Tgrt Haber
29 Haziran 2021 16:25

KADEM harekete geçti: Odav TV'nin yalan haberine suç duyurusu

Oda TV 'öğrenci yurdundan silah çıktı' haberiyle KADEM'i hedef almıştı. Yalan haberle ilgili harekete geçen KADEM, suç duyurusunda bulundu.

KADEM harekete geçti: Odav TV'nin yalan haberine suç duyurusu
KADEM,Oda TV

KADEM, Oda TV tarafından yayınlanan 'öğrenci yurdundan silah çıktı' başlıklı haber için suç duyurusunda bulundu.

'ASKERİ UZMANLAR' YALANI

Oda Tv sitesi KADEM Vakfı’na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’ndan içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarını paylaştı.

Caner Taşpınar’ın haberine göre, askeri uzmanların gerçek silah dediği fotoğraflardaki silahların G3 Piyade Tüfeği, M4 Piyade Tüfeği, AK-47 Kalaşnikov Saldırı Tüfeği olduğunu belirtti.

Habere göre, silahlar yurt yöneticilerinin gözetiminde kamyonlarla başka bir yere taşındı. Haberde ayrıca bilgi almak için KADEM’in arandığı fakat kimseye ulaşılamadığı da belirtildi.

'KADEM'İ İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI'

KADEM’den yapılan açıklamada “Haberin ‘hayal ürünü’ olmanın ötesinde her yönüyle KADEM’i itibarsızlaştırma çabasından ibaret olduğu” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, silahlar gerçek olmayıp TRT tarafından çekilen, bir 15 Temmuz belgesel için kullanılan imitasyon çekim aksesuarları olduğu iddia edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...