Tgrt Haber
16 Şubat 2015 11:05

Özgecan vahşeti dünya basınında

Mersin'de Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesi sonrasında Türkiye'de kadınlar öncülüğünde düzenlenen gösteriler dünya basınında da geniş yer buldu.

Özgecan vahşeti dünya basınında
özgecan aslan, mersin, dünya basını özgecan,

Alman Der Spiegel dergisi internet sitesindeki haberine, "Üniversite öğrencisinin öldürülmesi sonrası eylemler düzenleniyor" başlığını attı. BBC, "Türkiye, tecavüze direnirken öldürülen kadın için yürüyor" yorumunda bulundu. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi sonrası Türkiye'de kadınlar öncülüğünde düzenlenen eylemlere geniş yer verdi. Haberde, bir minibüs şoförünün tecavüz saldırısına uğrarken, direndiği sırada öldürülen Özgecan Aslan için Türkiye'nin her tarafında binlerce kişinin yürüdüğü belirtildi. BBC'nin haberinde, Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili 3 kişinin gözaltında olduğu belirtildi.

Alman Der Spiegel dergisi de internet sayfasında Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi sonrası Türkiye'de gösteriler düzenlendiğini yazdı. Haberde, kadınlara yönelik şiddetin büyük kentlerde protesto edildiği belirtildi. Der Spiegel, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın bir minibüs şoförünün saldırısına uğradıktan sonra vahşice öldürüldüğü ifade edildi. Olayla ilgili üç kişinin gözaltında olduğu da vurgulandı. İngilizce yayın yapan Rus televizyonu Russia Today de, Özgecan Aslan'ın ölümü sonrası Türkiye'de kitlesel eylemler düzenlendiğini duyurdu. Haberde, Özgecan Aslan'ın cenaze törenine yüzlerce kadının katıldığı ve cenazesinin kadınlar tarafından taşındığı belirtildi. Haberde, Mersin dışında Türkiye'nin diğer kentlerinde de gösteriler düzenlendiği ifade edildi.

Suudi Arabistan tarafından finanse edilen El Arabiya televizyonu da, Özgecan Aslan'ın öldürülmesi sonrası Türkiye'de düzenlenen eylemleri haberleştirdi. Haberde, Türkiye'nin birçok kentinde toplanan kadınların, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesine tepki gösterdiği belirtildi.İngiliz gazetesi The Telegraph, genç bir kadının tecavüz saldırısında katledilmesi sonrası Türkiye'de kadın hakları eylemcilerinin gösteriler düzenlediğini yazdı. Haberde, 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın tecavüze direndiği için bir saldırgan tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Çin haber ajansı Xinhua da, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini haberleştirdi. Haberde, tecavüze direndiği için öldürülerek, yakılan genç kız için Türkiye genelinde eylemler düzenlendiği belirtildi. Saldırıyla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı da ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...