Tgrt Haber
11 Şubat 2019 14:47

Robert Pattinson kimdir, Robert Pattinson gerçekten müslüman oldu mu? Pattinson müslüman mı?

Robert Pattinson ‘Alacakaranlık’ın yakışıklı vampiri yani Robert Pattinson müslüman mı oldu. Türkiye'de oldukça ilgi gören Alacakaranlık'ın yakışıklı oyuncusu Pattinson İslam ile alakalı yaptığı açıklamalarda müslüman ülkeler tarafından, oldukça merak etmiş durumda. İslam hakkındaki sözleriyle gündeme gelen Pattinson İslam'daki hoşgörü anlayışı, benim dünyamı aydınlattı’ sözleriyle gündemde damga oluşturdu. İngiliz ünlü oyuncunun bu kullanılan sözleri, 'Birçok yıldız gibi Robert da mı Müslüman oldu?' yorumu yaptırdı.

Robert Pattinson kimdir, Robert Pattinson gerçekten müslüman oldu mu? Pattinson müslüman mı?
robert pattinson müslüman mı oldu,,robert pattinson kimdir,

Son yıllarda artış gösteren dünyaca ünlü yıldızların birer birer müslüman olması konuşulan konuların en başında geliyor. Jean- Claude Van Damme ve Lindsay Lohan'dan sonra merak edilen önemli oyuncuların başında gelen yakışıklı oyuncu için çıktı. 'Alacakaranlık' film serisinde vampiri Edward Cullen rolünde vampiri canlandırarak şöhreti tüm dünyaya yayılan Robert Pattinson'ın Müslüman olduğu iddiası, yerli ve yabancı basında geniş bir yankı uyandırdı. Hatta iddialara göre ünlü İngiliz oyuncunun İslamiyet ve müslümanlık hakkındaki düşünceleri, New York Times'a verdiği röportajdan çıkarıldı.

ROBERT PATTINSON MÜSLÜMAN MI OLDU?

Robert Pattinson'un iddiaya göre yayınlanmayan NYT röportajında şunları belirtmiş olması: "2010'da Los Angeles'ta gezerken gördüğüm bir camiye girince hayatım değişti. Oradan çıkınca hemen İngilizce bir Kur'an-ı Kerim alıp okudum. Ancak iş yoğunluğum nedeniyle İslamiyet'le ilgili incelemelerim yarım kaldı. 1 sene sonra evimi değiştirirken kütüphanemde İslam dini hakkında kitaplar buldum ve hemen okudum. Müslümanlar'ın hoşgörü anlayışı, benim için tam anlamıyla bir aydınlanma oldu'' şeklinde röportaj verdi.

İSLAM VE BU KONU HAKKINDA KONUŞMAM MENAJERİM TARAFINDAN YASAKLANDI

Pattinson, İslam hakkında konuşmasına yasak gelmesini ise şu sözlerle sürdürdü. ''Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmam ise menajerim tarafından yasaklandı."açıklamasında bulundu.

ROBERT PATTİNSON KİMDİR?

3 Mayıs 1986 tarihinde, Londra, İngiltere'de dünyaya gelen Pattinson, Tower House ve de Harrodian okullarında eğitim gördü; ilk tiyatro eğitimini ise burada okurken, Barnes Theatre Company'ye katılarak aldı.

2004 yılında, 20 yaşındayken modellik yapmaya başlayan Pattinson, Hackett'in 2007 sonbahar koleksiyonunda modellik yapmaya kadar uzanan başarılı bir grafik çizmesine rağmen bu mesleği 2008 yılında bıraktı.

Pattinson, ilk oyunculuk deneyimini, 2004 yılında Ring of the Nibelungs'daki yardımcı oyuncu rolü ile yaşadı. Eski bir efsanenin uyarlaması olan bu filmin ardından, Vanity Fiar'de ufak bir rolde yer aldı; fakat koleksiyoner versiyonu dvd'lerin dışında sinema versiyonunda görülmedi. 2005 yılında, The Woman Before adlı tiyatro oyununun kadrosuna girmeyi başarsa da birkaç oyundan sonra kovuldu.

Asıl çıkışını, 2003 yılında Harry Potter ve Ateş Kadehi adlı filmde, Cedric Diggory rolü ile yapan başarılı oyuncu, 2005 yılının "Geleceğin İngiliz Yıldızı" ödülünü kazandı. Bu filmdeki başarılı rolü, Twilight serisindeki Edward Cullen karakterini canlandırmasını sağladı.

Stephenie Meyer tarafından yazılan ve üç kitaptan oluşan Twilight serisinin, aynı adı taşıyan filmlerinde rol olan Cullen, 21 Kasım 2008 tarihinde vizyona giren serinin ilk filmi Twilight (Alacakaranlık) sayesinde, kısa sürede popüler gençlik ikonlarından berisi haline geldi. Serinin devam filmleri olan New Moon (Yeni Ay) ve Eclipse (Tutulma)'da da rol alan başarılı oyuncu, serinin bu üç filminde, çoğu MTV ve Teen Choice olmak üzere 17 ödül kazandı. Serinin iki parça halinde 2011 ve 2012'de yayınlanacak olan son kısmı The Twilight Saga; Breaking Dawn'ın çekimleri 2010 yılının sonlarına doğru iki film olacak şekilde Twilight Saga:Breaking Dawn Part 1 ve The Twilight Saga:Breaking Dawn Part 2 diye çekildi.

Twilight'ın ardından Little Ashes adlı filmde Salvador Dalí'nin gençliğini canlandırdı ve de The Summer House adlı bir kısa filme imza attı. 22 Şubat 2009 tarihindeki 81. Akademi Ödülleri'nde sunuculuk da yapan Pattinson'in adına, Rovelver Yapım tarafından Robsessed adlı bir belgesel hazırlandı. Gitar ve piyano çalan, beste yapan Pattinson, Twilight'ın soundtrack'inde bulunan Never Think ve de Let Me Sign adlı şarkıları da seslendirdi.

ROBERT PATTİNSON'UN FİLMLERİ:

2004 - Vanity Fair

2004 - Ring of the Nibelungs

2005 - Harry Potter and the Goblet of Fire

2006 - Haunted Airman, TheThe Haunted Airman

2007 - Bad Mother's Handbook,

2007 - Harry Potter and the Order of the Phoenix

2008 - How to Be

2008 - Twilight

2009 - Little Ashes

2009 - Twilight Saga: New Moon

2010 - Remember Me

2010 - Twilight Saga: Eclipse

2011 - Bel Ami

2011 - Water for Elephants

2011 - The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

2012 - The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

2012 - Unbound Captives

2012 – Cosmopolis

2013 - The Rover

2013 - Mission: Blacklist

2013 - Queen of the Desert

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...