Tgrt Haber
27 Şubat 2018 10:12

Son dakika: Kar Tatili olan İller (şehirler) Yarın Okullar Tatil Mi | Valilikten son dakika tatil Açıklamaları

Kar Tatili Olan İller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde genişletilmiş haberimizde olacak. Tüm Türkiye için soğuklar kapıya dayandı. Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların daha fazla artmasıyla meteoroloji müdürlükleri uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. Öğrencilerin gözü ve kulağı valilikten gelecek tatil haberlerine çevrilmiş durumda. İstanbul'a da kar yağışı an itibariyle başladı. Öğrenciler ve velilerin merak ettiği soru ise 'Yarın İstanbul'da okullar tatil mi?' Google üzerinden aranmaya başladı bile. Kar yağışı ve tatil haberinin hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

Son dakika: Kar Tatili olan İller (şehirler) Yarın Okullar Tatil Mi | Valilikten son dakika tatil Açıklamaları
kar tatili olan iller,kar tatili,tatil,şehirler,kar tatili olan şehirler,kar tatili olan okullar,kar tatili olan okullar hangileri

Kar Tatili Olan İller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde genişletilmiş haberimizde olacak. Tüm Türkiye için soğuklar kapıya dayandı. Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların daha fazla artmasıyla meteoroloji müdürlükleri uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. Öğrencilerin gözü ve kulağı valilikten gelecek tatil haberlerine çevrilmiş durumda. İstanbul'a da kar yağışı an itibariyle başladı. Öğrenciler ve velilerin merak ettiği soru ise 'Yarın İstanbul'da okullar tatil mi?' Google üzerinden aranmaya başladı bile.  Kar yağışı ve tatil haberinin hepsine buradan ulaşabilirsiniz.


Ordu'da okullar tatil

Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı Gölköy ve Kumru ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞIYLA BERABER OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

İstanbul'da henüz yarın için kar tatil bilgisi bulunmamaktadır.

Kırklareli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreli ara verildi

Kofçaz Kaymakamı Ahmet Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın bir gün ara verildiğini söyledi.

Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak ise kaymakamlık tarafından olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle tatil kararının alındığını belirtti.

Bölgede yarın ve çarşamba günü de kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

EDİRNE’DE KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR

Edirne’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Edirne, kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Kentte okullar bugün tatil edilirken Edirne Belediye ekipleri, kar küreme ve temizleme çalışmalarına devam ediyor. İşe gitmek için yola çıkan vatandaşlar ise buzlanmadan dolayı güçlük çekti. Bazı vatandaşlar da evlerinin girişinde biriken karı kendi imkanlarıyla temizledi.
Öte yandan, kar yağışının kentte bugün ve yarın da etkili olması bekleniyor.

BEYLİKDÜZÜ'NE LAPA LAPA KAR YAĞDI

İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Beylikdüzü ve Hadımköy'de lapa lapa kar yağdı.
İstanbul'da aylardır beklenen kar yağışı sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırarak şehrin merkezine kadar indi. Beylükdüzü ve Hadımköy'e lapa lapa kar yağdı.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'tan açıklama

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yaptığı açıklamada, valilik emrince olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne merkez, ilçeler ve köylerde eğitime yarın bir gün ara verileceğini söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de yarın izinli sayılacak.

Bu arada, meteorolojik tahmine göre yarın ve Çarşamba günü de kar yağışı yoğun olarak devam edecek.

Eğitime verilecek aranın devamı, kar yağışının durumuna göre ileriki günler için tekrar değerlendirilecek.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli'nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir'in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis vepus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle batı ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI 2 DERECE DÜŞTÜ

Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü Edirne'de, kar yağışının aralıklarla devam edeceği belirtildi. Öte yandan, Kırklareli'nde de kar yağışı etkili oluyor. Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı karayolunda kar yağışını etkili oluyor.

Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte kar yağışının aralıklarla süreceği kaydedildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Sakarya ve Kırklareli’nin yüksekleri, Bilecik, Kütahya, Ankara ve Eskişehir’in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Adana’nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile güneydoğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı

Bolu Dağı'nın Anadolu Otoyolu ile D-100 karayolunun kesiminde kar yağışı başladı.

Otoyolun Bolu Dağı Tüneli kesiminde sabah saatlerinden başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı.

1, 2 ve 3. viyadükler üzerinde etkili olan yağış, D-100 karayolunun Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde de etkisini gösteriyor.

Karayolları ekipleri bölgede tuzlama ve küreme çalışmalarını aralıksız yürütüyor. Polis, güzergahı kullanan sürücüleri ışıklı tabelalarla dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Sibirya yüksek basıncı Türkiye'yi teğet geçecek!

