Meyveyle etin şöleni! MasterChef Lahm- ı Kiraz nasıl yapılır? MaterChef Lahm -ı Kiraz malzemeleri nelerdir?
Editör: Derya Sarıtepeci
MasterChef All Star’da geçtiğimiz gün bir şef tabağı yapıldı. Somer Şef’in yaptığı şef tabağı Lahm- ı Kiraz oldu. Yarışmacılar şef tabağına benzeyen bir Lahm- ı Kiraz yapmaya çalıştı. Sevilen yarışma MasterChef’i izleyen izleyiciler, Lahm- ı Kiraz yemeğinin malzemelerini ve nasıl yapıldığını yarışmayı izlerken araştırmaya başladı. İşte Lahm- ı Kiraz dair detaylar!

Lahm- ı Kiraz halk arasındaki adı vişne kebabı dün akşam MasterChef yarışmasının gözdesiydi. Farklı tat arayanlara göre bir yemek olan Lahm- ı Kiraz merak edilip araştırılan yemeklerden biri oldu. Görüntüsü ve tadı ile tam bir görsel şölen sunan Lahm- ı Kiraz malzemeleri ve nasıl yapıldığına dair merak edilenler…
LAHM-I KİRAZ MALZEMELERİ!
- 1 kilo vişne
- 300 gr az yağlı kıyma
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 kaşık sadeyağ ancak ayranı alınmış tereyağı olmalıdır.
Üzerini süslemek için;
- Yarım bağ maydanoz
Altına dizmek için;
- 3 pide ekmeği ya da 5 tane Halep ekmeği
LAHM-I KİRAZ NASIL YAPILIR?
Lahm-ı kiraz ya da diğer adı ile vişne kebabı yapmak için ilk önce vişneleri bir süzgeç yardımı ile ovarak suyunu sıkın. Sonra da süzgeçte kalan posasına 1 bardak su ilave edip onu da ezin. Vişne suyunu tencereye alıp içine 1 tatlı kaşığı tuz ve şekeri ekleyerek kaynatın. Sonra altını kısın yaklaşık yarım saat daha kaynasın.
Kıymaya karabiber, yeni bahar ve tuz ilave edip iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler yapın 3 kaşık sade yağda kavurun. Kavrulan köfteleri vişne suyunun içine koyun ve 15 dakika da bu şekilde pişsin. Ekmekleri üçgen üçgen doğrayıp tepsiye dizin üzerine vişne kebabını döküp ince kıyılmış maydanozla süsleyin.