Tgrt Haber
28 Ocak 2017 16:05

Ne zaman emekli olurum? | e-Devlet emeklilik hesaplama nasıl Yapılır

Ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt arayan çalışan sorunun yanıtına e-Devlet üzerinden kola bir şekilde ulaşabilir. Çalışmakta olan personel emeklilik hesaplaması yaparak emekli olacağı tarihini öğrenebileceği e-Devlet linki haberimizde. Yeni sistemde 4A, 4B, 4C olarak tanımlanan SSK,BAĞ-KUR ve Emekli sandığı SGK altında birleştirildiği için Ne zaman emekli olurum? Sorusunun cevabına tek bir adresten ulaşabilirler Peki Ne zaman emekli olurum hizmetinden nasıl faydalanılıyor? Emeklilik hesaplama, emeklilik öğrenme işlemleri hepsi haberimizde

Ne zaman emekli olurum? | e-Devlet emeklilik hesaplama nasıl Yapılır
ne zaman emekli olurum,emeklilik hesaplama,edevlet emeklilik hesaplama,emeklilik hesabı,ne zaman emekli olabilirim

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik Hesaplama Nereden ve Nasıl Yapılır? gibi sorular günümüz teknolojileri ile hızlı bir şekilde cevap bulabiliyor. Bu hız pek çok işlemi kısa sürede yapabilmemizi sağlıyor. Pek çok kurum gelişen teknolojilere ayak uydurmaya çalışıyor. Gazeteler, televizyon kanalları, bankalar ve daha pek çok sektör online ortama entegre oluyor. Kamu kurum ve kuruluşları da bunun dışında kalmadı. Yıllar geçtikçe internet ortamından yapılan işlemlere güven artıyor. Bunu başarılı girişimler sağladı. Bunlardan biri de e-Devlet oldu. Türkiye'de 2008 yılından bu yana e-Devlet kullanılıyor. İlk yıllarında kullanımı yaygın olmayan e-Devlet, yıllar geçtikçe hem barındırdığı hizmetlerle, hem de aktif kullanıcı sayısı ile büyümesini sürdürüyor. Bu sayede, Ne zaman emekli olurum, GSS borç sorgulama, Askerlik celp öğrenme v.s. gibi pek çok işlem sadece bir kaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor. İnsanlar artık kurumlarda zaman kaybetmek istemiyor ve e-Devlet üzerinden işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu vatandaşa zaman kazandırırken, kurumlarda da işleyişin hızlanmasına yardımcı oluyor. Önceleri tüm gününüzü ayırmanız gereken işlemler artık bir kaç dakikada halledilebiliyor. Sistemin güvenlikli yapısı vatandaşların tedirgin olmamasını sağlıyor. e-Devlet'ten en fazla yapılan işlemlerin başında Ne zaman emekli olurum hizmeti geliyor. Bu hizmet sayesinde vatandaşlar emekliliğine ne kadar süre kaldığını öğrenebiliyor. Peki, Ne zaman emekli olurum sorgulaması nasıl yapılıyor. Emeklilik hesaplamak ile uğraşanlar bu detaylara dikkat...

Emeklilik hesaplama için tıklayın

Ne zaman emekli olurum? | e-Devlet emeklilik hesaplama nasıl Yapılır

Ne zaman emekli olurum hizmetinden nasıl yararlanılır?

Çalışanlar emeklilik tarihlerini e-Devlet üzerinden öğrenebiliyor. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için öncelikle; arama çubuğuna 'www.turkiye.gov.tr' yazarak e-Devlet sayfasına gidin. Ardından sayfanın üst kısmında yer alan 'Sisteme Giriş' butonuna tıklayın. Açılan ekranda gerekli boşluklara istenilen bilgileri yazın ve sisteme girişinizi tamamlayın. Bu aşamadan sonra; e-Hizmetlerden yahut arama kısmından gerçekleştireceğiniz hizmeti bulun. Emeklilik öğrenme işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) hizmetleri arasında yer alan "Normal Şartlarda Ne Zaman Emekli Olabilirim?" hizmetinden gerçekleştirilektedir. Bu alana tıkladığınızda ek bir şey yapmanız gerekmeden emekliliğinize kalan süreyi öğrenebilirsiniz.

e-Devlet şifresi nasıl alınır?

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir. e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra “Profilim” alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...