Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2021 10:09 - Güncelleme : 25 Mart 2022 17:51

Araba koltuk üzerindeki lekeler nasıl çıkar? Araç koltuk temizliği nasıl yapılır?

Günlük kullanılan şahsi otomobillerin dikkat edilse bile koltukları bir süre sonra kirlenmeye başlayacaktır. Koltukta meydana gelen kirlenme temizlenmediği takdirde zamanla koltuğun yüzeyine daha da yayılacak ve koltuğun yüzeyinde çirkin görüntülerin oluşmasına neden olacaktır. Bu haberimizde; “Araba koltuk üzerindeki lekeler nasıl çıkar?, Araç koltuk temizliği nasıl yapılır?, Araba koltuğunda su lekesi nasıl çıkar?, Araba koltuk yağ lekesi nasıl çıkar?, Araba koltukları nasıl temizlenir?, Araç koltuk lekesi nasıl neyle çıkar?” gibi merak edilen soruların cevaplarını vermeye çalışacağız…

Araba koltuk üzerindeki lekeler nasıl çıkar? Araç koltuk temizliği nasıl yapılır?
Araba Koltuk üzerindeki lekeler nasıl çıkar?,,Araç koltuk temizliği nasıl yapılır?,,Araba koltuğundaki kan lekesi nasıl çıkar?,,otomobil temizlik,,oto temizlik,,oto yıkama,,Araba koltuğunda su lekesi nasıl çıkar?,,Araba koltuk yağ lekesi nasıl çıkar?,,Ara

Eğer bir otomobiliniz varsa ve onu günlük olarak kullanıyorsanız oturduğunuz koltukların kirlenmesi de gayet doğaldır. Kirlenen ne olursa olsun elbette temizlenmesi gerekir. Aracınız kirlendiğinde 30-40 TL civarında bir ücret ödeyerek oto yıkamacılarda bu işlemi rahatlıkla yaptırtabilirsiniz. Ancak oto yıkama merkezleri maalesef koltuğun üzerinde oluşan lekelerle ilgili herhangi bir temizlik yapmamaktadır. Bunun için ince temizlikçi olarak anılan oto kuaförlerine daha yüksek ücretler ödeyerek bu işlemi yaptırtabilirsiniz. 

Araba Koltuk üzerindeki lekeler nasıl çıkar? Araç koltuk temizliği nasıl yapılır?

Diğer taraftan bu işlemin sadece koltuk kısmı ile ilgili yapılması gerekeni sizlerde yapabilirsiniz. Aslında bu malzemelerle hem koltuğun, hem aracın tavanında ve direklerinde oluşan sigara lekelerini de çıkartabilirsiniz… 

Evet, şimdi biz koltuk üzerinde oluşan su ve yağ lekeleri için uygulayabileceğiniz yöntemlere bir göz atalım. 

Alınacak Malzemeler 

Araba Koltuk üzerindeki lekeler nasıl çıkar? Araç koltuk temizliği nasıl yapılır?

  • Aspirin, halı şampuanı ya da araba yıkama losyonu 
  • Temizlik bezi,
  • Koltuk fırçası,
  • Kâğıt havlu,
  • Elektrikli el süpürgesi

Araç oto koltuğu nasıl temizlenir, araç oto koltuk lekesi nasıl çıkartılır diye merak edenler şimdi bu işlemi sırasıyla anlattığımız gibi yapmalıdır.

  • Önce koltuğu iyice süpürün. 
  • Bir kova suyun içine ve ağartıcı özelliği olmayan temizlik sıvısını karıştırın.
  • Bir bezi bu karışımla ıslatıp koltukları silin.
  • Ardından bir fırça kullanarak lekeli bölgeleri fırçalayın.
  • Sonra temiz su ve bezle güzelce durulayın. (Vakumlu süpürgesi olanlar suyu vakumlayarak giderebilir.) Yoksa nemi almak için kâğıt havludan yararlanabilir. 
  • Son olarak otomobilin camlarını açık bırakıp rüzgâr gün ışığında kurumasını sağlayın.

Araba koltuğundaki kan lekesi nasıl çıkar?

Araba koltuk üzerindeki lekeler nasıl çıkar? Araç koltuk temizliği nasıl yapılır?

Araba koltuk döşemesine bulaşan kan lekesini hemen çıkarmanın birçok yöntemi var. Ancak biz size en kolay yolu anlatmaya çalışacağız. 

Öncelikle kâğıt havlu veya temizlik beziyle koltuk yüzeyinde varsa fazla kan daha fazla yayılmadan emdirilerek beze geçmesini sağlamaya çalışın. Bu işlemi yaparken kesinlikle ovalama yaparak lekeyi çıkarmaya çalışmayın. Aksi takdirde leke daha çok dağılacaktır. 

Araba Koltuk üzerindeki lekeler nasıl çıkar? Araç koltuk temizliği nasıl yapılır?

Evet, şimdi geçelim ikinci aşamaya. 

  • Öncelikle bir bardak soğuk su ve 2 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. 

  • Bu karışımı sprey şişesine aktarın. 

  • Elde ettiğiniz tuzlu solüsyonu lekeli yere sıkın. (Leke büyükse kenar bölgelerden orta kısma doğru temizlik yapmanız daha isabetli olacaktır.) Bu sayede kan lekesi etrafa yayılmayacaktır. Silme işleminden sonra bir bez soğuk suya sokulur ve lekeli yer bununla ovalanır. 

  • Kalan su da kuru bir havlu ile emdirilir.

  • Koltuk yüzeyinin kuruması için arabanın camlarını bir süre açık tutun. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...