Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2021 12:34

"15 Temmuz Şafak Vakti" filmi ne zaman gösterime girecek? İşte fragmanı

15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan “15/07 Şafak vakti” filminin fragmanı yayımlandı. 15 Temmuz'da gösterime girecek filmin oyuncuları, senaryosu ve tüm detayları derledik.

"15 Temmuz Şafak Vakti" filmi ne zaman gösterime girecek? İşte fragmanı
Şafak Vakti fragmanı,15/07 Şafak Vakti oyuncuları,15 Temmuz Şafak vakti filmi

15 Temmuz 15/07 Şafak Vakti filmi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı darbe girişimine karşı Türk milletinin ortaya koyduğu destansı mücadeleyi konu alıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından desteklenen "15/07 Şafak Vakti" hain girişimin 5. yıl dönmünde izleyici ile buluşacak. 

'15 TEMMUZ ŞAFAK VAKTİ' FRAGMANI:

Filmin ana fragmanında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir anda darbecileri karşılarında bulan vatandaşların pes etmeden ortaya koydukları direniş ve birbirlerine verdikleri destekten kesitler yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece yaptığı demokrasi çağrısı ve camilerden okunan salaların da aktarıldığı fragmanda, darbeci teröristlerin acımasızlığı ve ellerinde bayraktan başka bir şey olmayan vatandaşlara ateş açtıkları görüntülere de yer veriliyor.

15/07 ŞAFAK VAKTİ OYUNCULARI

Film, Türk milletinin ortaya koyduğu destansı mücadeleyi seyirciye sunacak. Filmin yönetmenliğini Volkan Kocatürk üstlenirken başrollerini Erkan Petekkaya, Baran Bölükbaşı, Tugay Mercan, Serkan Ercan ve Nazan Diper üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Aslıhan Karalar, Doğa Özüm, Ferhat Yılmaz, Deniz Bolışık ve Hatice Sibel Aytan bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, söz konusu film ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Bu millet çıplak elleri, cesur yürekleriyle darbecilere, işgalcilere geçit vermedi. Bir 'Şafak Vakti' yeniden millet olmanın şerefini tattık. Şehit ve gazilerimize hürmet ve minnetle." ifadelerini kullandı.

15/07 ŞAFAK VAKTİ KONUSU

15/07 Şafak Vakti filminde; 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karşı direnen Türk milletinin gerçek hikayelerinden esinleniliyor. Söz konusu film, Çengelköy'de pastane işleten Cevdet (Erkan Petekkaya) ve çocuklarının öyküsünü merkeze alıyor.

"15 Temmuz Şafak Vakti" filmi ne zaman gösterime girecek? İşte fragmanı

Siparişleri yetiştirmeye çalışırken köprüde bir anda hain darbeci askerlerle karşı karşıya gelen Cevdet'in yolu, işine geç kalan güvenlik görevlisi Güray (Tugay Mercan) ve küçük kızıyla birlikte köprüde sıkışıp kalan Mustafa (Serkan Ercan) ve diğer vatandaşlarla kesişecektir. Aynı anda Cevdet'in oğlu Yusuf (Baran Bölükbaşı) da Çengelköy'de mahalledekiler ve güvenlik güçleriyle birlikte darbecilere karşı mücadele gösterecektir. O sırada hastanede, Doktor Aysel (Deniz Bolışık), sabaha kadar darbeciler tarafından vurulan vatandaşları kurtarmak için çaba gösterir.

15/07 ŞAFAK VAKTİ FİLMİ NASIL ÇEKİLDİ?

15 Temmuz Şafak Vakti hazırlıkları Kasım 2020'de başladı. Film için Türkiye'nin en büyük kapalı dekoru inşa edildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çengelköy 12 biner metrekarelik kapalı alana inşa edildi. Film için toplam 24 bin metrekare kapalı alan dekor hazırlandı.

Dekor inşa çalışmaları, 3 Şubat 2021'de başladı ve 40 günde tamamlandı. Söz konusu filmin 15 Mart'ta çekimlerine başlandı. 8 hafta süren çekimler boyunca, 150 kişilik ekip ve 7 bin 500 yardımcı oyuncu görev aldı. Ayrıca 1250 aksesuar araç, tank ve askeri kamyon kullanıldı. Filmin yapımcılığını Rafadan Hayat Film, ortak yapımcılığını ise TRT üstlendi. Söz konusu filme Koza Altın, İstikbal, Halkbank ve Ziraat Bankası sponsor oldu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...