Tgrt Haber

Bildiğiniz içli köfteyi unutun! MasterChef Arefe köftesi nasıl yapılır? MaterChef Arefe Köftesi malzemeleri nelerdir?

23 Ağustos 2023 10:12 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 20:04
Editör: Derya Sarıtepeci

İçli köfte sevenler bu tarife bayılacak. Osmanlı mutfağından çıkan Arefe Köfte tarifini denemelisiniz. Ekranların severek izlenen yemek yarışmalarından biri olan MasterChef dün akşama Osmanlı Mutfağı ile damga vurdu. Yarışmacılar, birbirinden lezzetli Osmanlı yemeklerini yapmak için ter döktü. Bu yemekler için de Arefe Köftesi de yer aldı. Bu köftenin yapılışını merak edenler, “MaterChef Arefe köftesi nasıl yapılır? MaterChef Arefe Köftesi malzemeleri nelerdir?” sorularına cevap aramaya başladı. İşte Arefe Köftesine dair ar5aştırılanlar!

Bildiğiniz içli köfteyi unutun! MasterChef Arefe köftesi nasıl yapılır? MaterChef Arefe Köftesi malzemeleri nelerdir?
Köfte, Masterchef, Içli Köfte

Arefe Köftesi 18. Yüzyıl Osmanlı Mutfağında bulunan bir tür içli köftedir. Bu lezzet ince çekilmiş taze bademli, bol baharatlı, kuzu kıymalı iç harcıyla porsiyonluk olarak hazırlanmaktadır. İşte ağızları sulandıran bu Arefe Köftesinin tarifi…

AREFE KÖFTESİ MALZEMELERİ NELERDİR?

Köfte harcı için:

  • 650 gram kuzu kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Yarım su bardağı kuş üzümü (suda bekletilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

AREFE KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

İnce bulguru bir kaba alınız. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu koyarak, karıştırın ve bulgurların şişmesini bekleyin. Büyük bir kaseye de kıymayı alın. İnce doğranmış soğanı, biber salçasını, tuzu, karabiberi, kimyonu, pul biberi ve sıvı yağı da ekleyin. Harcı güzelce yoğurun. Şişen bulguru da harca ekleyin ve yoğurun. Harç homojen bir kıvam alana kadar yoğurmalısınız.

İç harç için ise, dövülmüş ceviz içini, süzülmüş kuş üzümlerini, tuzu ve karabiberi güzelce karıştırın. Hazırlanan köfte harcını ceviz içi karışımı ile doldurarak yuvarlayın. Köfteleri geniş bir tencereye ya da tepsiye sıralayın. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.  

Önceden ısıtılmış 180°C (356°F) fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırın süresi yaklaşık olarak 25-30 dakika olabilir. Arefe köfteleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Etiketler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.