Tgrt Haber
05 May 2021 15:15

RTÜK'ten Spotify'a onay çıktı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), popüler dijital müzik platformu Spotify'a lisans verdi.

RTÜK'ten Spotify'a onay çıktı
rtük,,spotify,,lisans,,onay,

İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık lisans başvurularını dikkate alan RTÜK, aylık abonelik sistemiyle çalışan dünyaca ünlü dijital müzik platformu Spotify'ın başvurusunu değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucu Spotify'a 10 yıl süreyle isteğe bağlı yayıncılık lisansı verildi. 

Pandemiden olumsuz etkilenen yayıncılara destek

RTÜK, 2019 yılının mart ayından beri etkili olan pandemi sürecinden yayıncıların olumsuz etkilenmesini önlemek için çeşitli kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Geçen sene yayıncıların ödemesi gereken reklam üst kurul paylarını 3 ay öteleyen, medya şirketlerinin ulaştırmak zorunda olduğu Yeminli Mali Müşavir Raporu ile Bilanço ve Gelir Tablosu'nu gönderme süresini de erteleyen kurul, yaşanan sıkıntılar nedeniyle yeni bir adım daha attı.

Toplantı yapan RTÜK, 6112 sayılı yasa göre kurulun gelirleri arasında bulunan, karasal yayın yapan kamu ve özel medya şirketlerinden tahsis edilen televizyon kanalı, multipleks kapasite ve radyo frekans senelik kullanım ücretlerinin temmuz ayındaki taksidiyle ilgili düzenleme yaptı. 

Ödemeler 4 ay ertelendi

Kurul, her sene ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında 4 eşit taksitle alınan frekans ücretlerinin yaz ödemesini 4 aylığına erteledi. Pandemi koşullarından olumsuz etkilenen yerel yayıncıların ekonomik yükünü azaltmak için son ödeme tarihi 31 Temmuz olan kanal-frekans ödemeleri 30 Kasım'a ötelendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...