Tgrt Haber
04 Ocak 2016 19:26

Sözcü gazetesine suç duyurusu

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla Sözcü gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sözcü gazetesine suç duyurusu
sözcü, suç duyurusu,

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Sözcü gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çok sayıda partiliyle birlikte İzmir Adliyesi'ne gelen AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan, Sözcü gazetesinin, 1 Ocak 2016 tarihli manşetinde, "2016 Falınız" başlıklı bir haber yayımladığını, haberde bulmaca şeklindeki tabloda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı ve soyadına yer verilerek, kelime oyunuyla Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğini söyledi.

Gazetenin geçmişten bu yana basın ahlakına uymayan haberlere imza attığını aktaran Gülcan, "Sözcü gazetesi işin dozunu kaçırarak, hiçbir haber niteliği olmayan bir habere imza atarak, kendi karakterini ortaya koymuştur. Gazete, Türk halkının en büyük dayanağı olan nezaket ve ahlak kurallarını alt üst etmiştir" diye konuştu.

Gazeteyi kınadıklarını dile getiren Gülcan, buna tepki olarak Cumhuriyet Savcılığına ihbar ve suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...