Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2022 17:23 - Güncelleme : 19 May 2022 19:47

'Çikolata gibi ama sağlıklı' hayali gerçek oldu: Lezzeti faydasıyla yarışan keçiboynuzu pekmezi tarifi

Keçiboynuzu içerdiği mineraller ve vitaminlerle sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biridir. Kanserden tansiyona uzmanların dilinden düşürmediği keçiboynuzu nasıl tüketeceğini bilmeyenler için efsane bir tarif geliyor: Keçiboynuzu pekmezi

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Uzmanların dilinden düşmeyen keçiboynuzu pekmezi faydaları saymakla bitmiyor.
keçiboynuzu,pekmez
Uzmanların dilinden düşmeyen keçiboynuzu pekmezi faydaları saymakla bitmiyor.

Bezelye kabuğunu andıran, çikolata ve kakao muadili diye bilinen keçiboynuzu içerdiği kalsiyum, potasyum ve lif nedeniyle her evin dolabında yerini aldı. Keçiboynuzu pekmezi ile hem tatlılılarınızın lezzetini artırabilir hem de içeceklerinizi zenginleştirebilirsiniz. İşte evde doğal hazırlayabileceğiniz keçiboynuzu pekmezi tarifi:

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ NASIL YAPILIR?

Çikolata tadı versin ama sağlıklı olsun hayali artık gerçek oldu. Keçiboynuzu pekmezi ile hem bağışıklığınızı güçlendirebilir hem de lezzet şöleni hazırlayabilirsiniz. Peki keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır?

Keçiboynuzu pekmezi malzemeleri:

  • 1 kg keçiboynuzu 2,5 litre su
  • 1 limon
  • 6 karanfil
  • Anason
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 kg şeker

'Çikolata gibi ama sağlıklı' hayali gerçek oldu: Lezzeti faydasıyla yarışan keçiboynuzu pekmezi tarifi

Keçiboynuzu pekmezi tarifi:

  • Fırını 160 °C'ye önceden ısıtın. Keçiboynuzu kabuklarını iyice yıkayıp süzün.
  • Keçiboynuzu kabuklarını parçalara ayırın ve bir kızartma tepsisine eşit bir tabaka halinde yerleştirin.
  • 20 dakika fırında pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra hemen büyük tencerede süzülmüş su ile ıslatın ve bir gece bekletin.
  • Ertesi gün karanfil, çubuk tarçın, yıldız anason ve limonu tencereye ekleyin.
  • Bir kaynamaya getirin ve ardından yaklaşık 30 ila 45 dakika pişirin.
  • Tencerenin içindekileri ince bir elekten geçirerek orta boy tencereye aktarın.
  • Elek içeriğini atın ve kalan sıvıyı şekerle yaklaşık 30 dakika kaynatın.
  • Kalın bir şurup almalısınız.
  • Bir tahta kaşığın arkasını kaplayarak şurubu ne kadar ince veya kalın istediğinize karar verebilirsiniz.

KEÇİBOYNUZUNDA HANGİ MİNERAL VE VİTAMİNLER BULUNUR?

Keçiboynuzu faydalarını duyanlar içerisinde hangi vitamin ve faydaların bulunduğunu merak ediyor. Keçiboynuzunda; bakır, kalsiyum, manganez, potasyum, magnezyum, çinko, selenyum minerallerini içerir. Aynı zamanda keçiboynuzu; A, B-2, B-3, B-6 vitaminlerini içerir.

KEÇİBOYNUZU FAYDALARI NELERDİR?

Keçiboynuzu diyet listelerinde ilk sıraya yerleşirken lif bakımından yüksek olması nedeniyle yüksek tansiyonu olan kişiler için idealdir. Tatlı ve kakao ihtiyacını karşılamak isteyen migren hastaları için bulunmaz bir nimettir. Diyetinize keçiboynuzu eklemek sağlık açısından sizi bir sonraki adıma taşıyabilir. Keçiboynuzu doğal olarak lif bakımından yüksek olduğundan ve kafein içermediğinden, yüksek tansiyonu olan kişiler için idealdir. Keçiboynuzu içerdiği A ve B-2 vitaminleri nedeniyle cilt ve göz sağlığı açısından faydalıdır. A vitamini cildin doğal kolajen üretimini destekler. Özellikle A vitamini cildi gençleştirici ve cilt kırışıklığı, lekeleri yok edici özelliğe sahiptir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...