Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2021 17:02

Netflix dizisi Squid Game şok suçlama: Alice in Borderland'den intihal edildi!

Netflix'te rekor kıran Squid Game’in Japon dizisi 'Alice in Borderland'in senaryosundan intihal edildiği iddia edildi.

Netflix dizisi Squid Game şok suçlama: Alice in Borderland'den intihal edildi!
Alice in Borderland,Squid Game

Dizi ve film platformu Netflix'te son dönemde izlenme rekoru kıran Güney Kore yapımı Squid Game'in (Mürekkep Balığı Oyunu) intihal olduğu iddia edildi. Buna göre dizi benzer bir Japon dizisi 'Alice in Borderland'dan çalıntı... Alice in Borderland, 10 Aralık 2020'de Squid Game'den önce piyasaya sürüldü. 17 Eylül'de yayınlanmaya başlayan Squid Game'in hızla dünya çapında popüler olmasıyla Alice in Borderland da tekrar trendlere girdi.

Netflix dizisi Squid Game şok suçlama: Alice in Borderland'den intihal edildi!Squid Game filminden bir sahne.

İKİ FİLİMDE DE AYNI HİKAYE: HAYATTA KALMAK 

Squid Game, devasa borçları olan ve hayatta tutunacak dalları kalmayan 456 kişi hakkında olup oyunun sonunda bir kişi astronomik miktarda para kazanıyor. Alice in Borderland ise hayatta kalmak için Tokyo'nun paralel dünyasında oyunlarda yarışan bir grup insanın yaşam mücadelesini ekrana taşıyor. İki dizide de işler bir tür 'kule'den yönetiliyor. İki film arasındaki tek fark ise Alice in Borderland'de kırmızı tulumlar giymiş ve geometrik figürlü maskeler giymiş bir ordu bulunmaması. 

İki dizide de hayranlarını şok eden duygusal sahneler bulunuyor. Squid Game'in kahramanının büyük ölçüde Lee Jung-Jae'nin "mükemmel oyunculuğu" sayesinde Alice in Borderland'in kahramanı Arisu'dan daha fazla ön plana çıktığı yorumu yapılıyor. Dizideki oyunlardan ikisi 'Yeşil Işık-Kırmızı Işık' ve 'Cam Köprü', 2014 yapımı korku-bilimkurgu Japon filmi "As The Gods Will"i (Tanrıların İstediği Gibi) intihal etmekle suçlandı. Bu filmde hayatta kalma mücadelesi veren okul arkadaşları anlatılıyor.

Netflix dizisi Squid Game şok suçlama: Alice in Borderland'den intihal edildi!Alice in Borderland filminden bir sahne.

İKİ FİLMİN TEK FARKI KIYAFETLER VE SONUNDAKİ ÖDÜL 

Squid Game'in hikayesinin odak noktasındaki kahraman Gi-Hun, borçlar içinde boğulan kumar takıntılı bir baba. Para kazanmak için motive kaynağı ise ayrıldığı eşiyle birlikte yaşayan kızının velayetini almak. Ayrıca diyabet hastası olan annesinin hastane faturaları da onu bekliyor. Bu noktada bu kusurlu karaktere sempati duyabiliyorsunuz. İzleyiciler, Gi-Hun'un nihai ödül 39 milyon doları kazanması ve kızının velayetini almasını görmek isteyebilir. Ancak Alice in Borderland'te oyundaki nihai ödülü bilmiyoruz. Arisu'nun görevi sadece hayatta kalmak ve bir şekilde gizemli yerden kaçmak. Oyundaki diğer herkes de bunu yapmaya çalışıyor.

İki dizide de insanların ölüm oyunlarında nasıl hayatta kalmaya çalıştıkları ve bu oyunların onları nasıl değiştirdiği ile ilgili. Ancak Squid Game'in hikayesinde çok daha fazla derinlik olduğu söylenebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...