Tgrt Haber
23 May 2022 10:55 - Güncelleme : 23 May 2022 11:03

Elon Musk, Sürücüsüz Tesla İçin Tarih Verdi: Çok Yakında!

Starlink için Brezilya'ya giden Elon Musk, sürücüsüz Tesla ilgili soruları yanıtladı. Ünlü milyarder, bunun çok uzakta olmadığını belirterek tahminde bulundu. İşte detaylar...

Elon Musk, Sürücüsüz Tesla İçin Tarih Verdi: Çok Yakında!
elon musk,sürücüsüz otomobil,sürücüsüz tesla,fsd,tesla

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, her şirketiyle büyük hedefler planlıyor ve bu hedefleri doğrultusunda emin adımlar atıyor. Şirket, SpaceX ile Starlink başarısını gösteririrken, hiç kuşkusuz bunu otomobil şirketi Teslayla'da başarıyor. Son olarak Twitter için de harekete geçen ünlü milyarder, önümüzdeki dönemlerde çok ses getirecek işlere imza atacak.

Kısa süre önce Brezilya'ya ziyarete giden Elon Musk, Amazon bölgeleri için Starlink hizmetiyle alakalı hükümetle görüşme gerçekleştirdi. Uzay internetinin bahsi geçen bölgelere getirmek istediğini belirten Musk, bu noktada yakında anlaşma imzalayabilir. Brezilya'daki görüşmesinin ardından yabancı basına konuşan Tesla CEO'su, sürücüsüz otomobiller için de tarih verdi. 

SÜRÜCÜSÜZ TESLA YAKINDA GELEBİLİR

Gazetecilere açıklamada bulunan Elon Musk, sürücüsüz Tesla otomobillerini bir yıl içerisinde trafiğe çıkarabileceğini söyledi. Ancak daha öncede bu vaatte bulunan milyarderin, tahminlerinde defalarca kez yanıldığını da belirtelim.

Elon Musk, Sürücüsüz Tesla İçin Tarih Verdi: Çok Yakında!

2020 yılında yine basına konuşan Musk, aynı yıl içerisinde bir milyon Tesla robot taksilerin olacağını iddia etmişti. Şimdi ise ünlü iş adamı, 2023'ü işaret ederek sürücüsüz, yani tamamen otonom araçların piyasaya çıkabileceğini iddia etti. 

Tesla otomobillerde halihazırda otonom sürüş için yazılımlar bulunmakta. Full Self-Driving (FSD) ismindeki bu yazılım, otonom sürüş için kullanılıyor ve aracın bazı yerlerde sürücüsüz olarak kullanılmasına imkan sunuyor. Ancak Tesla, FSD yazılımında çok da başarılı sayılmaz. Zira sürücüler araba içinde bu modu çalıştırdıklarında; sürücünün sürekli direksiyon başında ve kontrolü ele alabilecek durumda olması isteniyor.

Elon Musk'ın vaatlerine göre tamamen sürücüsüz araçlar 2023'de gelecek. FSD sistemi üzerinde sürekli çalışmalar yapan Tesla, iddialara göre önümüzdeki yıl tamamen  otonom araçları piyasaya çıkaracak. 

 

Kaynak: Elec
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...