Tgrt Haber
23 Mart 2014 19:11

Muhteşem Yüzyıl'dan ayrılan son isim belli oldu

Muhteşem Yüzyıl dizisi bu haftaki bölümü ile yine seyircileri ekrana kilitleyecek. Nurbanu Sultan Hürrem Sultan tarafından idam edilecek.

Muhteşem Yüzyıl'dan ayrılan son isim belli oldu
nurbanu sultan,muhteşem yüzyıl,dizi,muhteşem yüzyıl ayrılık,merve boluğur kimdir,nurbanu sultan

Geçen bölümde Kara Ahmet Paşa'nın boğularak idam edilmesinin ardından bu sefer sıra Nurbanu Sultan'a geliyor. Şehzade Mustafa'nın eşi Huri Cihan'a zarar verdiği iddiasıyla tüm gözler Nurbanu Sultan'a çevrildi. Paniğe kapılan Nurbanu Sultan'ın Hürrem'i tehdit etmesi kendi sonunu hazırlamasına neden oldu.
Nurbanu Sultan Gerçekte nasıl öldü?
Haseki Afife Nûr-Banû Valide Sultan (Doğum adı: Olivia / Cecilia Venier-Baffo[1] veya Rachel Marié Nassi[2], 1525 - 6 Aralık 1583)  Osmanlı Padişahı II. Selim'in hasekisi ve Sultan III. Murat'ın annesi. Haseki Hürrem Sultan'ın gelinidir.Osmanlı kaynaklarına göre kökeni Yahudi olup ismi Rachel'ken[1], İtalyan kaynaklarında bu Kiklad Takım Adaları'na ait Páros adası Lordlarından Nicolò Venier ile Violante Baffo 'nun kızı Olivia olarak geçer.
Nurbanu Sultan'ın eşi Sultan II. Selim (1524-1574)
Nurbanu Sultan'ın oğlu Sultan III. Murad (1546-1595)

1525 yılında, o devirde Venedik Cumhuriyeti'nin toprağı olan Ege Denizi'ndeki Páros adasında, Nicolo Venier ile Violante Baffo'nun kızı olarak dünyaya geldi. Osmanlı kaynaklarına göreyse Yasef Nassi'nin kızıdır. Bu adam Osmanlı'ya faizi getiren ilk kişidir. Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Haseki Hürrem Sultan tarafından saraya alınarak eğitime yollandı. Daha sonraki yıllarda kendisine Hürrem Sultan tarafından Nurbanu yani "ışık saçan kraliçe" adı verilerek II. Selim ile evlendirildi. İlk adı Afife ise "namuslu" anlamına gelmektedir. Hürrem Sultan'ın oğlu Selim tüm kardeşlerinin ölümüyle önce Kanuni Sultan Süleyman'nın varisi, daha sonra da 29 Eylül 1566 tarihinde Kanuni'nin vefat etmesi üzerine Osmanlı Padişahı oldu. Selim'in 21 Aralık 1574 tarihinde ölümü üzerine ise, Nûr-Banû Sultan'ın oğlu Murat'ın Osmanlı tahtına çıkmasıyle, Nûr-Banû Sultan da Valide-i Atik Sultan unvanını aldı. "Atik" eski anlamına gelmektedir ve ilk ve en büyük valideyi kasteder. Bazı tarihçilere göre ilk "Valide Sultan" ünvanını alan kişidir. Bundan dolayı "atik" ünvanını aldığı düşünülür.
MERVE BOLUĞUR KİMDİR?
(d. 16 Eylül 1987, İstanbul), Türk model ve kadın sinema oyuncusudur. Acemi Cadı isimli TV dizisinde oynadığı Ayşegül karakteri ile tanınmıştır.Merve Boluğur daha önce birkaç filmde rol almış, reklam filmlerinde görülmüştür. 2006-2007 yıllarında yayınlanan televizyon dizisi Acemi Cadı'da Ayşegül adlı bir cadıyı canlandırarak başrol oynamış ve bu sayede tanınmıştır. Daha sonra da TRT´de yayınlanan Aşk Yeniden adlı dizide Eylül adında bir karakteri canlandırmıştır. 2009 yılında Star TV'de yayınlanan Kül ve Ateş dizisinde Hayal İsfendiyar adlı karakteri canlandırarak oyunculuğuna devam etmiştir. Küçük Sırlar adlı dizide Ayşegül karakterini canlandırmıştır. Kuzey Güney adlı dizide ise Zeynep karakterini canlandırmıştır. Şu an Muhteşem Yüzyıl dizisinde Nurbanu Sultan karakterini canlandırmaktadır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünde eğitim almıştır.2012-Mayıs ayı itibariyle Rexona markasının reklam yüzü olmuştur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...