Tgrt Haber
29 Haziran 2022 14:35 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 14:38

Citroen C4 X, İlk Kez Türkiye'de tanıtıldı! Hem Elektrikli Hem Benzinli

Otomobil devi Citroen, İstanbul’da düzenlediği bir etkinlikle yeni crosover modeli C4 X’i tanıttı. İşte Citroen C4 X’in tüm teknik detayları…

Editör: Okan Güleş / Kaynak: motor1com
Citroen C4 X, İlk Kez Türkiye'de tanıtıldı! Hem Elektrikli Hem Benzinli
otomobil,citroen,c4 x

Türkiye’nin önde gelen otomobil markalarından Citroen, bir süredir beklenen ve sızıntılarıyla gündeme gelen yeni C4 X modelini tanıttı. Firma, Türkiye’de gerçekleştirdiği lansmanda; SUV, sedan, liftback birleşimi modellerin en yeni üyelerinden C4 X’i piyasaya sürdü.

Citroen C4 X, halefi C5 X ve Peugeot 408'in izinden gidiyor. Standart C4'ten 24 santimetre kadar daha uzun olan yeni X takılı versiyon, kabin içerisinde daha fazla alan ve doğal olarak daha fazla konfor sunmakta. Modelin genişliği ve yüksekliğinde ise herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizmekte fayda var.

C4 X TÜRKİYE’DE TANITILDI

Citroen’in Türkiye’de tanıttığı C4X, standart C4'ün de sahip olduğu eCMP platformunu kullanıyor. Ancak ikili arasındaki tasarım farklılığı ilk bakışta bile gözle görünür şekilde anlaşılabiliyor. Öyle ki C4 X'in tasarımı kendisine farklı bir hava katıyor.

Citroen C4 X, İlk Kez Türkiye'de tanıtıldı! Hem Elektrikli Hem Benzinli

C5 X ve Peugeot 408'den de aşina olacağınız eğimli tavan tasarımına sahip C4 X, arka kısımda bulunan LED stopları ile dikkat çekiyor. Aracın arka kısmı, daha önce Citroen'in "telif" kapışmasına girdiği Polestar'ın yeni modeli Polestar 3'ü andırıyo. Modelin bir liftback olarak gelmediğinin de altını çizmekte fayda var.

Citroen C4 X, İlk Kez Türkiye'de tanıtıldı! Hem Elektrikli Hem Benzinli

Yine de bu yeni tasarım sayesinde C4 X, bagaj hacmini standart kardeşinin üstüne çıkartmayı başarmış. Artık 510 litreye ulaşan bagaj hacmi, 1.079 mm genişliğe sahip yapısı ile de sürücülere yükleme konusunda kolaylık sağlayacak. Kabinde ise pek fazla değişiklik yok. Ön konsolda yine bizleri dijital gösterge paneli ve 10 inç büyüklükteki multimedya ekranı karşılıyor.

Citroen C4 X, İlk Kez Türkiye'de tanıtıldı! Hem Elektrikli Hem Benzinli

C4 X Türkiye’de hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri ile satışa sunulacak. İlk adımda 1.2 litrelik PureTech motorun 130 bg güç üreten versiyonunu kullanacak model, dizel kanatta ise 130 bg gücündeki 1.5 BlueHDi motora ev sahipliği yapacak.

Avrupa'da tamamen elektrikli versiyonu e-C4 X adı altında satılacak model, 50 kWh'lik bataryası ve elektrikli motoru ile dikkat çekecek. Ön aksa yerleştirilen bu motor 140 bg güç ve 260 Nm tork üretebiliyor. Citroen'in verilerine göre modelin 0-100 km/sa hızlanması 9.7 saniye sürecek. e-C4 X'in azami hızı 150 km/sa olarak belirlenirken, 360 km menzile sahip olacak.

Kaynak: motor1com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...