Tgrt Haber
19 Şubat 2022 16:52 - Güncelleme : 19 Şubat 2022 17:13

Fiyatıyla uykuları kaçırdı: 'Kılıç'lı otomobil Türkiye'ye geliyor

Citroën'in alt markası olarak 2009 yılında kurulan ve 2015’te bağımsız bir marka haline gelen DS Automobiles isimli otomobil şirketi, yeni bir araç tanıttı. Lüks araç şirketinin son aracı kaputunun üzerindeki kılıç görüntüsü ile dikkat çekerken, Türkiye’de de satışa çıkacağı öğrenildi.

DS Automobiles, yeni DS 9 aracını tanıttı.
DS Automobiles, yeni DS 9 aracını tanıttı.

Günümüzde insanların ilgisini sedan araçlar pek çekmiyor, ağırlıklı olarak SUV araçlar moda. Bu, yalnızca ana akım markalar için değil, aynı zamanda DS Automobiles'in ait olduğu premium (lüks) markalar için de geçerli. Yine de Fransız şirket, sedan gövdeli bir arabayı piyasaya sürüyor. 

DS Automobiles tarafından yapılan açıklamaya göre, üst segmente hitap eden büyük bir sedan modeli ‘DS 9’ yenilikçi özellikler ile kullanıcıların beğenisine sunuldu. Konfor konusunda oldukça iddialı görünen aracın iç mekanı da geniş ve şık duruyor.

BİRİNCİ SINIF KUMAŞ 

Aracın iç mekanındaki lüks atmosfer özellikle deri ve alcantara kumaş içeren birinci sınıf malzemelerden yapıldı. Koltuklarda, kapı panellerinde ve ayrıca ön panelde bu malzemeler bulunuyor. Alüminyum ve siyah piyano cilası da mevcut. 

Fiyatıyla uykuları kaçırdı: 'Kılıç'lı otomobil Türkiye'ye geliyor

Sedan model DS 9'un ön tarafı şirketin tasarım anlayışı ile uyuşuyor. En dikkat çekici özellik ise motor kaputunun üzerindeki DS Kılıcı. Bunun yanı sıra, aracın dış tasarımında 'Clous de Paris' işlemesi göze çarpıyor. 

Ön tamponda dikey gündüz yanan farlara sahip bu şeriti DS Automobiles, “DS atölyesinden yeni sedanın kaportası, CLOUS DE PARIS motifli guilloche bir dekorla tasarlandı. Aslında lüks saatçilikte kullanılan bu işleme yöntemi, sanatsal ve teknik olarak çözülmüş mükemmel bir dekoratif yüzey işlemini temsil ediyor.” diyerek tanımladı.

Fiyatıyla uykuları kaçırdı: 'Kılıç'lı otomobil Türkiye'ye geliyor

Aracın fenerleri ve kapı kolları da benzersiz bir tasarıma sahip. Kristal montürlü kumanda ve dokunmatik özellikler aracın üst segmentte yer almasını sağlıyor. Ayrıca el işçiliğiyle tasarlanan direksiyon simidi de dikkat çekiyor. 

Motoru, ‘Puretech 225’ 1,6 litre turbo beslemeli 225 BG ve 300 Nm azami tork sunuyor. 8,1 saniyede araç, 0-100 km/saat hız yapıyor. 

FİYATI 1 MİLYON 320 BİN TL 

Lüks otomobil şirketinin DS 9 modeli, 4,93 metre uzunluğa, 1,93 metre genişliğe ve 1,46 metre yüksekliğe sahip.Ayrıca 2,9 metrelik aks mesafesi aracın arka koltuğundaki yolculara büyük bir konfor sağlıyor.

Fiyatıyla uykuları kaçırdı: 'Kılıç'lı otomobil Türkiye'ye geliyor

DS 9 modelinin en beğenilen özelliklerinden biri de açılır cam tavan. Isıtma ve soğutma sistemleri, masaj işlevine sahip koltuklar ve pek çok konforlu özellik yer alıyor.

Teknoloji tarafına dönecek olursak, Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunan 12 inçlik merkezi medya ekranı, araç sahiplerine hızlı, yüksek çözünürlükte akıllı telefon deneyimi sunuyor. Aracın kapı kollarında yenilikçi bir teknoloji dikkat çekiyor. 'Otomatik anahtarsız giriş' sayesinde sürücü araca yaklaşınca kapı kolları mini bir dans eşliğinde ortaya çıkıyor. 

Onlarca yenilikçi ve teknolojik özelliğe sahip sedan otomobil Türkiye’de 1 milyon 320 bin 800 TL’den satışa çıkıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...