Nar kabuğunu çöpe atıyorsanız hemen vazgeçin. Muhteşem bir lezzete dönüşüyormuş
Editör: Göktuğ Efil / Kaynak: TGRT Haber, Nefisyemektarifleri
Çoğu kişi farkında olmadan nar kabuğunu çöpe gönderiyor. Fakat çöpe atmamak lazımmış. Nar kabuğunun kullanım alanları sınırsız ve faydası çok. İşte detaylar...

Nar, genellikle Akdeniz bölgesinde büyütülür, fakat dünya çapında çoğu farklı iklimde de yetiştirilebilir. Meyvenin dış kabuğu kalın ve sert, içinde ise yüzlerce su dolu tohum (arılanmış olarak yenilebilir) bulunur. Nar meyvesi oldukça besleyici ve sağlıklıdır; C vitamini, K vitamini, potasyum ve lif açısından zengindir. Ayrıca antioksidanlarla dolu olmasıyla bilinir, bu da vücut hücrelerini serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilir.
Meyvenin suyu genellikle içecek olarak tüketilir ve doğal bir renklendirici olarak kullanılır. Ayrıca yemeklerde, salatalarda ve tatlılarda da kullanılabilir. Nar meyvesi ve suyu, sağlık açısından bir dizi fayda sağlayabilir ve birçok kültürde geleneksel tıpta da kullanılmıştır.
Ayrıca narın faydaları içerisinde ten sağlığına destekte bulunması da var. Çünkü narın içerisinde bulunan anti-aging tesiri cildin genç kalmasına katkı sunar. Bütün bu sıhhat maddeleri dikkate alındığında, narın periyod olarak tüketilmesi beden için mühim bir katkı sunar.
NAR KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?
Nefisyemektarifleri.com sitesinin geçtiği tarife göre, 1 su bardağı suyu uygun bir cezveye alın. İki tane 1 lira büyüklüğünde kurutulmuş nar kabuğunu suya atıp, 1-2 dakika kadar kaynatalım. Ocaktan alıp, hemen süzelim ve soğuduktan sonra tüketelim
Özel not: Nar kabuğunu taze olarak da kaynatıp kullanabilirsiniz, ben kurutup cam kavanozda 1 yıl saklıyorum gerektiği zaman hazır oluyor. Arıtılmış veya hazır su ile hazırlandığında renk açık oluyor, çeşme suyu ile hazırlandığında rengi daha koyu oluyor.