Tgrt Haber
08 Nisan 2022 10:39 - Güncelleme : 08 Nisan 2022 10:44

İçten yanmalı motorlar tarih oluyor! Volkswagen, üretimi durduracak

Alman otomotiv devi Wolkswagen, 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlu araçların yüzde 60’nın üretiminin durdurulacağını açıkladı.

İçten yanmalı motorlar tarih oluyor! Volkswagen, üretimi durduracak

Dünyada birçok ülkede elektrikli araçlara giderek artan talepler sonrası otomobil üreticileri üretimde yeni adımlar atmaya başladı. Geleneksel motorlar için artık yolun sonu görünüyor. İçten yanmalı motor geliştirmeyi durdurduğunu açıklayan Audi'den sonra, bir açıklama da Volkswagen'den geldi. Otomotiv devlerinden biri olan Wolkswagen, Avrupa için ilk adımı atıyor.

2030’DA YÜZDE 60’I SONLANIYOR

Volkswagen, üst segment üzerinde çalışmaya yoğunlaşacak ve içten yanmalı motora sahip alt modellerin yüzde 60'ını sonlandıracak. Volkswagen, Kasım 2019'da yaptığı açıklamada, 2020-2024 döneminde elektrikli ve hibrit otomobillerin yanı sıra, dijital teknolojiler geliştirmek için 60 milyar euro yatırım yapacağını duyurmuştu.

İÇTEN YANMALI MOTORLAR TARİH OLUYOR

Otomotiv üreticilerinden ve birçok ülkenin aldığı kararları göz önünde bulundurduğumuzda içten yanmalı motorların sonuna yaklaşıyoruz. Pek çok marka ve ülke, 2030 yılından itibaren bu dönüşümü gerçekleştirmiş olacak. 2030 yılına kadar araç satışlarının büyük bir kısmını elektrikli modeller oluşturacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...