Tgrt Haber
19 Ekim 2021 14:54

Netflix çalışanlarından grev kararı! Daha temiz içerik için yatırım yapılmalı

Netflix çalışanları, daha temiz içerikler üretilmesi için yönetime gönderdikleri talep mektubunun ardından 20 Ekim Çarşamba günü greve gideceklerini duyurdu. Transfobik dil, kadın düşmanlığı, homofobi ve nefret söylemi içeren içeriklerin kaldırılmasını talep eden çalışanlar, temiz içerik için yatırım çağrısında bulundu.

Netflix çalışanlarından grev kararı! Daha temiz içerik için yatırım yapılmalı
netflix,,grev,,transfobi,

Netflix çalışanları, platformun zarar verici içeriklerinin olduğunu kabul etmeleri için yetkililere yolladıkları talep listesinin ardından 20 Ekim Çarşamba günü, yaklaşık bin kişinin katılımıyla bir grev yapmayı planladıklarını açıkladılar. 

Dünyanın en popüler online izleme platformu Netflix, bir süredir içeriklerindeki olumsuzluklarla gündeme geliyor. Son olarak Dave Chappelle’in The Closer gösterisindeki transfobik şakalar sebebiyle gündeme gelen platformun yetkililerine, çalışanlardan bir talep listesi iletildi.

TEMİZ İÇERİKLERE YATIRIM YAPIN

 Amerikan teknoloji ve medya haberleri ağı olan The Verge ile paylaşılan mektupta çalışanlar grubu, Netflix’in zararın sorumluluğunu üstlenmesini ve özellikle transfobik dil, kadın düşmanlığı, homofobi, nefret söylemi içeren içeriklerin kaldırılması talebinde bulundu. Ayrıca platformun transfobik içeriklere olduğu kadar temiz içeriklere de yatırım yapması gerektiğine dikkat çekildi.

TEK BÖLÜME 24.1 MİLYON DOLAR

Bloomberg’in haberine göre Netflix, 'transfobik' olarak değerlendirilen Chappelle’in son özel bölümü için 24.1 milyon dolar ödeme yaptı.

"İÇERİK DOĞRUDAN ZARAR VERMİYOR"

Geçtiğimiz hafta Netflix eş CEO’su Ted Sarandos, konuya ilişkin açıklamada bulunarak Dave Chappelle’e yönelik iddiaları reddetti. "“Bazı çalışanlar aynı fikirde olmasa da ekrandaki içeriğin doğrudan gerçek dünyaya zarar vermediğine dair güçlü bir inancımız var" diyen Chappelle'nin bu açıklaması, eleştirileri geri çevirmeye yetmedi.

BİR ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILDI

Platformun geçen hafta grevi ve protestoları organize ettiği bildirilen bir çalışanın da işine son verdiği öne sürüldü. The Verge’e göre Netflix, Chappelle’in özel bölümünü izleyen kişi sayısı ve Netflix’in bunun için ne kadar ödediği ile ilgili ayrıntıları sızdırdığı için çalışanı işten çıkarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...