Balkanlar  ve Orta Avrupa başta olmak üzere Avrupa'nın büyük bölümünde yoğun kar yağışına  yol açacak Sibirya yüksek basıncı, Türkiye genelinde önemli bir sıcaklık düşüşüne neden olmayacak. Meteoroloji Genel Müdürü İsmail  Güneş, Avrupa'da soğuk hava ve kuvvetli yağışlara neden olması beklenen Sibirya  yüksek basıncının Türkiye'de hava sıcaklıklarında önemli bir düşüşe yol  açmayacağını belirtti Genel Müdür Güneş, AA muhabirine, Avrupa'da soğuk hava ve yer yer  kuvvetli yağışlara sebep olması beklenen Sibirya yüksek basıncının Türkiye'ye  etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde ılık, batı ve iç kesimlerde aralıklı olarak hafif  yağışlı devam eden havanın, yarın öğle saatlerinden itibaren yerini Orta  Akdeniz'den gelen yeni bir serin ve yağışlı sisteme bırakacağını ifade eden  Güneş, "Bu sistemin Pazar günü akşam saatlerinden sonra doğuya hareketi ve  Pazartesi günü doğu bölgelerde etkili olması ancak Pazartesi günü ülkemizin  batısının yeni bir sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor." dedi.

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava  sıcaklıklarında bugün önemli bir değişiklik olmasının beklenmediğini aktaran  Güneş, kuzeybatı kesimlerden başlayacak yağış ile beraber kuzeyli rüzgarların da  etkisiyle hava sıcaklıklarında Pazar günü iç ve batıda 4 ila 8, Pazartesi günü  ise doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalma olacağını söyledi.

Hafta ortasına kadar hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında  seyredeceğini vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Kuzey ve Orta Avrupa'da oldukça soğuk ve güneyinde yer yer kuvvetli  yağışlara sebep olması beklenen bu gelen yağışlı hava kütlelerinin, ülkemiz  genelinde önemli bir sıcaklık düşüşüne neden olması beklenmemektedir. Sibirya  yüksek basınç merkezinin bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca Avrupa'nın  tamamına yakın kısmında etkili olacağı ve Orta Akdeniz üzerinde ise alçak basınç  merkezi oluşacağı beklendiğinden hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10-20  derece altına düşeceği tahmin ediliyor.

Balkanlar ve Orta Avrupa başta olmak üzere Avrupa'nın büyük bölümünde  kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları görülmesi ve ve kar kalınlığının 50-100  santime ulaşması bekleniyor. Yurdumuzda ise bu sistemden Pazar ve Pazartesi  günleri Trakya'nın kuzey kesimleri ile iç bölgelerimizdeki yüksek rakımlı yerler  etkilenecek, bin 200 metrenin üzerindeki yerlerde kar yağışı görülebilecektir.  Ancak ülkemiz kuvvetli bir soğuma ve kar yağışı almasa da bol miktarda yağmur ve  sağanak şeklinde yağışlar görülecek."

1 MART’TAN SONRAYA DİKKAT

1 Mart’ta gelmesi muhtemel ayrı bir soğuk hava dalgası daha olduğunu belirterek “Asıl buna dikkat etmek lazım” dedi. 1 Mart’ta Marmara’da ısının sıfırın altına düşebileceğini söyleyen Öztel, şöyle devam etti: “Yağış olursa kar olur. Edirne, Bolu, Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Düzce, Kocaeli, İstanbul... Her yerde kar olur. Buna dikkatli bir şekilde bakıyoruz. Tahminler çok hızlı değiştiği için 25 Şubat’ta görülen karla karışık yağmur ne kadar sürecek kestiremiyoruz. Hafta sonu öncül bir soğuk gelecek, asıl soğuklar ise bir sonraki hafta sonu 1-2-3 Mart’ta etkili olacak diyebiliriz. Yani önümüzdeki 2 hafta sonu İstanbul’da, Marmara’da hem soğuk hem de birinde kar yağma ihtimali var. Uzun soluklu 10 gün bizi bekliyor. Ama kesin tahmin için erken.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Pazartesi günü, gün boyunca gökyüzü bulutlu ve güneşli olması bekleniliyor. Sıcaklık sabah saatlerinde 8-10 dereceye çıkarken, öğle saatlerinden sonra sıcaklık düşüyor. Ortalama 7 derece olması tahmin ediliyor. Nem oranı yüzde 71 ila 85 arasında olması beklenirken, sabah ve öğle saatlerinde rüzgarın hızı artıyor: Rüzgar saatte 33 km hızda esmesi bekleniliyor. Salı günü bulutlu ve güneşli hava etkisini göstermeye devam ederken, sıcaklık değerlerinde yükseliş devam ediyor. Gündüz sıcaklık 11 dereceye çıkarken, gece sıcaklık 7 derece. Nem oranı yüzde 75 ila 88 arasında. Rüzgar hızını düşürüyor: Saatte 24 km hızda esmesi bekleniliyor. Çarşamba günü İstanbul’a yağmur geliyor. Sıcaklık gündüz 13 derece, gece 6 derece. Nem oranı yüzde 77 ila 93 arasında. Rüzgar saatte 24 km hızda esmesi bekleniliyor.

Perşembe günü yağmur etkisini göstermeye devam ediyor. Gündüz sıcaklık 14 derece gece 7 derece. Nem oranı yüzde 74 ila 96 arasında. Rüzgar saatte 18 km hızda esiyor.

Cuma günü yağmur etkisini kaybediyor, gökyüzü bulutlu ve güneşli. Sıcaklık gündüz 14 derece, gece 6 derece. Nem oranı yüzde 86 ila 96 arasında. Rüzgar saatte 17 km hızda esiyor.

