Tgrt Haber
14 Temmuz 2022 12:45 - Güncelleme : 14 Temmuz 2022 12:47

Otomobil üreticisinden tepki çeken ücret: BMW araçlarda abonelik dönemi başladı

Alman otomobil üreticisi BMW, abonelik sistemine geçti. Araç sahipleri artık ısıtmalı koltuklar kullanmak istiyorsa aylık 18 doları gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Futurism, Engadget
Otomobil üreticisinden tepki çeken ücret: BMW araçlarda abonelik dönemi başladı
bmw,otomobil

Netflix, Spotify, Telegram, Twitter, Snapchat derken kullandığımız her hizmet karşısında küçük ya da büyük miktarlarda abonelik ücreti ödüyoruz. Elbette hiçbir hizmet karşılıksız olamazdı ve şimdi otomobil devi BMW de bu partiye katılıyor. Almanya merkezli otomobil şirketi, daha fazla gelir elde etmek üzere abonelik sistemini başlattı. İlk aşamada ise ısıtmalı koltuk hizmeti yer alıyor.

KOLTUK ISIMTAMI 18 DOLAR 

BMW, ‘Connected Drive’ ismini verdiği ücretli abonelik sistemini kullanıma sundu. Şu anda sadece birkaç ülkedeki sürücülerin kullanıma sunulan bu abonelik sistemi ile örneğin sadece ön koltuklarda ısıtmalı sisteme sahip olmak için aylık 18 dolar ödeme yapmanız gerekecek. Yıllık aboneliğin fiyatı ise 180 dolar olarak açıklandı. Abonelik planına sıcak bakmayıp ısıtma sistemini tamamen satın almak için ödemeniz gereken fiyat ise 415 dolar. Bu arada, ısıtmalı direksiyonun fiyatı ise aylık 12 dolar. 

BMW ABONELİK PLANINA GEÇTİ

Otomobil devi BMW, geçtiğimiz haftalarda ise abonelik sistemi BMW Prime'ı Türkiye’de de kullanıma sunmuştu. 99 TL'den başlayan bu hizmetin karşılığında ise araç sahipleri, servis hizmetlerinden indirimli şekilde yararlanabilirken, akaryakıt ve otopark, araç yıkatma gibi hizmetlerde de indirimlerle karşılaşıyor. 

Kaynak: Futurism, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...