Sütlacın pabucunu dama attıracak bir lezzet! MasterChef astarlı sütlaç nasıl yapılır? Astarlı sütlaç malzemeleri nelerdir?
18 Ağustos 2023 10:24
- Güncelleme : 18 Ağustos 2023 10:24
Editör: Derya Sarıtepeci
Editör: Derya Sarıtepeci
Sütlaç severler için yeni bir tarif ile geldik. Sütlaçta farklı bir tat arayanlar Gaziantep yöresine ait olan astarlı sütlacı da deneyebilir. Dün akşam MasterChef yarışmasında da astarlı sütlaç yapıldı. Bu tarifi ilk kez duyanlar için MasterChef astarlı sütlaç nasıl yapılır? Astarlı sütlaç malzemeleri nelerdir? sorularının detayları!

Astarlı sütlaç, Gaziantep yöresinin sevilen tatlılarından biridir. Sevilen yarışma MasterChef’te geçtiğimiz akşam ağız sulandıran tarifler arasında astarlı sütlaç da vardı. Sütlaç severler bu tarifi de rahatlıkla deneyebilir. Peki “MasterChef astarlı sütlaç nasıl yapılır? Astarlı sütlaç malzemeleri nelerdir?” İşte astarlı sütlaca dair merak edilen cevaplar…
ASTARLI SÜTLAÇ MALZEMELERİ!
Sütlaç kısmı için:
- 4 su bardağı süt
- 1, 5 çay bardağı ancak küçük boy çay bardağı ile pirinç
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Sütlacın Astarı için;
- 1 çay bardağı ancak küçük boy çay bardağı ile pirinç
- 4 çay bardağı su
- 1 çay bardağından bir parmak eksik tozşeker
- 3 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- Yarım Türk kahve fincanı gül suyu
- Yarım Türk kahve fincanı safran
ASTARLI SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?
- Önce pirinçler iyice yıkanmalıdır. Üzerini geçecek kadar su konur iki pirinci de ayrı ayrı tencerelerde kısık ateşte pişirin.
- Sütlaç kısmı için ise tencereye sütü döküp karıştırılır. Şekeri de ekleyelim karıştıralım. Süt ile iyice pişmesi gerekir.
- Daha sonra ise 1 küçük çay bardağı su ile nişasta erilir. Sütlaçtan ta bir yemek kaşığı alınıp, derin bir kapta iyice çırpalım sütlaca yavaşça katalım karıştıralım.
- Göz göz olana dek pişirelim ocağın altını kapatalım. Sütlaçları kaselere pay edelim.
- Buzdolabına koyalım soğumaya safranı bir küçük bardağı ılık su eritelim.
- Süzgeçten geçirerek astarı kısmı için olan pirinci üzerine dökelim suyu şekeri ekleyelim karıştıralım.
- Nişastayı küçük çay bardağı su ile eriterek katılır, göz olana dek pişirelim.
- Sonra gülsuyunu eklenir, karıştırıp ocağın altını kapatalım.
- Buzdolabından sütlaçları çıkarılır ve astarı pay edelim üzerini arzu edildiği gibi süslenebilir.