Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 16:50 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 16:53

Kararan Çaydanlıkları 1 Dakika İçinde Ayna Gibi Parlatacak Yöntemler: Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

Çaydanlık temizliği kadınların en büyük sorunlarından biri haline geliyor. Özellikle çayseverler tarafından sıklıkla kullanılan çaydanlıklar sürekli ateşe maruz kaldığından dolayı kararıyor ve kireçleniyor. Mutfağın baş tacı olan çaydanlıkların kararması ve kireç tutması ise oldukça can sıkıcı bir durum. Peki çaydanlık nasıl temizlenir? Kararan çaydanlık nasıl parlatılır? İşte 1 dakikada ilk günkü gibi olmasını sağlayacak pratik çaydanlık temizleme yöntemleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Kararan Çaydanlıkları 1 Dakika İçinde Ayna Gibi Parlatacak Yöntemler: Çaydanlık Nasıl Temizlenir?
çaydanlık,temizlik

"Çaydanlıklarım kararıyor nasıl parlatırım?" diye soruyorsanız doğru adrestesiniz. Kadınların en büyük problemlerinden biri olan çaydanlık kararmasını önleyecek, bir dakika içerisinde ayna gibi parlatacak pratik yöntemlerle karşınızdayız. Özellikle çaydanlıklarını sürekli ocakta unutanlardansanız oluşan yanmalardan ve kararmalardan bıkmış olabilirsiniz. Oluşan bu inatçı kararmaları ve kireçlenmeleri temizlemek imkansız gibi görünebilir ancak telaşlanmayın! Şimdi vereceğimiz yöntemlerle çaydanlıklarınız parıl parıl parlayacak. Peki çaydanlık nasıl temizlenir? Kararan çaydanlık nasıl parlatılır? İşte görenleri kıskandıracak, temizliğinize hayran bıraktıracak pratik çaydanlık temizleme ve parlatma yöntemleri

ÇAYDANLIK NASIL PARLATILIR?

Çaydanlıkları temizlerken en çok kararma sorunuyla mücadele ederiz. Yanmış veya kararmış çaydanlığı temizlemek eğer doğru yöntemleri kullanmazsak sıkıntı verici olabilir. Demlikte fazla bekleyen çay ve bazen de kullanılan temizlik deterjanları, kararmalara ve lekelenmelere sebebiyet verir. Ateşte unutularak suyunu çeken ve yanan çaydanlık da kararma sebeplerinden biri. Kararma ise çaydanlıkların yapısını bozarak istenmeyen görüntülere ve kokulara sebebiyet verir. Bu durum, demlenen çayın lezzetini etkilediği gibi sağlığınız açısından da zararlı olur. Neyse ki çaydanlıklarınızı parlatmak için evde limon tuzu, sirke, karbonat, yumurta ve patates kabuğu gibi malzemelerle yapabileceğiniz doğal ve pratik yöntemler var.

Sirkenin Efsane Gücüyle Çaydanlıklarınız İlk Günkü Gibi Olacak!

Sofralarımızdan ev temizliğine kadar pek çok işimizde kullandığımız sirke, çaydanlık parlatma konusunda da oldukça etkili bir yöntem. Sirke ile çaydanlıklarınızı parlatmak için çaydanlığınızın içerisine katacağınız bir miktar sirkeyi yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Daha sonra çaydanlığı iyice durulayın. Bu işlem sonrasında çaydanlığın lekelerden kurtularak ışıl ışıl parladığını fark edeceksiniz.

Limon Tuzu Temizliğin Harika Bir Alternatifi Olacak!

Eğer evinizde sirke yoksa veya sirke kullanmaktan hoşlanmıyorsanız bunun yerine limon tuzunu deneyebilirsiniz. Limon tuzu da çaydanlıkta oluşan lekeleri çözmede epey etkili bir yöntem. Bunun için 2-3 yemek kaşığı kadar limon tuzunu çaydanlığına boşaltarak 10-15 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Ardından çaydanlığı güzelce ovarak durulayın. Sonrasında eskisi gibi parlayan çaydanlığınızı keyifle kullanmaya devam edebilirsiniz.

Sirke ve Karbonat Birleşiminin Gücünü Keşfedin

Yanmış ve kararmış çaydanlıklarınızın iç ve dış yüzeyini temizlemek, onu eski parlaklığına kavuşturmak için en etkili yöntemlerden biri de sirke ve karbonat ikilisi. Bunun için bir kabın içerisinde karbonat ve sirkeyi macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra bir bulaşık süngeri yardımıyla çaydanlığınızın iç ve dış yüzeyini ovalayarak parlatın. Bu işlemin ardından çaydanlığınızın lekelerden kurtularak tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Çelik Çaydanlıklarınızı Parlatmaya Elma Kabuğu Birebir!

Evet, şaşırtıcı geldiğinin farkındayız ama bu elma kabuğunu kullanmak da oldukça etkili bir yöntem. Bunun için elma kabuklarını çaydanlığın içine yerleştirin ve üzerine bir miktar su ekleyin. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı kaynatın. Kaynama işleminin ardından çaydanlığın içindeki suyun büyük kısmını dökün. Ardından bir bulaşık süngeri yardımıyla çaydanlığınızı ovarak parlatın.

Yanmış Çaydanlıklarınızı Atmayın! Limon Kabukları Yeni Gibi Yapacak

Kararmış ve parlaklığını kaybetmiş çaydanlıklarınızı eski hâline döndürmek için elma kabuğunu kullanırsınız da limon kabuğu kalır mı hiç? Limon kabukları ile çaydanlıklarınızı kolay ve hızlı bir şekilde parlatarak temizleyebilirsiniz. Ayrıca limon kabukları çaydanlığınızdaki kötü kokuları da giderir. Bu işlem için öncelikle limon kabuklarını küçük parçalara ayırın. Ardından limon kabuğu parçaları ile çaydanlığın iç ve dış yüzeyini güzelce ovun. Ovma işleminin ardından çaydanlığı durulayın. İşte, bu kadar kolay!

Kaya Tuzu ve Sirke ile Çaydanlığınız İlk Günkü Gibi Olacak

Evde doğal yöntemlerle çaydanlığınızı zorlanmadan parlatabileceğiniz bir diğer yöntem ise kaya tuzu ve sirke karışımı. Öncelikle çaydanlığın içine kaya tuzu ve sirke döküp karıştırın. Ardından iyice kaynatın. Sonrasında çaydanlığı bir süngerle ovarak temizleyin. Bu işlemin ardından çaydanlığın lekelerden kurtularak parlak bir hâle geldiğine şahit olacaksınız. Kaya tuzu ve sirke karışımı, aynı zamanda çaydanlığınızı dezenfekte etmekte de epey etkili olacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...