Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2020 14:04 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:10

Kulak temizleme nasıl yapılır evde kulak temizleme yöntemleri

Kulağın iç kısmında bulunan ve dışarıdan müdahale ile çok az bir kısmının alınabildiği Tıp dilinde adı buşon olan salgının adı halk arasında kulak kiridir.Bu, vücudun kendisinin oluşturduğu Doğan ve olması gereken bir salgıdır.

Kulak temizleme nasıl yapılır evde kulak temizleme yöntemleri
Abdullah Gül'den DDK'ya telekulak talima,'Denizli Sağlık ve Termal Turizm

Kulak temizleme nasıl yapılır evde kulak temizleme yöntemleri

Kulağın iç kısmında bulunan ve dışarıdan müdahale ile çok az bir kısmının alınabildiği Tıp dilinde adı buşon olan  salgının adı halk arasında kulak kiridir.Bu, vücudun kendisinin oluşturduğu  Doğan ve olması gereken bir salgıdır. bu salgı, dışarıdan vücuda kulak yolu ile girebilecek toz, kir ve bakteri gibi zararlı şeylerden korumaya yardımcı olur. Buşon,  dış kulak yolunda bulunan derinin hemen alt kısmındaki bezlerden üretilmektedir. görevini tamamladıktan sonra kendi kendine kurur ve kulak kepçesi denilen bölgeye atılır. Bu evreden itibaren çoğumuzun yaptığı gibi bizler de kulağımız kirlendi zannederek kulak çubuklarıyla bu salgıya müdahale ederiz.  Aslında bu oldukça tehlikeli bir durumdur Çünkü kulak çubukları ile yapılan temizleme esnasında bu salgı kulak çubuğu ile oradan temizlenir. biz bunun farkına bile var mıyız  fakat henüz kurumamış ve görevini tamamlamış olan kulak salgısının dışarıdan müdahale ile bulunduğu bölgeden tamamen temizlenmesi,  Kulak zarı mızı gelebilecek bakteri veya virüslere karşı savunmasız bırakır.  Bununla birlikte,  kulak çubuğu ile birlikte yapılan bazı daha sert müdahalelerde buşon denilen  ve artık görevini tamamlamış olan kurumuş kulak sıvısının kulağın daha içine doğru bitirmesine neden olur.  Bu da zamanla kulak tıkanıklıklarına veya duyma bozukluklarına kadar gidebilir.

Kulak Temizliği Nasıl Yapılmalı / Evde Kulak Temizleme Yöntemleri

Evde yapılan kulak mumu uygulaması veya kullanılan kulak çubukları kulağı temizlemez çünkü kulak salgısı olan buşon, kulağın iç kısmında oluşmaz. Bu şekilde yapılan temizleme yöntemleri, kulağın dış kısmına doğru atılmış ve burada bulunan buşonun daha çok kulak içine doğru itilmesine neden olur. Bu nedenle kulak çubuklarının asıl işi, kulan kıvrımlarını temizlemektir. Bu nedenle kulak çubukları, buşon temizlemek için değildir. Halk arasında kulak kiri olarak bilinen buşon, kulak çubuğu ile geri itilir. Bu nedenle kulakta ilerleyen zamanlarda tıkanmalar meydana gelebilir. Bununla beraber kulak içi enfeksiyon riski artar. Bu nedenle görevini tamamlayan kulak sıvısının kulak dışına atılması zamanla zorlaşır. Bu da kulak dışı yolunda tıkanmalara neden olur.
Kulak çubukları ile serumen denilen kulak salgısı temizlendiğinden, kulak zarının savunmasız kalmasına sebep olunur. Toz, kir veya yabancı maddelere karşı kulağı savunmasız bırakır.

Kulak temizliğini evde yapmak istiyorsak, bir pamuk veya temiz bir bez yardımı ile kulağın kepçesini, kıvrımlarını ve en dış ağız kısmını silerek bırakmalıyız. Bundan daha öte bir temizlik evde asla yapılmamalıdır. Eğer kulak kirinizin olduğunu ve bunun duymanızı etkilediğini düşünüyorsanız bu durumda bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurmalısınız. Gereken incelemeleri ve eğer gerek görürse temizleme işlemini hekiminiz yapacaktır. Kulak evde temizlenebilecek bir organ değildir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...