Tgrt Haber
04 Eylül 2014 11:42

Seda Sayan iki eşini öldüren Sefer Çalınak'ı ekrana çıkardı! RTÜK harekete geçti..

İki eşini öldüren Sefer Çalınak'ın Seda Sayan'a canlı yayına katılması izleyenlerin tepkisini çekti. Vatandaşların tepkisi RTÜK'ü harekete geçirdi.

Seda Sayan iki eşini öldüren Sefer Çalınak'ı ekrana çıkardı! RTÜK harekete geçti..
seda sayan, seda sayan rtük, ,

RTÜK'ten konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: Show TV kanalında yayınlanan Seda Sayan Show adlı programa, iki eşini öldüren bir kişinin konuk edilmesi nedeniyle sosyal medyada yoğun tepki gösterilmiş, 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezine de telefon ve elektronik posta yoluyla pek çok şikayet gelmiştir. Bazı izleyiciler, Üst Kurul'un programa müdahale etmemesini de tepkiyle karşılamışlardır. Üst Kurulun programlara yayından önce veya yayın sırasında herhangi bir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır. Üst Kurul, programları yayınlandıktan denetler ve yayın ihlali görülen programlarla ilgili olarak müeyyide uygular.
PROGRAM İNCELEMEYE ALINDI
Yayınlanan programlarda hangi konuların ele alınacağı, kimlerin konuk olarak davet edileceği, editoryal bağımsızlıkları gereğince medya hizmet sağlayıcı kuruluşların inisiyatifindedir. Ancak editoryal bağımsızlık, medya hizmet sağlayıcıların hiçbir kurala tabi olmaksızın yayın yapabileceği anlamına gelmemektedir. Gerek ulusal yayıncılık mevzuatımız gerekse Türkiye'nin imzaladığı görsel-işitsel medyaya ilişkin hukuki metinlerde editoryal bağımsızlık kadar 'yayıncının sorumluluğu' kavramına da vurgu yapılmaktadır. Bu çerçevede izleyicilerin yoğun tepkisine neden olan söz konusu program, uzmanlar tarafından değerlendirilmekte olup, Üst Kurulca herhangi bir müeyyide kararı alınması halinde kamuoyuna bilahare bilgi verilecektir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...