Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2020 12:38 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

Alkali su nedir, Alkali su nasıl yapılır? Alkali suyunun faydaları

Alkali su, vücutta aldığımız zararlı besinlerden kalan ve yağ kütlemizin içine depolanan asidik yapının alkali su ile dışarıya atılmaya çalışılması için hazırlanan pH oranı vücudumuza göre ayarlanmış su demektir.

Alkali su nedir, Alkali su nasıl yapılır? Alkali suyunun faydaları
Alkali su nedir, Alkali su nasıl yapılır? Alkali suyunun faydaları

Alkali su, vücutta aldığımız zararlı besinlerden kalan ve yağ kütlemizin içine depolanan asidik yapının alkali su ile dışarıya atılmaya çalışılması için hazırlanan pH oranı vücudumuza göre ayarlanmış su  demektir.

Alkali su nasıl hazırlanır

Alkali su hazırlamak için bir bardak suyun içine birkaç damla limon sıkın veya sirke damlatın. Alkali yemek yemek için ise mümkün mertebe sebzeleri çiğ tüketin.

Karbonatlı alkali su nasıl yapılır

1. tarif; 2 litre suyun içine 1 çay kaşığı karbonat koyup eriyene kadar karıştırın. Ardından birkaç saat dinlendirin ve tüketin.

2. tarif; 1 dilim limonu 2 litre suyun içinde 8 saat bekletin. Bekleyen suya 1 çay kaşığı deniz tuzu ekleyin ve karıştırın. Suyunuz hazır.

Alkali su nasıl yapılır İbrahim Saraçoğlu

Malzemeler

2 litre içme suyu

2 yemek kaşığı karbonat

Hazırlanışı

2 litre suyun içine 2 yemek kaşığı karbonatı ilave edin ve hiç pütür kalmayacak şekilde karıştırın ve birkaç saat dinlendirip gün boyu aralıklarla tüketin.

 

Alkali su nasıl yapılır Ayşegül Çoruhlu

Limon aslında vücuda girdikten sonra sizin alkali olmanızı sağlar. Suyu çok içemeyen insanlar özellikle bunu yaparsa içtikleri sudan daha fazla alkali yarar sağlarlar. Bir bardak suyun içerisine li

İyi Bir şey yaptığımızı veya bir gün önce alkali beslenip beslenmediğimizi anlamak için, sabah kalktığımızda idrarımızın rengi açıksa bir gün önce yeterince düzgün ve alkali beslenmişiz demektir fakat sarı ve kokulu ise yeterince alkali ve sağlıklı beslenmemeşiz demektir. Buradan az sebze yediğimizi de anlayabiliriz. Bütün sebzeler ve besinler vücudu alkali yapar. Sebzeler çiğ yendiğinde ve az şekerli meyveler vücudu daha çok alkali yapar.

Örneğin patatesi haşlayıp kabuklarıyla tüketirsek alkali olur fakat kızartırsak çok yüksek düzeyde asit oluyor ve bu asitler, vücuttaki yağların içinde depolanıyor.

Alkali su faydaları

vücutta biriken, halk arasında toksin olarak bilinen ve vücutta birikmiş yağ tabakalrında yuva yapmış atılamayan asitlerin atılmasını sağlar.

Vücudun pH dengesini olması gerektiği noktaya getirip tutar.

Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.

Vücuttaki ödem oluşumunu en aza indirmeye yardımcı olur.

Cildin daha güzel ve nemli olmasını sağlar.

Diyabetle savaşır.

Yaşlanmayı geciktiren antioksidan içeriğe sahiptir.

Sindirim sistemini güçlendirir ve daha iyi çalışmasını sağlar.

Bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.

Hücreleri besler ve sağlıklı hale gelmelerini sağlar.

Himalaya tuzu ile alkali su Nasıl Yapılır

2 litre içme suyuna 1 dilim limon ilave edip 8 saat dinlendirin. Sonra üzerine 1 yemek kaşığı Himalaya tuzu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tüketebilirsiniz.

Alkali su Zararları

Bazı hastalıkları tetikleyebildiği bilinmektedir. Rahatsızlıkları olanların doktoruna danışmadan alkali tüketmemeleri tavsiye edilir.

Alkali su kullananlar

-Alkali su faydaları, detoks için mükemmeldir, antidoksan zenginidir, enerji verir, kalsiyum, magnezyum, sodyum gibi yararlı mineraller içerir, sindirim ve vücudun ph dengesi için faydalıdır.

-Kırmızı eti neredeyse hayatımdan çıkardım. Bol sebze ağırlıklı beslenme tarzına geçtim. Kuzular gibi neredeyse sadece yeşillik yedim desem abartmış olmam. Bazı günler sadece kivi, semizotu ve salatalık suyu içerek detoks yaptım.Limon ve tarçınında çok fazla faydasını gördüm. Tüm bunların dışında özel bir spor hocasıyla 3 ay boyunca çalıştım

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...