Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2022 12:39 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 13:40

Araba satışına yeni düzenleme: Süre ve kilometre sınırı geliyor

Ticaret Bakanlığı, son yıllarda araba sektöründe yaşanan fahiş fiyat artışıyla mücadele için kolları sıvadı. Araba satışına süre ve kilometre sınırı getirileceğini duyuran Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rent a car'lar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Araba satışına yeni düzenleme: Süre ve kilometre sınırı geliyor
araba,otomobil,satış,sınır

Koronavirüs salgınının ardından otomotiv sektöründe başlayan ve hala da devam eden fahiş fiyat krizinin çözümü için hükümet kolları sıvadı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sektörde yaşanan fiyat artışının önüne geçmek için hazırlanan yeni düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı. Şirketlerin, galerilerin ve araç kiralama şirketlerinin aldıkları sıfır aracın hemen satılmasına kısıtlama getireceklerini söyleyen Bakan Muş, yeni düzenlemeyle araç satışında süre sınırının da başlayacağını duyurdu.

6 AY VE 6 BİN KM SINIRI

Kayseri’deki Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuya ilişkin düzenlemenin hazır olduğunu belirtip, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" ifadelerini kullandı.

Şirketlerin, galerilerin ve rent a car'ların aldıkları sıfır aracın hemen satımına kısıtlama getireceklerini açıklayan Bakan Muş şöyle konuştu:

"Bir bakıyorsunuz sıfır ikinci el araç ilanları var. Dolayısıyla yeni araç alınıyor ve üzerine daha büyük rakam konularak satılıyor. Otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen durum söz konusu. Yönetmeliği hazırladık. İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar için 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama getiriyoruz.

'İKİNCİ EL SIFIR' İLANLARI ORTADAN KALKACAK

Gerçek anlamda ihtiyacı olanlar alsın. Gerçek anlamda ikinci el olacaktır böylece. Şirketlerde ortak fiyat belirleme veya piyasayı manüpile gibi konular varsa o Rekabet Kurulu'nun görev alanı ve soruşturma açtı, inceliyor. Varsa yanlışlık gereğini yapar yoksa kapatır. Yönetmelik yayınlandıktan sonra vatandaşın birinci elde daha fazla erişime ulaşacağını düşünüyoruz. İkinci el sıfır diye bir ilanla karşı karşıya kalmayacağız."

4 FİRMAYA SORUŞTURMA

Ticaret Bakanlığının fahiş fiyat sorununa karşı düğmeye basarken, Rekabet Kurumu da ikinci el otomobil satan Arabam Com İnternet ve Bilgi Hizmetleri A.Ş., Vava Cars Turkey Otomotiv A.Ş., Araba Sepeti Otomotiv Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Letgo Mobil İnternet Servisleri ve Ticaret A.Ş. olmak üzere 4 firma hakkında soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...