Meteorolojiden 4 il için yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Ağrı, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi. Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren Ağrı çevrelerinde başlaması beklenen yağmur şeklindeki yağışların, kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, rakımı yüksek ilçeler ile akşam saatlerinde il merkezinde yoğun kar (30-60 santimetre) yağışı şeklinde olması bekleniyor. Akşam saatlerinden sonra Van çevrelerinde başlaması beklenen yağmur şeklindeki yağışların, kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey ve doğusundaki ilçeler ile akşam saatlerinde il merkezinde yoğun kar (30-60 santimetre) yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde Bitlis çevrelerinde başlayacak yağışların ise gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, yoğun kar (50 santimetre üzeri) yağışı şeklinde olacağı öngörülüyor.

Hakkari çevrelerinde ise akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların, gece saatlerinden sonra kara dönmesi ve il genelinde yoğun kar (30-60 santimetre) yağışı şeklinde olması bekleniyor. Açıklamada, buzlanma ve don olayı, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında da bulunuldu.

DOĞU’YA KAR AKDENİZ’E FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağrı, Van, Bitlis, Hakkari dolaylarında, başlaması beklenen yağmur şeklindeki yağışların, bugün kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, rakımı yüksek ilçeleri ile akşam saatlerinde il merkezinde yoğun kar (30-60 cm) yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir, uyarısında bulundu.

Batı Akdeniz’de rüzgarın bugün ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, aynı gün (18.02.2018) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Orta Akdeniz’de rüzgarın bugün ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (70-90km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, aynı gün (18.02.2018) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Adana'nın doğusu, Osmaniye, K.Maraş, Hatay, Kilis ve G.Antep ile akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, trafikte aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EDİRNE’DE KAR YAĞIŞI SEBEBİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Edirne'de yoğun kar yağışından dolayı okullar bir gün tatil edildi.

Edirne Valiliği’inden yapılana açıklamaya göre eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Edirne’de Trakya Üniversitesi’nin de tatil olduğu açıklandı. Kırklareli’de de iki ilçe yoğun kar yağışı nedeniyle 27 Şubat’ta tatil ilan edildi.

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı ve muhtemel buzlanma nedeniyle il merkezinde ve tüm ilçelerimizde bulunan resmi-özel ilk ve orta dereceli okullarımız 27 Şubat Salı günü (1 gün) valilik kararı ile tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de 27/02/2018 tarihinde izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI TATİL EDİLDİ

Edirne'de yoğun kar yağışından dolayı Trakya Üniversitesi Senatosu, eğitimin bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Trakya Üniversitesi Senatosunun kararı ile kötü hava şartları nedeniyle 27 Şubat 2018 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Öğrencilerimize duyurulur” ifadelerini kullandı.

KIRKLARELİ'NİN DEMİRKÖY VE KOFÇAZ İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dereceli okullarda yarın için eğitim öğretime 1 günlük ara verildi.

KAR YAĞIŞI NEDİR?

Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir. Fakat küçük olduklarından çıplak gözle şekilsiz gözükürler. Ve bunların hiçbiri birbirine benzemez. Ve gökyüzünden yere doğru inerken hiçbiri birbirine değmez. Toprak ve atmosferin ısı aynı olursa yere düşen kar taneleri erimez. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre yeryüzüne inen yağış çeşitlerinin sekizde birinin kar yağışı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca yere düşen kar taneleri toprağın üzerine kaplar ve toprağın donmasını engeller. Kar tanesi oluşurken sıcaklığa ve neme göre şekil alır. Kar yazın oluşacak nem ve kuraklığı önler. Ayrıca toprağa düşen kar taneleri azot bakterileri yardımıyla eriyerek azot tuzu haline gelerek toprağı da besler. Buna karşın kar taneleri yağış çeşidine ve yağış türüne göre; uzun ince kalem veya şapkalı sütun gibi isimler alır.

20 DAKİKADA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Edirne’de şiddetli kar yağışı etkili oldu. Bir anda bastıran ve yaklaşık 20-25 dakika içerisinde kenti beyaza bürüyen kar, vatandaşları ve sürücüleri hazırlıksız yakaladı.

Edirne’de beklenen kar erken geldi. Meteoroloji yetkililerinin Çarşamba gününü işaret ettiği şiddetli kar bir anda kenti etkisi altına aldı. Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kentte aniden bastıran kar yağışı sonrası her yer beyaz örtü ile kaplandı.

Kar Tatili Olan İller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde genişletilmiş haberimizde olacak. Tüm Türkiye için soğuklar kapıya dayandı. Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların daha fazla artmasıyla meteoroloji müdürlükleri uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. Öğrencilerin gözü ve kulağı valilikten gelecek tatil haberlerine çevrilmiş durumda. İstanbul'a da kar yağışı an itibariyle başladı. Öğrenciler ve velilerin merak ettiği soru ise 'Yarın İstanbul'da okullar tatil mi?' Google üzerinden aranmaya başladı bile.  Kar yağışı ve tatil haberinin hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...