zarf (E), membran (M) ve nükleokapsiddir (N). SARS koronavirüsünün spesifik durumunda ( aşağıya bakınız ), S üzerindeki tanımlanmış bir reseptör bağlanma alanı, virüsün hücresel reseptörüne, anjiyotensin dönüştürücü enzim 2’ye (ACE2) bağlanmasına aracılık eder . Bazı koronavirüsler (özellikle Betacoronavirus alt grup A üyeleri ) hemagglutinin esteraz (HE) adı verilen daha kısa başak benzeri bir proteine ​​sahiptir .

Koronavirüs belirtileri neler?

Koronavirüsler öncelikle memelilerin ve kuşların üst solunum ve gastrointestinal sistemini enfekte eder . Halen bilinen yedi farklı koronavirüs suşu insanları enfekte eder. Coronavirüslerin insan yetişkinlerinde ve çocuklarında tüm soğuk algınlığının önemli bir yüzdesine neden olduğuna inanılmaktadır. Koronavirüsler , özellikle kış ve ilkbahar mevsiminde insanlarda ateş, boğazda şişen adenoidler gibi büyük semptomları olan soğuk algınlığına neden olur . Koronavirüsler neden olabilir pnömoni , doğrudan ya da viral pnömoni veya bir sekonder bakteriyel pnömoni ve bronşit , ya da direkt virüs bronşit ya da sekonder bir bakteriyel bronşit. Çok reklamı insan koronavirüs 2003 yılında keşfedilmiştir, SARS CoV neden ağır akut solunum yolu sendromu , her iki yol açması nedeniyle, (SARS), benzersiz bir patogenezi üst ve solunum yolu enfeksiyonları alt . Soğuk algınlığının nedensel ajanları olarak koronavirüslerin önemini ve ekonomik etkisini değerlendirmek zordur, çünkü rinovirüslerden (başka bir soğuk algınlığı virüsü) farklı olarak insan koronavirüslerinin laboratuvarda büyümesi zordur.

 

Koronavirüs bulaşıcı mı?

* Öksüzen ve hapşıran insanlardan uzak durun.

* Hastalıktan korunmak için maske kullanın.

* Özellikle hastalığın yaygın olduğu bölgelerde hayvanlarla temas etmeyin.

* Hijyen kurallarına dikkat edin.

* İnsandan insana da bulaşabilen virüsün semptonlarını görürseniz en yakın hastaneye başvurun.

Dünya Sağlık Örgütü, canlı hayvanlarla “korunmasız/açık” temastan sakınılmasını, etlerin ve yumurtaların iyice pişirilmesini ve soğuk algınlığı ya da nezle türü belirtiler gösteren insanlarla yakın temastan kaçınılmasını tavsiye ediyor. Solunumla ilgili semptomlar, ateş, öksürük, nefes darlığı ve güç nefes alma enfeksiyon belirtilerinden bazıları olarak dikkat çekiyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...